Ontmoet het Team

Charlie's Angels

Charlie, de ‘one-man show' - of zo het lijkt. Het Charlie’s Travels team, opereert vanuit onze jungle villa midden in Nairobi, en groeit en groeit. Gedreven door avontuur en ontdekkingslust vormen we een groep extraverte, sociale en nieuwsgierige moderne wereldontdekkers. We komen uit de meest afgelegen landjes van de wereld, maar delen het gevoel voor creatief ondernemen en de passie voor Afrika. Vanuit hier zijn wij op zoek naar de nieuwste bestemmingen, bizarre locaties en bijzondere mensen… Zodra de zon achter de horizon zakt gaan de laptops opzij, fik in de BBQ en serveren we je een ijskoude Tusker mocht je in de buurt zijn. Karibu !!!

CHARLES WITLOX

charles@charlies-travels.com

GUY JANSSENS

guy@charlies-travels.com

MONALIKA PATEL

finance@charlies-travels.com

RUTH TENSHI

ruth@charlies-travels.com

JOOST BASTMEIJER

joost@charlies-travels.com

ROSELYNE WACHIRA

roselyne@charlies-travels.com

MENNO VAN DER MEULEN

menno@charlies-travels.com

BRENDA LUANDE

brenda@charlies-travels.com

CARO COOLS

caro@charlies-travels.com

Eline Verhaar

WIEKE BRAAT

wieke@charlies-travels.com

MARIEKE LENSVELT

DORCAS WAMBUI

dorcas@charlies-travels.com

RUTH ABUKUSE

CRISTINA PRES

cristina@charlies-travels.com

EMKE PRAKKEN

emke@charlies-travels.com

DEREK VAN DER SLOT

derek@charlies-travels.com

CHARLES WITLOX

charles@charlies-travels.com

Charles Witlox, geboren in 1989 in Brabant, waar het goede leven gevierd wordt en worstenbroodjes essentieel zijn. Als telg uit een echte advocaten familie ging ik vanzelfsprekend rechten studeren. In Utrecht zat ik bij het USC en was al snel een beruchte corpsbal met dito omvang. Zodoende weet ik dus alles over het reilen en zeilen onder brallend Nederland. Toch, rechten was het niet helemaal voor mij en zo nam ik in 2014 het vliegtuig naar Afrika om uit te vinden wat dit booming continent nou precies inhield. Ik werkte in Kisumu en zat maar op kantoor terwijl er een heel continent op me lag te wachten om ontdekt te worden. Ik maakte mijn eerste grote trip door Kenia toen wist ik het zeker. Ik neem ontslag en begin een Off The Beaten Track reisbureau. Het Afrika dat ik kende van de safari’s met mijn ouders ging van lodge naar safari en naar strand resort. Leuk maar er is meer; Het echte Afrika is zo veel beter. De eerste twee jaar werkte ik in Kisumu terwijl ik het continent ontdekte. Vandaag de dag zit ik met mijn Angels in de jungle villa in Nairobi, maar vaker ben ik onderweg, Afrika needs to be discovered!

GUY JANSSENS

guy@charlies-travels.com

“Some birds are not meant to be caged, that's all” (Morgan Freeman, Shawshank Redemption). Ik ben opgegroeid in het betonnen Breda. Hier leerde ik de essentie van het leven kennen; Carnaval, Adde maor leut het. Met een achtergrond in Finance & Accounting belandde ik bij FrieslandCampina Business Development in Afrika. Hier realiseerde ik me dat Afrika alles had wat ik miste in Nederland; Ik werkte lange tijd in Mozambique en via de Mozzies en Kampala kwam ik bij Charlie’s Travels terecht. Ik ben hier general manager en zorg dat alles op rolletjes loopt; Ik hou soms de hand op de knip, zorg dat de financiële en sales targets gehaald worden en streef ernaar dat CT groeit; nog veel meer reizigers het Afrika zoals ik het ken laten zien. Met deze expansiedrift wil ik dat we uitbreiden naar nog veel meer landen. Vijf jaar geleden had ik nooit verwacht in Kenia te leven maar ik denk dat ik blijf, op dit mooie, rauwe en ‘crazy’ continent.

MONALIKA PATEL

finance@charlies-travels.com

Ik ben geboren en getogen in Kenia, en toch zijn ook m’n Indiase roots heel belangrijk voor me. We zijn de 44ste stam in Kenia. Mijn liefde voor Afrika is oneindig en onvoorwaardelijk. Ik hou van natuur, van wildlife en avontuur. Ik geloof er niet in dat er ook maar een foto is waarin je het mysterie van Afrika zou kunnen ontrafelen. Dat vangen, de diversiteit en de verrassingen terwijl het leven hier voortraasd, dat kun je alleen maar meemaken, zelf voelen. Ik heb een Finance & Accounting achtergrond en kwam Charlie’s tegen om zelf een off the beaten track te maken. In December 2017 ben ik begonnen bij de leukste start up van Kenia waar ik de financiële afdeling run. DUKU…!!! DUKU….!!!

RUTH TENSHI

ruth@charlies-travels.com

“A word from the wise; don’t try to make life on your own” Dit is wat ik geleerd heb tijdens mijn jeugd in Jerusalem -een wijk in Oost-Nairobi. Wat kan ik je nog meer over mezelf vertellen….. Ik hou enorm van Reggae “Irie and Mellow”, ben dol op geel -dat is de Kamba in mij-, reislustig en een enorme boekenworm. Na een tijdje als touroperator te hebben gewerkt wilde ik iets anders, maar die reis wereld vond ik wel wat. En toen was daar ineens Charlie’s Travels; een ander soort bedrijf met een heel andere visie op reizen door Afrika. Avontuur. Hier kan ik de skills die ik al heb gebruiken maar ook buiten mijn comfort zone treden waardoor ik nieuwe dingen leer over mezelf. Deze baan daagt me iedere dag uit varkentjes te wassen waar ik nog nooit eerder mee van doen had, en die nail ik ! Ik zorg dat je verblijf in Afrika helemaal saffi (relaxed) en perfect geregeld zal zijn van het moment dat je voet op Keniaanse bodem zet totdat we je uitzwaaien! *Karibu Africa the Safari Continent*

JOOST BASTMEIJER

joost@charlies-travels.com

De in Naarden geboren Joost snakt vanaf jonge leeftijd al naar avontuur. Als hij klaar is met de middelbare school gaat hij journalistiek studeren in Zwolle. Na een tijd voor de radio gewerkt te hebben, bij BNN en de NPO, werd het tijd voor een buitenlands avontuur. Met zijn journalistieke achtergrond vertelt hij graag verhalen over het Afrika dat mensen eigenlijk alleen maar kunnen kennen nadat ze hier met Charlie’s Travels zijn geweest. Het ECHTE Afrika! Naast zijn baan als Content Manager, werkt hij ook voor Mendo, spreekt hij zijn Nederlandse vrienden nog regelmatig tijdens een potje gamen en fotografeert hij er op los voor zijn Instagram page @joostbastmeijer. Ken jij een verhaal dat wij niet mogen missen, of heb jij een reisverhaal dat niet mag ontbreken op onze blogpagina? Stuur Joost dan een mailtje!

ROSELYNE WACHIRA

roselyne@charlies-travels.com

“The only man I envy is the man who hasn’t been to Africa for he has so much to look forward.”

‘I am not an ordinary girl, I am a Kenyan girl.’ Geboren en getogen in Nyeri, krijg ik nooit genoeg van mijn fantastische vaderland, waar zoveel te ontdekken en te beleven valt. Ik hou van reizen, van in beweging zijn; the journey is a destination! Er zijn nog zoveel plekken te zien, zoveel meer mensen te ontmoeten. Ik geloof dat Charlie’s de plek is waar ik deze droom kan realiseren. Voordat ik bij Charlie’s Travels kwam, heb ik 2 jaar bij de overheid gewerkt. Ik was er snel uitgeleerd en merkte dat ik iets totaal anders verlangde van het leven; Iets spannends, een uitdagende baan. Toen kwam Charlie’s Travels op mijn pad; ik solliciteerde en voila nu zit ik hier. Het is fantastisch om hier te werken; not your kawaii (normaal) kantoor. Boek je trip bij ons en ik garandeer je dat je een onvergetelijke tijd in Kenia hebt.

