5 beste Instagramspots in Kenia

De beste instagram spots van Kenia hebben we op een rijtje gezet, want Sharing is Caring; en dat gaat dus dubbelop hier…. Tijdens die off the beaten track reis naar Kenia moet je natuurlijk je familie en vrienden een beetje lekker kunnen maken. Omdat wij Kenia op onze broekzak kennen, hebben we hier onze vetste spots voor je neergeknald. Als jij nou nog even aan die Colgate smile en die killer body werkt, is het alleen nog maar een kwestie van iPhone opladen, afklikken en posten maar!

5. Beste instagram spots Kenia: Mount Longonot

Zie hier onze eigen Thijs & Inge eens even een lekker love momentje hebben nadat ze de top van de vriendelijke Mount Longonot hebben bedwongen. Een medium klim, op een dik uur rijden van Nairobi. De Longonot is een krater en op de top heb je een stunning view. Omdat de hike maar een paar uurtjes duurt, kan je opoe ‘m ook nog maken, al moet hij zijn rolstoel wel thuislaten… Deze hike kun je zelfs zonder gids maken, de paden zijn zo duidelijk aangegeven dat je niet makkelijk verdwaalt. Apies kijken, en er vliegen ook behoorlijk wat vette buizerds in de lucht. Een uitstapje voor met de familie of gewoon een lekker inkomertje voor het meer off the beaten track klimwerk later tijdens je trip. Maar een hele fijne Instagram spot in Kenia, dacht ik zo.

mount longonot

4.Beste instagram spots Kenia: Amboseli Grounds, voet Kili

Amboseli Grounds; één van mijn personal favourites. Want naast dit stunning uitzicht op de Kilimanjaro is dit een droog en dor gebied dat dan toch wel weer heel veel olifanten en nijlpaarden herbergt. Waar leven die dan van? Amoboseli Grounds is namelijk een opgedroogd zoutmeer en de bodem is zo goed als toxic voor iedere plant die hier maar een wortel de grond in durft te steken. Nou, verscholen in de onmetelijk grote lege vlaktes, doemen opeens twee gigantische moerassen op en daar is het natuurlijk goed toeven voor hyena’s, waterbuffels, leeuwen, luipaarden, giraffen en enorm veel vogels. Dichtbij de grens met Tanzania is dit Maasai terrein een uitermate fijne plek om eens lekker op Instagram te gaan flaneren, of als je lekker tof met je defender door de dorre leegheid wil planken zoals Charlie hier af en toe geflankeerd is door een wilde hond.

amboseli jeep charles

3.Beste Instagram spots Kenia: Lions Bluff

Dit is een fantastisch uitkijkpunt in het hart en ook wel het begin van Kenia, of terwijl Tsavo. Die Britten bouwden ooit hier die beruchte spoorlijn en werden veelal -nou ja hun Indiase dwangarbeiders vooral- opgegeten door de Tsavo leeuwen. Het is een stevige klim, maar je kan ook met de auto…. (Niet doen, op je insta zie je die net afgetrainde beenspieren direct!!) Je kunt hier een kijkje nemen over de uitgestrekte vlaktes die je doorkruist hebt om hier te komen en waar je naar alle waarschijnlijkheid de achterkleinwelpjes van de Man-Eating-Lion hebt gespot en krokodillen en hyena’s en nijlpaarden en al die andere dieren die zo tot de verbeelding spreken. But Tsavo is for real, man! Dus hop die selfie stick en halsbrekende toeren uithalen op deze ulitmate instagram spot in Kenia.

lions bluff uitzicht

2.Beste instagram spots Kenia: Magadi Mount Shompole

De tocht waar Charlie’s Travels groot mee is geworden. De Magadi motor safari is nog steeds een classic. Scheur zelf op de motor -of achterop- door de woestijn langs die giraf, spot de zebra’s vanaf je piki piki en voel je zo vrij als een hadada ibis: de nationale vogel van Kenia, wiens roep je onmiskenbaar levenslang met deze vette verre streken blijft associëren. Passeer de Shompole of schamp zelfs de lagere regionen met je bike, en be alive as can be. Dit is die zanderige Afrika vibe die je zocht; vertaalslag naar je insta en deze spot is voor altijd een deel van je.

1. Beste instagram spots Kenia: Northern Conservancies

En dan is daar de kers op de taart. Zeer off the beaten track zijn alle Northern Conservancies en Borana spant wel de kroon. Zo mooi, zo exclusief en ja ook errug prijzig helaas. Maar dromen zijn er om waar gemaakt te worden. Dus spaar voor een tripje – te paard bijvoorbeeld – naar dit heel bijzondere stukje natuur. Borana is in handen van een derde generatie Britse familie, de Dryers. Fijn stukje landgoed om te hebben compleet, met the mighty big five. Schrik niet, je betaalt zo’n 120$ dollar per persoon entree, maar dan ben je ook echt helemaal alleen. De Dryers hebben een heel mooi stukje Kenia weten te conserveren en willen dat graag exclusief houden. Borana op je instagram is de holy grail van het Keniaanse safari-life. Een hele bijzondere instagram spot in Kenia.

Nanyuki uitzicht

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Selfie stick en battery pack al in je koffer geflikkerd? Ho stop, check hier nog even wat Kenia nog meer te bieden heeft. Weet je het al helemaal zeker en ga je Kendall Jenner es effe omver blazen followers wise? Start hier je chat. Karibu!