7x hiken in Kenia: jij de berg op, jouw kerstkilo’s eraf

De feestmaand is weer voorbij. Alle gourmetsessies, oliebollen en kalkoenen zijn je vast niet in de koude kleren gaan zitten. Gelukkig weten wij ons wel raad met die overtollige kerstkilo’s. Trek de stoute schoenen maar aan, want we hebben onze 7 favoriete hikes in Kenia voor je op een rijtje gezet. Van een meerdaagse trek met de Maasai-warriors tot aan de beklimming van de reusachtige Mount Kenya. Of je nou niveautje beginnende bergbeklimmer bent of jezelf inmiddels een hiker-in-hart-en-nieren mag noemen: iedereen komt hier aan zijn trekken. Dus ga die berg(en) maar op en kom zonder decemberkilo’s weer naar beneden!

– door Lotte Bergmans

Of je nu een beginnende bergbeklimmer bent of jezelf inmiddels een hiker-in-hart-en-nieren mag noemen, er is voor ieder wat wils. Om aan een klein stukje verwachtingsmanagement te doen, hebben we per hike het niveau aangegeven: van redelijk easy (*) tot aan redelijk pittig (*****)

Suswa Lotte Bergmans

Mount Suswa – Niveau *

Zo op het eerste gezicht lijkt het een reus van een berg, maar lucky you: het eerste én grootste stuk doe je bij de Maasai achterop de motor. De laatste paar honderd meter hike je naar de kraterrand toe en hier wordt je verrast met een fenomenaal uitzicht waar je helemaal alleen van kunt genieten, magisch! Om de experience compleet te maken, breng je de nacht door in een traditionele manyatta bij een van onze bevriende Maasai-families. Zeer basic, maar een hele ervaring rijker!

Mount Kasigau – Niveau: ***

Al is Mount Kasigau ‘slechts’ 1641 meter hoog, als je er dan zo voor staat is het toch wel even slikken. Maar dan zie je de guides op hun vertrapte loafers (?!) aan komen sloffen en weet je: dit kan ik ook! Wandel over stoffige, rode zandweggetjes, klim over rotsige paden en kruip onder lage begroeiing door. Nog een klein stukje door het vochtige regenwoud en dan sta je na zo’n drie tot vier uur hiken opeens op de top. Het was even zweten en stofhappen, maar het indrukwekkende uitzicht over de woestijn maakt alles meer dan goed!

Mount Kasigau
Mount Kasigau

Mount Kasigau – Niveau: ***

Al is Mount Kasigau ‘slechts’ 1641 meter hoog, als je er dan zo voor staat is het toch wel even slikken. Maar dan zie je de guides op hun vertrapte loafers (?!) aan komen aansloffen en weet je: dit kan ik ook! Wandel over stoffige, rode zandweggetjes, klim over rotsige paden en kruip onder lage begroeiing door. Nog een klein stukje door het vochtige regenwoud en dan sta je na zo’n drie tot vier uur hiken opeens op de top. Het was even zweten en stofhappen, maar het indrukwekkende uitzicht over de zandvlakte maakt alles meer dan goed!

Mount Kenya

Mount Kenya – Niveau *****

Mount Kenya is na de Kilimanjaro de hoogste berg op het Afrikaanse continent. Niet voor watjes: de top van bijna 5200 meter is alleen te bereiken door ervaren bergbeklimmers. Weelderige, groene jungles lopen over in gele graslanden en langzaamaan wordt het uitzicht alsmaar dramatischer. Rotsen worden steeds hoger, de begroeiing steeds minder. Na een pittige klim van vier of vijf lange dagen bereik je dan eindelijk de top. Wat er daar op je te wachten staat? Niets meer dan alleen ijs en sneeuw, maar wat maakt het uit: you did it!

