8 beste instagram spots Zuid Afrika

Sharing is Caring. Dus delen wij graag de beste instagram spots in Zuid Afrika met je, die jij dan weer op je trip kan delen met je vrienden, familie en fans -of via ons speciale travel platform. Instagram blijft een weird en sprookjesachtig fenomeen, waar reizen als een digital nomad de standaard lijkt te zijn en het lijkt alsof iedereen in volle perfectie en altijd in bikini loopt. Wij geloven die mythe maar wat graag en checken dus heel graag de meest instagrammable spots in Zuid-Afrika.

iSimangaliso strand

8. Diversiteit in iSimangaliso Wetland Park

#howtogethere #iSimangaliso #bushtobeach #naturenaturenature #travellife

Van heel groot naar heel klein. Van droge bush naar natte zee. Van off the beaten track kamperen tot overdadige luxe. Met iSimangalis Wetland Park trappen we deze instagrammable hotspot Zuid-Afrika lijst af. Dit park gaat over in de oceaan en alleen daarom zou het eigenlijk net zo goed op 1 kunnen staan. Er zijn namelijk 5 verschillende ecosystemen en deze kleine natuurwondertjes op zich zijn natuurlijk al divers genoeg om je insta eens goed in de Afrikaanse was te zetten. Koraalriffen, strand- en kustbossen, zout- en zoetwatermoerassen, open riviermondingen, weelderige kustvlaktes en drogere bosgebieden; én spot de Big Five. De lust van het kijken…

7. Wandelen door kleurrijk Soweto

#Soweto #meltingpot #streetart #orlandtowers #Johannesburg

Soweto afkorting van South Western Townships. Hometown van Nelson Mandela & Desmund Tutu, die er allebei in dezelfde straat woonden en zodoende is Soweto de enige plek ter wereld waar twee Nobelprijswinnaars tegelijkertijd in dezelfde straat woonden. Kloppend hart van de artscene van Johannesburg en cultureel broeinest van Zuidelijk Afrika. Soweto, daar waar revoluties begonnen, sinds 1904 bewoond door louter zwart of Aziatisch Afrika. Een melting pot van alles wat kleurrijk en nieuw is. Hipster Afrika op je insta, bungyjumpen van the Orlando Towers, die je hier boven ziet. Welcome to Soweto, darling.

6.  Fotogeniek Tsitsikamma National Park

#tsitsikamma #stormriver #greenplanet #sa #bucketlist

De naam Tsitsikamma komt van de Khoi en betekent ‘plek met veel water’. En water heeft het. De Stormsrivier baant zich een weg door het bos van Tsitsikamma en duikt de zee in ter hoogte van de indrukwekkende Storms River Bridge. Dolfijnen zijn hier ook regelmatig te vinden. De meest bekende trail in dit park is de Ottertrail (vernoemd naar de Cape Otter die hier woont). Deze trail staat bekend als een van de mooiste wandelroutes ter wereld. De tocht duurt 5 dagen en 4 nachten, waarbij je volle 44 kilometer langs de ruige kustlijn wandelt. Slapen doe je in de comfortable hutten onderweg. Als je de dagen kan sparen, is dit écht een aanrader! Natuur zoals natuur bedoelt is en fotogeniek als Giselle B.

5. Stunning Kaap de Goede Hoop

#kaapdegoedehoop #solidasarock #sunrise #loveisintheair #defender

Kaap de Goede Hoop, een mythische plek, een plek waar hoop en vrees samenkomen. Misschien wel het midden van de wereld. Een kantelpunt. Dit puntje van het Afrikaanse continent is misschien niet zo off the beaten track als we zouden willen, maar het wel een steengoede aanvulling op je travel curriculum. Deze bucketlister is voor de backpacker, jetsetter en adventurer.

kaap de goede hoop zuid afrika
Stellenbosch wijngaarden Zuid Afrika

4.  De wijnlanden in Franschhoek en Stellenbosch

#travelgram #Stellenbosch #Franschhoek #wining #livingthelife

Leef de leven…  Stellenbosch en Franschhoek lenen zich uitstekend voor een potje ongegeneerd jetsetten en posh poseren tussen wijnranken met mooie bergen op de achtergrond. Of met vele glazen wijn en een luxe kaasplankje bij een van de vele wijnboerderijen op de kiek alsof je in oneindig Toscane & Argentinië & Australië tegelijkertijd bent. Groots, meeslepend en rijk. Ooit gesticht door de Nederlander Simon van der Stel, thuis van de witste universiteit van Afrika sinds 1863. Anno 2018 is Stellenbosh a true instagram bedevaartsoord en een uitstekende uitvalsbasis na je landing in Kaapstad.

3.  Street Art in Maboneng

#strollingthecity #maboneng #jozi #cityvibes #lovemylife

Maboneng is mooi. De street art in Maboneng, een wijk in Joburg CBD, is wereldberoemd. Met indrukwekkende thema’s staat een wandeling door de stad gelijk aan een museumbezoek. Deze concrete jungle is het pelgrimsoord voor de Afrikaanse hipster. Je komt hier de wijkgrenzen niet over zonder grote zonnebril, opgerolde broek en een fixie. Jozi gevaarlijk? Mwah, de fashion police is inderdaad nooit echt ver weg…

Maboneng streetart zuid afrika
drakensbergen zuid afrika

2. Sprookjesachtig Drakensberg

#feelingfrodo #goldenpeaks #lesotho #fairytale #drakensberg

In een sprookjesachtige mood? Drakensberg is je enige antwoord. Lord of the Rings is er niets bij, hier op de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho, bovenop de Sani-Pas, vind je betere fairytale stories dan de gebroeders Grimm ze ooit opgetekend hebben. Maak wandelingen over de slingerpaden en waan je over eeuwenoude handelsroutes die nu nog steeds per paard bereden worden door de bewoners van dit prachtige gebied. Overnacht in een heuse herberg, drink er huis gebrouwen bier en verse platte broden. Een kijkje in eeuwen van lang geleden.

1. Kgalagadi Transfrontier Park

#peaceparc #spottingthebig5 #kgaladitranfrontierpark #natureismything #northwestSA

Safari is Afrika. Geen reis compleet zonder een giraf, hippo of olifant, liefst allemaal. De Kalahari begint er en alleen dat is al een mijlstone op zich… Op 1 als beste instagram spot het park waar je het ene moment helemaal niets meent te zien en dan plotseling tussen de leeuwen staat. Ok, ok, we smokkelen een beetje, een stukje van het park ligt namelijk in Botswana… Al met al is er in het zeer off the beaten track Kgaladi park genoeg te zien -het is ook 2 keer zo groot dan het Kruger Park- en we love de desolate uitgestrektheid waar de Kalahari zo beroemd mee is geworden. Bewoners: Kalihari leeuw met zwarte manen, de cheeta, bruine hyena, wilde kat, springbok, gnoe, hartebeest en honingdas… En eindeloze strakke paarse luchten bij dusk and dawn onder een rood, geel, bruine vlakte. Complementaire kleuren; it works, YEAH BABY!

Kgalgadi zuid afrika

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Helemaal omvergeblazen door deze 8 spots… Check dan hier alles over Zuid-Afrika. Start hier je chat met één van onze travel agents die dag en nacht voor je klaar zitten.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over 8 beste instagram spots Zuid Afrika?
Powered by