Ja, jambo! De zomer staat weer voor de deur, dus het is tijd voor een Afrikaanse track die je alvast een beetje in de stemming brengt. Luister hieronder naar Aida Sock en Admow’s track ‘Kiding Kiding’!

Hoewel Aida Sock en Admow beiden Senegalese artiesten zijn, is het nummer een tof voorbeeld van een pan-Afrikaanse kneiter. Niet alleen is Admow geboren in Zambia en van Senegalees-Congolese afkomst, ‘Kiding Kiding’ is geproduceerd door de Oegandese Masterboy.

Afrikaanse hit

Je zou dus kunnen zeggen dat deze Afrikaanse hit zowel west- als oost-Afrikaans is – een beetje Zambiaans, Senegalees, Oegandees en Congolees. En hoewel het eigenlijk geen naam mag hebben, is er ook een Nederlandse connectie te ontdekken: ‘Kiding Kiding’ is namelijk de eerste single van Aida Sock, die beroemd werd door John de Mol’s ‘The Voice Afrique Francophone’.

In de song zitten maar liefst drie talen verwerkt: je hoort stukjes Wolof (een taal die veel in Senegal gesproken wordt), Engels én Kiswahili. Zo kun je, helemaal na het lezen van deze blogpost, bijvoorbeeld verstaan dat Admow een paar keer ‘nakupenda sana’ zingt: ‘ik hou erg veel van je’. ‘Kiding Kiding’ betekent trouwens ‘mijn lover’!


(via OkayAfrica)

Weten welke nummers je verder op je playlist moet zetten? Of wil je gewoon een Spotify-lijstje van één van onze Afrika-kenners opslaan? Neem dan even contact met ons op!

What you can read next: