✶ AFRICA INSIDE OUT ✶ HOE HET AVONTUUR OOIT BEGON…

Kisumu 2014 – Docu-maker worden of een reisbureau starten?

Met mijn nieuwe cameraatje wilde ik portretten maken van leuke Kenianen: Kisumu piki piki drivers in hun skipak bij 30 graden met grote roze vrouwen brillen tegen de stof, de kinyozi (kapper) en de hilarische pruiken cultuur in Afrika (90% van de vrouwen die het kan betalen draagt een pruik of breads), hardloper en community worker Timothy waar ik iedere ochtend meer dan 15km mee door de slums rende (we gingen razendsnel – “the flying Mzungu” gilde ze me na). Timothy was in zijn jongere jaren een lijmsnuivende street kid, rennen was zijn medicijn, hij runde nu een community service voor streetkids. Helaas kon ik niet filmen. Een reis verkopen ging me wel goed af.

Kisumu werd kleiner, de landkaart werd steeds groter. Rondreizen werkt verslavend: nieuwe gebieden, andere natuur, nieuwe mensen, je gaat de verschillen zien! Google maps maakte me nieuwsgierig: hoe zou het er daar uitzien? Hoe zouden de mensen daar leven? Op de motor ging ik op reis en heb ik 2 jaar uit mijn tas geleefd, nieuwe reizen ontwikkeld en verkocht. Ik heb veel gefilmd, maar hoogstaand is het niet te noemen. Het docu-maken bleef uit. De reizende eenmanszaak werd een bedrijf, en ondanks dat social media je anders deed geloven, zat ik veel op kantoor met het team om een steady base te bouwen. Nu 4 jaar later staat het reisbureau dankzij alle Angels als een huis!

Docu-maker of reisbureau? Grappig genoeg dienen ze beiden hetzelfde doel: mensen Afrika laten zien! Komend jaar krijg ik best of both worlds: voor het reisbureau ga ik, samen met een team aan content creators, content maken. Docu’s, portretten, foto’s, vlogs… we gaan verhalen vertellen! Benieuwd naar het plan? Lees meer op de pagina over Africa Inside Out!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Zin gekregen om zelf met je gezin de Keniaanse kustcultuur te leren kennen? Check dan gauw onze Kenia-pagina of neem contact op met één van onze Oost-Afrika-experts!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over ✶ Africa Inside Out ✶ Hoe het avontuur ooit begon…?