MERCY

Als piepjong tweejarig meisje ben ik met mijn ouders van Kakamega naar Nairobi gekomen. Ik werkte in een hotel in CBD als kamermeisje toen ik door een vriend aan Charlie werd voorgesteld. Ik kwam als eerste in de villa werken om voor het huis en ook een beetje voor Charlie te zorgen. Ik werd Mama Afrika, want hoe meer angels er naar de villa kwamen, des te meer kinderen om voor te zorgen. Zij zijn allemaal mijn kinderen. ‘Thank god.’ Ik zorg dat het huis schoon is, iedereen zijn troep opruimt en het gezellig is. Ik ben streng; boys will be boys, en als ze teveel troep maken krijgen ze het met mij aan de bezemstok. Ik vind het te gek dat ik met Charlie’s Travels zoveel te zien krijg van Kenia; Paringu, Voi, Kilifi…. Ik hou van reizen en ook voor een potje poker kan je bij mij terecht, maar dan heb ik geen Mercy !

MENNO VAN DER MEULEN

menno@charlies-travels.com

Menno komt uit Hilversum. Op zijn zeventiende - dat was nog in de vorige eeuw - gaat hij Commerciële Economie studeren in onze hoofdstad. Weg van de Gooise Matras op naar de Roxy, Concerto en ach ja, dus ook de HES. Om de gezellige weekenden te bekostigen klust hij bij op de internet helpdesk van Wanadoo. Hier start zijn liefde voor het internet. Een studie Internet en Marketing, toen nog iets heel nieuws. Menno ontwikkelt zich tot een visionair van de enen en nullen en kan na zijn studie aan de slag als Marketing Communicatie Manager bij Demon Internet. Hij verslijt nog twee banen en in 2014 verruilt hij Amsterdam voor Londen waar hij voor Yourzine - een innovatief Data Driven Marketing bureau opzet. Maar ja, de liefde he. Ze heet Wieke en woont praktisch naast hem in Amsterdam. Dus na een jaar trekt hij alweer terug naar Nederland en gaat voor Yourzine bij Ahold aan de slag. Zijn Wieke wordt al snel MRS vd Meulen en kindje George is er daarna ook rap bij. Huisje, boompje, beestje. Wat wil je nog meer? Maar na zeventien jaar in de corporate wereld begint het toch te kriebelen. Het is tijd voor avontuur. Een vage kennis vertelt hem over een baan in Kenia die hem op het lijf geschreven lijkt te zijn. En laat deze vage kennis nou toevallig ook een vage kennis van Charles te zijn. De twee worden aan elkaar voorgesteld en er volgen een aantal Skype sessies. Een enorm revolutionair branding plan voor Charlie’s Travels is geboren! - If you are not pissing off 50% you are not trying hard enough; -en zo hangt Menno een maand later al zijn veilige contracten aan de wilgen en settelt zich samen met ‘Cutie Mzungu George’ en vrouw Wieke in Kenia.

BRENDA LUANDE

brenda@charlies-travels.com

“All journeys have secret destinations of which the traveler is unaware” Deze quote definieert mij! Ik ben zo’n reiziger die nooit weet wat de volgende bestemming zal zijn. Ik ben geboren in Oeganda en opgegroeid in Kenia in een klein dorpje aan de Oegandese grens maar nu probeer ik mijn weg te vinden in Nairobi. Een geweldige stad, right? Ik zou wel kunnen zeggen dat ik tijdens mijn levensreis zoveel interessante ervaringen heb opgedaan dat ik hier niet genoeg ruimte zou hebben om ze allemaal op te schrijven. En de reis is nog lang niet ten einde! Ik hou van diversiteit, verandering en ik blijf leren van nieuwe ervaringen! Charlie’s Travels is voor mij daarom erg belangrijk! Want alle facetten die ik noem, vind ik hier! Ik heb voor verschillende reisorganisaties gewerkt voordat ik bij Charlie’s terecht kwam, maar ik was het helemaal zat dat ze allemaal hetzelfde aanbieden. Ik had behoefte aan iets nieuws. Een vriend vertelde mij over Charlie’s Travels. “And here I am! Lucky to get a chance at Charlie’s!! Yeeeyy!!” Waarom ik Charlie’s Travels zo geweldig vind: Het verbindt Afrika met de rest van de wereld! Ik maak van jullie trip een reis die je voor altijd bijblijft! “Karibu!”

