AANKOMEN OP HET VLIEGVELD VAN NAIROBI: ZO WERKT HET

Het is zover, over 5 minuten land je op het vliegveld van Nairobi: Jomo Kenyatta International Airport! Maar wat staat je eigenlijk te wachten als je straks slaperig het vliegtuig uit wandelt? Zoë is nét geland en doet in deze blogpost uit de doeken wat je kunt verwachten!

Auteur:

AANKOMST OP HET VLIEGVELD

Karibu Kenya! Na de slaap uit je ogen te hebben gewreven is het tijd om de weg naar de uitgang van het Jomo Kenyatta Airport te vinden. Een leuk weetje: Het vliegveld van Nairobi is vernoemd naar de eerste president van Kenia, Jomo Kenyatta (1964-1978).

Hier loop je niet, zoals op Schiphol het geval is, door een slurf zo de aankomsthal in waarna je liever lui dan moe op de lopende band kan gaan staan en waar je dan ook nog eens extra wordt geattendeerd ’to mind your step’. Nee, hier begint je off the beaten track reis naar Kenia! Hier werkt het net even anders. Volg de bordjes naar immigration en afhankelijk van het visum dat je in Nederland wel of niet geregeld hebt ga je in een van de rijen staan! Is het niet duidelijk welke rij je moet hebben? Er lopen een aantal behulpzame medewerkers rond bij wie je altijd terecht kan.

Mumbai Airport

Benieuwd naar Kenia?

PASPOORTCONTROLE

Heb je je e-visa online gekocht en netjes uitgeprint, dan sta je waarschijnlijk iets eerder op je koffers te wachten. Heb je gekozen voor een visa on arrival, zorg er dan voor dat je 40 euro of 50 dollar cash bij je hebt. Er is een pinautomaat, maar ga er niet van uit dat die werkt! Better safe than sorry!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

OP AVONTUUR!

Nu alleen nog je tassen ophalen en je bent klaar voor je avontuur! Als je met ons naar Nairobi komt, staat er als het goed is iemand op je te wachten met een naambordje. Er zijn airport taxi’s, maar een Uber richting je accommodatie is goedkoper en betrouwbaarder! Zit je eenmaal tevreden op de achterbank genesteld, vind je hier nog wat extra info over deze kleurrijke stad!

Je reis naar Afrika nog niet geboekt? Start hier je aanvraag bij onze Afrika-experts of kijk op de bestemmingspagina voor meer inspiratie!

See ya in Africa!

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

Vakantie in Tanzania

Vakantie in Kenia

REIZEN TIJDENS CORONA