Loita Hills – Niveau: ****

De hike der hikes! Samen met een handjevol Maasai-warriors én wat sterke pakezels trek je een paar dagen lang door de Loita Hills. Alle landschappen komen aan je voorbij tijdens de Tribal Trek: hike door glooiende, groene heuvels, glibber weg in moerassige gronden, doorkruis het heilige bos en steek kabbelende riviertjes over. Misschien spot je ook nog een deel van de Big Five, maar wees niet bang: de Maasai zijn gewapend met speer en zullen je beschermen tegen het wild! ‘s Avonds eet je nyama choma (geit van de barbecue) waarna je moe en voldaan in je tentje in slaap valt. Hier ga je nog heel lang over napraten…

Tribal Trek Loita Hills

Helemaal klaar om die berg op te gaan?

Wij zorgen ervoor dat jij een Maasai-warrior aan je zijde hebt in de Loita Hills, dat er ezels met je meelopen op Mount Kenya om jouw bagage te dragen en dat er een typische Afrikaanse maaltijd voor je klaar staat na een lange dag hiken in de Taita Hills. Chat met een van onze reis-experts voor meer informatie over hiken in Kenia!

Taita Hills Hike

Taita Hills – Niveau: **

Groen, groener, groenst! In de Taita Hills strekken de rijstvelden zich tot in de verste verte en heel even waan je je in Indonesië. Maar niets is minder waar: dit smaragdgroene pareltje ligt in het Keniaanse binnenland en is gek genoeg door nog maar weinig mensen ontdekt. Een typisch gevalletje van off-the-beaten-track dus. Beklim semi-steile heuvels (kids-proof!), wandel door schattige dorpjes en eindig aan de voet van het gebergte bij Mama Rose. Deze power woman maakt een lokaal diner voor jullie klaar, zodat jullie met goed gevulde buiken onder de wol kunnen kruipen. Op naar een nieuwe dag!

Mount Longonot – Niveau: **

Groot, rond, diep, steil en mega groen, dát is Mount Longonot. Vroeger een grootse vulkaan, nu een indrukwekkende krater met een weelderig oerwoud binnenin. Na zo’n 1,5 uur hiken, staat er aan de top een adembenemend uitzicht op je te wachten. Vergeet je verrekijker niet, want je kunt zomaar wat wilde dieren spotten binnenin de krater óf in Hell’s Gate National Park dat naast Mount Longonot ligt. Nog energie over? Loop dan de hele ronde over de kraterrand en tel nog twee uur bij je hike op.

Longonot Lotte Bergmans
Longonot Lotte Bergmans

Mount Longonot – Niveau: **

Groot, rond, diep, steil en mega groen, dát is Mount Longonot. Vroeger een grootse vulkaan, nu een indrukwekkende krater met een weelderig oerwoud binnenin. Na zo’n 1,5 uur hiken, staat er aan de top een adembenemend uitzicht op je te wachten. Vergeet je verrekijker niet, want je kunt zomaar wat wilde dieren spotten binnenin de krater óf in Hell’s Gate National Park dat naast Mount Longonot ligt. Nog energie over? Loop dan de hele ronde over de kraterrand en tel nog twee uur bij je hike op.

Mount Ololokwe

Mount Ololokwe – Niveau ***

Last but not least: Mount Ololokwe, voor de Samburu-stam een heilige berg. Dus pas op met schelden als je het halverwege de klim even niet meer ziet zitten. Een beetje zwaar kan het namelijk wel zijn tijdens de ongeveer drie uur durende hike, maar zoals je moeder vast en zeker ook ooit over jouw bevalling heeft gezegd: je bent het erna allemaal vergeten. Oh, zo cliché, maar ook voor Mount Ololokwe is dit helemaal waar, want het uitzicht is fantastisch! Als je geluk hebt is het helder weer en heb je een van de mooiste zonsondergangen die je tijdens je reis gaat meemaken.

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about 7x hiken in Kenia: jij de berg op, jouw kerstkilo’s eraf?
Powered by