YOON VAN MINNEN

yoon@charlies-travels.com

Ik ben een Nederlander van Koreaanse afkomst. Samen met mijn familie hou ik ervan de wereld te ontdekken. Na een aantal jaar in Schotland gewoond te hebben kwamen we terecht in het crazy, wonderful and amazing Nairobi. Ik kwam eigenlijk per ongeluk bij Charlie’s Travels terecht. Iemand had een kapotte telefoon en via via, was ik ‘het mannetje’ dat dit wel weer kon fixen. Dat maakte indruk! Want buiten dat ik vastgelopen Iphones wel weer aan de praat weet te krijgen, heb ik een ‘huge’ history in IT. En laat Charlie’s nou net een enorme online expansiedrift hebben waar nogal wat IT-tricks bij komen kijken; binnen no time hielp ik de Angels hun bits en bugs een beetje onder controle te krijgen!

CARO COOLS

Reizen zit in mijn genen. Terwijl ik als klein meisje door de tuin huppelde, vertelden mijn grootouders al magische verhalen over het grote continent Afrika. Mijn ouders hielden er ook niet over op en na een roadtrip door Namibië was ook ik verslingerd en stond teruggaan naar een land in Afrika hoog op mijn bucket list.

Ik kom oorspronkelijk uit Maastricht en ik heb een aantal jaartjes in Nijmegen gewoond voor ik besloot om naar La Bella Italia te verhuizen waar ik mijn bachelor in de psychologie afrondde. Nu hoor ik je denken, hoe komt een psychologie student in Kenia terecht? Nou door nog heel veel meer leuk te vinden en door gek te zijn op reizen. Na mijn studie was de beslissing dan ook al snel gemaakt en ik ben vertrokken om een jaar lang niks anders te doen dan reizen, schrijven, fotograferen en mensen ontmoeten in andere landen. Zo vlieg ik door Azië en Europa, waar ik ondertussen als fotografe werkte, als content creator aan de slag ging voor hotels en waar ik zelfs zes weken lang de ontbijt chef ben geweest in een retreat in Montenegro. Onderweg vind ik plots een vacature voor Charlie’s Travels: Africa is calling en voor ik het weet zit ik in het vliegtuig op weg naar het voor mij nog onbekende Kenia. Ik werk hier ik in het content team en terwijl ik schrijf, zie, hoor en ruik in Kenia word ik steeds een beetje meer verliefd op dit land.

ELINE VERHAAR

Een typisch meisje dat een niet zo’n typische beslissing nam. Geboren en getogen in Nederland met het idee; goed je best doen op school, dan krijg je later een goede baan en heb je een stabiele basis voor je Huisje-tuintje-kindje. Inmiddels heb ik dit allemaal, maar wel heel anders dan gedacht. Ik heb een tiny huisje ergens in een village vlakbij Jinja, Oeganda. Een tuintje van 8 hectare, waar we een boerderij van hebben gemaakt. En 15 kids, met een handicap. Oh zo happy. Inmiddels ruim 2 jaar huppel ik hier in Oeganda rond. Rij ik op mijn boda en ontdek ik de meest toffe plekken hier, 5 dagen per week werk ik op mijn boerderij waar ik deze kids wat boeren skills bij breng. Een dag niet gepraat is een dag niet geleefd en dus hou ik jullie graag up to date over Oeganda.

Eline Verhaar

Een typisch meisje dat een niet zo’n typische beslissing nam. Geboren en getogen in Nederland met het idee; goed je best doen op school, dan krijg je later een goede baan en heb je een stabiele basis voor je Huisje-tuintje-kindje. Inmiddels heb ik dit allemaal, maar wel heel anders dan gedacht. Ik heb een tiny huisje ergens in een village vlakbij Jinja, Oeganda. Een tuintje van 8 hectare, waar we een boerderij van hebben gemaakt. En 15 kids, met een handicap. Oh zo happy. Inmiddels ruim 2 jaar huppel ik hier in Oeganda rond. Rij ik op mijn boda en ontdek ik de meest toffe plekken hier, 5 dagen per week werk ik op mijn boerderij waar ik deze kids wat boeren skills bij breng. Een dag niet gepraat is een dag niet geleefd en dus hou ik jullie graag up to date over Oeganda.

