✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

6 tips voor een avontuurlijke familievakantie met je puber

Toen ik puber was stuurden mijn ouders mij na twee weken bekvechten aan de Dordogne gewoon naar huis. Ik vond het natuurlijk enorm boring. Wat dat betreft zit je met een off the beaten track vakantie in Afrika natuurlijk al redelijk safe; daar kan je hangjongere een stuk beter mee aankomen dan die suffe vakantieboerderij van mijn ouders. Hieronder een korte survival manual voor de pubervakantie in Oost Afrika.

BEDENK DAT JE LATER MET EEN LACH TERUGKIJKT OP DE BOZE PUBERBUIEN TIJDENS DIE BALLONVAART OVER DE MAASAI MARA!

Wij hebben hier onze eigen puberfluisteraar, niet zo heel lang geleden was Charles namelijk zelf nog maar een puber. Stuur hem dus gerust een berichtje of betrek je donderwolkje bij de Skype calls met hem, zodat jullie samen je off the beaten track trip op maat samenstellen. Met zoveel zieke actie die ze zelf bedenken in het vooruitzicht, kan Miss Sjagrijn toch maar moeilijk thuis blijven.

2. ZORG VOOR INTERNET IN AFRIKA

Of jij het nou leuk vindt of niet, reizen in Afrika doet het natuurlijk heel erg goed op de Insta van de puber; dus koop een Safaricom-simkaartje voor je pukkelkop, zodat die 30 keer per dag online kan melden dat die enorm aan het chillen is bij die kapot vette waterval. En nee, dat is niet zo heel erg duur, ténzij de puber gaat bingewatchen op Netflix.

charles

3. BOEK EEN EIGEN TENT OF KAMER VOOR JE PUBER

Je kind wil privacy, jij trouwens ook én pubers meuren behoorlijk. Zorg daarom voor een eigen tent of kamer. Het is de investering dubbel en dwars waard; je wil niet weten wat de puber ‘s nachts allemaal voor rare dingen uitspookt en je puber wil tevens niet weten van jouw nachtelijke escapades.

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

4. KIES BESTEMMINGEN MET EEN FEESTJE

Melkmuiltjes willen zich begeven tussen andere melkmuiltjes op vakantie. Afrika is geen Fris-feest in de Paradiso, dat snappen zij ook wel. Maar zorg dat je bestemmingen kiest waar hier en daar een feestje plaatsvindt. Is je spruit daar nog te jong voor, ga dan gezellig met hem jammen in een bar; Afrika is the place to be als het om muziek gaat. Of ga tussendoor naar een festival: bespreek dit met Charles en hij wijst je de weg.

pubervakantie-internet

5. STRANDVAKANTIE MET JE PUBER

Ook houden pubers ervan om te chillen. Lekker aan het strand op een strandbedje, lurkend aan een limo met een parasolletje, in een glimmende, (te kleine) blauwe bikini. Zo tannen ze onwijs en zien er stunning uit. Iets waar menig tiener behoorlijk druk mee is these days. Boek dus die trip richting Diani Beach, ook al ben jezelf niet zo’n strandbeest. Het perspectief van zo’n bounty bestemming kan de puber enorm bekoren en tempert wellicht zijn humeurtjes hier en daar. En als je er dan eenmaal bent, wil je jongeling misschien toch nog wel van zijn bedje komen om te snorkelen met zijn ouwelui.

6. ER GLOORT HOOP…

Ook dit gaat voorbij. We have all been there en je schatje wil uiteindelijk wel weer met je gezien worden. Alleen deze vakantie niet, trek het je niet aan. Maar bedenk dat je later met een lach terugkijkt op de boze puberbuien tijdens die ballonvaart over de Maasai Mara. Al heb je daar nu effe helemaal niets aan. Blik op oneindig en de puber negeren werkt ook prima af en toe! Jij hebt zelf namelijk ook recht op rust tijdens je vakantie. Puber of niet.

Kamperen

Inhoud

HEBT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

DÉ REDEN WAAROM JE ALTIJD VOOR THE UNDERDOG, ZOALS MT KENYA, MOET KIEZEN

Op Safari in Tanzania

TRAVEL STORY – BABU EN BIBI IN KENIA

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Charlie's Travels
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!