• Tanzania | Chapter 4

    “De kust van Tanzania is zoveel meer dan alleen het zonovergoten eiland Zanzibar, en dat gaan wij je laten zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwemmen met walvishaaien, een bezoek aan de bruisende metropool Dar es Salaam, of een zeiltripje langs de schitterende kustlijn? Deze regio staat bekend om de Swahili-cultuur, en wij gaan hier op onderzoek uit!”

    – Charlie

    Cool, maar ik wil zelf op avontuur!

Over dit hoofdstuk: Swahili Vibes

Tanzania is het safariland bij uitstek, en wordt ieder jaar door hordes reizigers bezocht. Zij beperken zich vrijwel altijd tot de standaard toeristentrekpleisters; meestal bezoeken ze de beroemde safariparken in het noorden van het land (denk aan de Serengeti en de Ngorongoro-krater), om hun reis vervolgens af te sluiten op het tropische eiland Zanzibar. Zonde, vinden wij, want de Tanzaniaanse kustlijn loopt over van de cultuur, is superdivers en zit vol historie!

#4.1 PORT CITY CULTURE IN TANGA

TANGA: KUSTSTADJE DAT BARST VAN DE CULTUUR

Tanga is een eeuwenoude havenstad aan de kust van Tanzania, en is hét perfecte startpunt voor een schitterende roadtrip langs de Swahili-kust. Maar ook in Tanga zelf is meer dan genoeg te zien: het barst hier namelijk van de cultuur en historie! Superleuk dus om hier het lokale museum te bezoeken en vervolgens een city tour te doen, om de Swahili-cultuur aan den lijve te ondervinden.

#4.2 COASTAL CITY TANGA INSIDE OUT

THINGS TO DO IN HISTORISCHE CULTUURSTAD TANGA

Naast het feit dat Tanga overloopt van de interessante geschiedenis, is er ook meer dan genoeg te ondernemen en kun je hier prima een dag of twee vertoeven. Wat dacht je van kajakken door de prachtige mangrovebossen, snorkelen met de kleurrijkste vissen of een lokale kookcursus volgen, inclusief een bezoek aan de lokale markt?

Vragen over Tanzania of Africa Inside Out?

#4.3 IDYLLIC PANGANI: #1 ZANZIBAR ALTERNATIVE

THINGS TO DO IN & AROUND IDYLLISCH PANGANI

We zijn het er bij Charlie’s unaniem over eens dat dit charmante vissersstadje het perfecte alternatief voor Zanzibar is, minus alle toeristen. Voor parelwitte stranden, goede cocktails en zwiepende palmbomen zit je dus ook aan het vasteland van Tanzania goed. Maar naast lekker relaxen is er ook meer dan genoeg te ondernemen: denk aan een tripje naar het Maziwe Marine Reserve, suppen en kajakken op de Pangani-rivier, of een rondleiding door het oude stadscentrum.

#4.4 WHERE TO STAY IN TROPICAL PANGANI

DE LEUKSTE ACCOMMODATIES IN PANGANI

We zeiden het net al: Pangani is minstens even charmant als Zanzibar, en we raden het je van harte aan hier een paar dagen te bivakkeren. In Pangani zijn geen tientallen grote hotels te vinden (logisch ook, met het kleine aantal reizigers dat hier neerstrijkt), maar wel een aantal heel leuke accommodaties die zeker het bezoeken waard zijn. Wij laten je de verschillende opties zien.

Benieuwd naar alle highlights en unieke experiences in Tanzania?

#4.5 FADED GLORY & HISTORY LESSONS IN BAGAMOYO

BAGAMOYO: INNEMEND STADJE MET EEN ONSTUIMIG VERLEDEN

Het stadje Bagamoyo heeft op het eerste gezicht wel iets weg van Stone Town op Zanzibar. Let wel, met een heftig verleden: Bagamoyo was vanaf het begin van de achttiende eeuw een (kleinere) hotspot voor de Oost-Afrikaanse slavenhandel, en de stad fungeerde daarnaast als vertrekpunt voor veel Europese ‘ontdekkingsreizigers’ naar Centraal-Afrika. Inmiddels is Bagamoyo een klein, charmant stadje met een prestigieuze kunstacademie, dat je zeker niet mag missen als je voor een Swahili Beach-roadtrip gaat.

#4.6 AUTHENTIC ISLAND VIBES @ MAFIA ISLAND

MAFIA: VERBORGEN PAREL IN DE INDISCHE OCEAAN

Mafia Island wordt ook wel het verloren zoontje van Zanzibar genoemd. Toch gaat onze voorkeur eigenlijk uit naar Mafia. Waarom? Hier tref je het authentieke, niet-commerciële eilandleven nog aan, en er is hier meer dan genoeg te doen: denk aan de waanzinnige mogelijkheid om met walvishaaien te zwemmen, bezoek een van de kleinere, omringende eilanden waar je eeuwenoude ruïnes aantreft (het Pompeii van Afrika!), en kom volledig tot rust op een van de prachtige, witte stranden.

#4.6 RAW CITY VIBES IN BUZZING DAR ES SALAAM

BRUISENDE METROPOOL DAR

Dar es Salaam is een enorme metropool, die op het eerste gezicht nogal overweldigend over kan komen door ál dat chaotische verkeer en enorme hoeveelheid mensen. Maar als je daar eenmaal doorheen prikt, is Dar een bruisende wereldstad die écht meer aandacht verdient dan louter dat ritje van je hotel naar het vliegveld. Wij laten je zien wat je echt niet over mag slaan in deze gigantische havenstad.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!