WIEKE BRAAT

wieke@charlies-travels.com

Globetrotter on my own; ik heb wat af gebackpacked in mijn leven. India, Frankrijk, Mexico, Londen en Spanje waren langere tijd mijn basis om te reizen of te wonen. Ik werkte als fotograaf en stond als yogi veel op mijn hoofd. De Himalaya was mijn grote liefde totdat ik mijn soulmate ontmoette en hij meer van Afrika hield. Het kostte wat discussie, maar we vertrokken een paar maanden geleden als familie inclusief baby en katten naar een Afrikaanse theeplantage. Menno werkt nu als marketing manager bij Charlie’s Travels. Ik was natuurlijk altijd al van de bijzondere experiences; diepzeeduiken op Komodo of 24 dagen achtereen mijn mond houden in een Tibetaans klooster. Vandaag de dag ben ik de toegewijde moeder van George, die haar kindje achterop de rug bindt en de theepluksters van Limuru fotografeert. En dus kan ik je ook direct vertellen wat de do’s en don’ts zijn met zo’n Mini-Me in het Afrikaanse. In de eerste vier jaar van zijn leven leert je kind meer dan in de rest van zijn leven! Wat is er nou mooier om zo’n leven te beginnen met een kleurrijk avontuur als Afrika? Trigger die Travel-genen en neem je kinderen, groot en klein, mee op avontuur naar Afrika!

DORCAS WAMBUI

dorcas@charlies-travels.com

Live and Keep things Simple....

Francis

Ik ben kok. Eten is voor mij leven. En koken en dus eten op reis is helemaal hemels. Het leukste is de improvisatie; soms kook je in een luxe lodge of een barbecue op het strand en dan sta ik weer een geit klaar te maken in de Serengeti. Kufurahia mlo wako !

RUTH ABUKUSE

Ik ben een chef in hart en nieren! Ik kom uit een koks familie. Voor mij was het niet eens een vraag of ik mijn ouders’ culinaire pad ging volgen. Samen met mijn vader en moeder, beide geboren en getogen in Kenia ben ik op mijn 3de van Kenia naar Italië verhuisd. Mijn zeven broertjes en zusjes gingen natuurlijk ook mee! Zodra we in Italië aan kwamen verhuisde we naar Milaan, waar mijn vader aan het werk ging als chef kok. Vijf jaar later verhuisde we weer terug en gingen in het Vhigia District wonen in West-Kenia. Hier ging ik naar de middelbare school en studeerde later af aan de Kibondeni School of Management and Catering. Mijn eerste baantje als souschef was bij de Franse ambassade, vervolgens werkte ik voor de Griekse en Deense ambassade en op een aantal internationale scholen. Via een Nederlandse kennis kreeg ik lucht van de koks vacature bij Charlie’s. And here I AM. Dit voelt als DE uitgelezen kans om nog meer culturen te leren kennen! Dit is de leukste baan die ik ooit gehad heb; zoveel interactie, zoveel interesse over en weer. Het is Geweldig om te zien hoe een gemixt team zo lekker samenwerkt. We kunnen hier elke dag zoveel van elkaar leren! En tuurlijk moet ik hier af en toe ook streng optreden wanneer een van de Angels weer een een worstje te veel pakt. Helaas kan ik die Nederlandse onbescheidenheid, er zelfs met een pollepel niet uit slaan!!

TIMOTHY

Wanneer je Timothy ziet kun je met geen mogelijkheid om zijn lach heen! “Het geheim van jong blijven is om altijd vrolijk op te staan!” Ik ben geboren in Kakamega in het Westen van Kenia, vlakbij de Oegandese grens. Nu woon ik in Kangemi, een wijk in Nairobi. Mijn kinderen en vriendin wonen nog in Kakamega, elke maand stuur ik hen geld. Tijdens de weekenden probeer ik zoveel mogelijk terug te gaan om hen te zien. Maar het is wel lastig, want het is best ver weg. Ik heb verschillende baantjes gehad voordat ik bij Charlie’s Travels ging werken. Van bewaker (Askari) tot de caretaker van een van de grote bazen van SafariCom (Het telecombedrijf van Kenia). Nu als tuinman bij CT, ben ik zo blij dat ik zoveel nieuwe vrienden gemaakt heb! Ik wil hier nog lang werken en hard sparen om uiteindelijk mijn eigen bedrijf te starten. In wat? Daar ben ik hard over na aan het denken!

CRISTINA PRES

cristina@charlies-travels.com

About me? Waar zal ik beginnen; ik weet niet eens hoe ik hier terecht ben gekomen?

Ik heb 5 jaar voor een multinational gewerkt en realiseerde me daar dat 25 vakantiedagen per jaar niet genoeg zijn om mijn honger naar reizen en het ontdekken van de wereld te stillen. Ik had tijd nodig; genoeg tijd om zon en witte stranden op te slurpen; om de lokale straatjes en marktjes te ontdekken; om andere culturen en tradities te onderzoeken. Want daar gaat mijn hart harder van kloppen. Dus ik ben met die baan gestopt, heb al mijn geld opgenomen en ben op reis gegaan. Eerst Zuid-Amerika: Mexico, Columbia, Chili en Buenos Aires. En toen was daar de mogelijkheid mijn eigen ‘business unit’ @ Charlie’s Travels in Nairobi op te zetten. Bucket List puntje - want Afrika stond erop maar omdat ik alleen reisde dacht ik niet direct aan dit continent; het is immers niet een makkelijke backpack bestemming. Nu laat ik mensen het echte Afrika zien. p.s. Ik ben geboren in Sibiu, Transulvania in Roemenie - en nee, ik ben geen Vampier! ☺

EMKE PRAKKEN

emke@charlies-travels.com

Mijn familie is Afrika obsessed en zo ontkwam ik er niet aan al heel jong verliefd te worden op dit continent. Nadat ik een aantal jaar in de kunstwereld in Amsterdam gewerkt heb, ben ik mijn dromen waar gaan maken en een opleiding tot Gameranger in Zuid Afrika gaan doen. Spoorzoeken, olifantenpoep grondig onderzoeken en als een echte vogel nerd door mijn verrekijker eindeloos de omgeving spotten… BUSH life is HET voor mij. Op een dag wil ik in de voetsporen van mijn vader treden en Afrika per Land cruiser verkennen. Namibië verkennen met Charlie’s Travels is een goed begin !

DEREK VAN DER SLOT

derek@charlies-travels.com

Mambo Rafiki!!

Ik ben Derek. Een 30-jarige doorzetter, in het midden van mijn ‘quarterlifecrisis’. Toch zou ik het niet direct een crisis willen noemen, want op mijn wonderbaarlijke zoektocht naar het ware geluk kom ik prachtige dingen tegen en mijn leven is 'more tempting’ en mooier dan ooit. Ik heb 8 jaar bij een verzekeringsmaatschappij gewerkt. Dat leven heb ik 2 jaar geleden vaarwel gezegd en toen begon het “live, love & laugh” of zoiets chlichematigs als dit… Nieuwe mensen ontmoeten, andere culturen proeven en een onbevredigend verlangen nieuwe avonturen te beleven; dat is wel zo’n beetje wat je aan deze 2 meter lange stuiterende giraf met een dolfijnen-levenslust hebt. MIjn levensmotto is: “Why not?”. Als ik iets wil doen en ik kan niet een direct een redelijk tegenargument bedenken, doe ik het. Consequentie; Ik belandde in no-time in Oost-Afrika en aldaar ontmoette ik Charlie onderweg. Zo belandde ik op de jungle-villa in Nairobi. Omdat ik zoveel tijd in Oost-Afrika heb doorgebracht, ken ik het klappen van de zweep en kan ik je alle ‘sweet spots’ laten zien. Als ik niet werk, zit ik op mijn motor en ga ik naar festivals om nieuwe muziek te ontdekken.

DIEDERIK VAN ENGELEN

diederik@charlies-travels.com

"Hey bwana!” Mijn naam is Diederik, 29 jaar. Een avontuurlijke Amsterdammer in het levendige Nairobi! Mijn rol binnen Charlie's Travels is die van Travel Designer. Ik ben gespecialiseerd in het in elkaar zetten van epische lustrumreizen, waar ik zelf ook graag een graantje van mee pik! Als tourguide mag ik namelijk vaak mee op deze tours!

Daarnaast houd ik me bezig met het zoeken naar nieuwe ervaringen in Afrika en reis ik het hele continent over! Werken doe ik vanuit onze outdoor office 'The Garden of Leeden', een oase van inspiratie! De beste plek om te knallen met onze lustrumreizen-afdeling.

Na het afronden van mijn Bachelor Geschiedenis aan de UU heb ik een Management Traineeship afgerond bij een Telecombedrijf in Amsterdam. Dit resulteerde in een baan als Sales- en Accountmanager. Maar na een tijdje begon het te kriebelen, zowel het koude weer in Nederland als de baan. Ik wilde meer dan alleen maar cijfertjes, ik wilde mensen blij maken met mijn werk. En zo belandde ik bij Charlie’s Travels!

Het is moeilijk om te kiezen tussen alle vette ervaringen die Charlie's Travels te bieden heeft, maar als het moet, dan kies ik voor de motorsafari. Rijden door de wildernis, op zoek naar wildlife. Een kampvuur bouwen, vers geslachte geit eten en Tuskers drinken onder de helderste sterrenhemel die ik ooit heb gezien. Geweldig!

INGRID VAN DER HEIJDEN

ingrid@charlies-travels.com

Ik ben Ingrid, parttime wereldreiziger: fulltime levensgenieter! In de afgelopen 6 jaar heb ik 4 keer mijn baan opgezegd, ruim 20 maanden reizend over de wereld doorgebracht, 50 landen bezocht en bovenal keihard genoten. Ik teken mijn reizen op in mijn eigen site, de wereldgenieter.

Genieten doe ik door te doen wat goed voelt en te doen waar ik op dát moment zin in heb, door te ontdekken, mezelf te (laten) verrassen en verwonderen, erop te vertrouwen dat alles altijd goed komt, spontaan op avontuur te gaan en, door dat alles, zoveel mogelijk uit het leven te halen.

DERK WEBBINK

derk@charlies-travels.com

Derk hier. Ja echt wel Afrika gek eigenlijk. Ik heb afgelopen tijd veel mogen reizen voor Charlie's Travels en dat heeft mijn verlangen om meer te gaan zien alleen nog maar meer aangewakkerd. Voor jullie ga ik samen met mijn collega's alle mooie plekken af in Oost-Afrika. En met die kennis verzin ik samen met jullie een reis die het beste bij jullie past.

Wonende in Nairobi zit ik dicht op het vuur en hebben we ondertussen al heel wat vette eigen reizen kunnen bedenken. Beetje in vorm? Bedwing dan met mij de top van Mount Kenia. Ik houd me vooral bezig met het organiseren van Lustrumreizen. Zelf heb ik met volle teugen van mijn studententijd genoten en weet ik waaraan een onvergetelijke lustrumreis moet voldoen. Focus op deze niche in de markt geeft me de kans onvergetelijke details toe te voegen, aan wat op zichzelf al prachtige ervaring is… Mooi man.

LOTTE BIKKER

Jambo!

Ik ben Lotte en de komende zes maanden zal ik de edit van de video’s voor Africa Inside Out voor mijn rekening nemen.

Tijdens mijn deeltijd opleiding media styling ben ik verliefd geworden op filmpjes in elkaar zetten. Eindeloos zoeken naar perfect beeld, lekker nummertje eronder en gaan. Langzaamaan begon het gevoel te groeien dat dit misschien wel die droombaan was! Dus, volgende stap: op zoek naar vette content, chille collega’s en een leuke werkplek waar ik nog meer kan leren. Of toch nog even reizen in de tussentijd…? Maar dan wil ik wel iets nuttigs doen… Je begrijpt: Op het moment dat ik gewezen werd op de vacature voor Africa Inside Out’s editor, ik verkocht was. “Let’s go to Africa”!

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Met die gedachte ben ik aan deze trip begonnen. Want zowel Afrika als leven uit een rugzak is compleet nieuw voor mij. Mensen die mij kennen weten dat vooral dat laatste nogal een uitdaging gaat zijn, maar des te leuker als het lukt!

Ik kan niet wachten om op pad te gaan met het AIO content team, en in de tussentijd vermaak ik me prima in de jungle villa. Tutaonana!

THIJS GIEBEN

thijs@charlies-travels.com

Dit ben ik dus, Thijs. Een jonkie hier, 23 lentes jong. Reizen, vrijheid en avontuur zijn altijd heel belangrijk geweest voor mij, maar in de praktijk heeft dat me nou nooit echt verder gebracht dan Afrika. Na Kenia, Zuid Afrika en Namibië gehad te hebben ben ik nu weer terug in Kenia en ik zou het niet anders willen! Vanuit onze homebase in Nairobi kan ik full-time Oost Afrika verkennen, zodat ik samen met mijn collega's écht op maat gemaakte en avontuurlijke reizen kan samenstellen, voor zowel Oost als Zuidelijk Afrika.

Naast dit alles hou ik me bezig met de impact die wij als bedrijf maken op onze omgeving en de toekomst. Door veel samen te werken met lokale communities proberen we de omgeving een kans te geven om zich te ontwikkelen en zelfstandig te worden. Daarnaast proberen we de impact op het milieu steeds verder terug te draaien, zodat mensen in de toekomst ook nog van dit land kunnen leven en genieten. Op deze manier kan ik mijn tijd hier ook nog verantwoorden naar mijn studie :)

TOP