Waarom een avontuurlijke reis met Charlie's Travels?

Afrika is divers en heeft zoveel te bieden, toch is toerisme extreem traditioneel en standaard. Voor je het weet beland je in een fantasieloze safari-lodge-strand reis. Mooi, maar wij vinden dat het beter kan! Charlie’s Travels is een off the beaten track reisbureau, gevestigd in Nairobi, Kenia. Wij kiezen ervoor buiten de gebaande paden te treden. Samen met een enthousiast team van reislustige Afrika-lovers maakt Charlie het echte Afrika ook voor jou toegankelijk. 

Wij ontwikkelen onze eigen routes en avonturen

Bij ons geen middle man! Charlie reist al sinds 2014 door Afrika en overal waar hij komt - van onbekend Maasai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan - ontwikkelt hij samen met inventieve bewoners nieuwe reizen, routes en experiences.

We zijn on the ground

Charlie's Travels is het enige Nederlandse reisbureau dat gevestigd is in Kenia - ons internationale team woont en werkt in onze jungle-villa in Nairobi. Doordat we on the ground zijn, beschikken we over eindeloos veel eerstehands Afrika-kennis. Bovendien betekent dit dat ons team 24/7 voor je klaar staat als jij hier off the beaten track gaat!

Elke reis is een co-creatie

Wij huiveren bij het woord pakketreis. Elke trip is een co-creatie: jouw wensen plus onze Afrika kennis. Zie ons niet als een reisbureau, maar als de facilitator van jouw avontuur! Alles is mogelijk: just give us a try ;-)

Wij nemen onze verantwoordelijkheid

Charlie's Travels kiest ervoor om zoveel mogelijk te werken met lokale partners. Zo hopen we de verdiensten van toerisme verder te doen reiken. Meer over onze manier van werken lees je hier. Zaken doen in grote delen van Afrika, moet eerlijker, nog te vaak verdwijnen verdiensten naar het buitenland of wordt de opbrengst niet eerlijk verdeeld. 

Wie is nou die Charlie?

Keurig geschoren en met een kort kapseltje arriveerde ik in 2014 in Kenia om te beginnen aan een stage. Het kleine Kisumu, een gezellig Afrikaans stadje aan Lake Victoria, werd mijn nieuwe thuis. Al snel kwam ik erachter dat finance niet echt 'my cup of tea was'. Tot mijn moeders verdriet kocht ik een 125cc motor en trotseerde ik de Afrikaanse gronden. Dit wilde ik gaan doen: het echte Afrika ontdekken!

Ik begon zelfgemaakte flyers uit te delen aan expats, voor ‘off the beaten track’ reizen in m'n nieuwe thuisland Kenia. Mijn unique selling point: bij mijn reizen vermeed ik het drukke toeristencircus en de platgelopen paden! Met 'Charlie's Travels' kun je off the beaten track.Reizend door Kenia, allerlei vette gasten ontmoeten in uithoeken waar nauwelijks een mzungu me voor was gegaan; die avonturen moest ik delen met andere pioniers. En wat bleek: mensen werden hier net zo wild van als ik! Mijn business sense groeide net zo snel als mijn haar en mijn passie voor reizen.

Anno 2018 is Charlie’s Travels uitgegroeid tot een reisbureau gespecialiseerd in tailor-made, off the beaten track reizen door heel Oost-Afrika! Samen met een professioneel internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij, vanuit onze jungle villa in Nairobi, unieke reizen over het hele Afrikaanse continent! Zelf zit ik niet meer zo veel op kantoor maar trek ik heel Afrika door om nieuwe reizen te ontwikkelen. Mijn avonturen zijn te volgen via:

vacancy at Charlie's Travels

DE JUNGLE VILLA IN NAIROBI

Ik reed de oprit op en zag dit blauw witte post-koloniale paleis opdoemen vanuit een grote (1,5 hectare), groene, geurende tuin. It was love at first sight! Dit is onze oase in een hete, hectische stad. Alle Charlie’s Angels wonen en werken hier. Tijdens kantooruren een broeierig, creatief bolwerk van laptops en hiking gear; ‘s avonds een gezellig BBQ mecca met ijskoude drankjes.

Anders dan andere reisbureaus hebben wij ervoor gekozen vanuit Afrika te opereren. Zo kunnen we onze reizen constant blijven vernieuwen, nieuwe ontdekkingen doen en staan stand-by voor last minute requests. En Kenia is freaking AWESOME om te wonen natuurlijk. Mi casa es su casa: of je nu aan een epische lustrumreis begint, familiereis of een avontuurlijke vakantie inzet met je geliefde: wees welkom in ons paleis!

HET TEAM

Charlie, de ‘one-man show’. Of zo het lijkt. Het Charlie’s Travels team, opererend vanuit onze HQ Jungle Villa midden in Nairobi, groeit en groeit. Gedreven door avontuur en ontdekkingslust; een groep extraverte, sociale en nieuwsgierige moderne wereldontdekkers. We komen komen overal vandaan en hebben totaal verschillende achtergronden, maar delen het gevoel voor creatief en avontuurlijk ondernemen. Dag en nacht zijn wij op zoek naar de nieuwste bestemmingen, locaties en mensen… Maar zodra de zon achter de horizon zakt gaan die laptops opzij, en wanen we ons in de zwoele Afrikaanse nachten.

 

We zijn ook altijd opzoek naar nieuw talent! Check onze vacatures voor meer info.

 

OIN THE TEAM!

ABOUT THE TEAM

Lake Baringo, huur je eigen eiland, Lustrumreis Afrika
TOP