• Kenia | Chapter 2

    “Conservancies staan gelijk aan safari: wilde dieren spotten in de ruige Afrikaanse natuur! Overal olifanten en giraffen zien, is echter niet vanzelfsprekend. Achter de schermen kost het behouden van een balans tussen natuur, communities en wildlife enorm veel tijd, geld, energie en zijn er veel stakeholders bij betrokken. Hoe ga je duurzaam op safari?”

    – Charlie

    Cool, maar ik wil zelf op avontuur!

Over dit hoofdstuk: northern conservancies in Kenia

De savannen en het bijbehorende wildlife kun je niet zomaar voor lief nemen. Afrika’s populatie groeit snel en human wildlife conflicten zijn aan de orde van de dag. We reisden af naar het noorden van Kenia om de verschillende typen conservancies te bekijken en nieuwe duurzame experiences te ontwikkelen.

#2.0 CONSERVANCIES FOR DUMMIES

Safari Borana

CONSERVANCIES VOOR BEGINNERS: ALLES WAT JE MOET WETEN.

National park, game reserve, conservancy… je hoofd loopt al over van het safari jargon voor je ook maar één olifant of giraffe hebt gezien. Hakuna matata, we’ve got your back! Kenia is te gek door haar oneindig rauwe natuur, maar deze natuur kan niet bestaan zonder intensieve bescherming.

Heb je vragen over Kenia of Africa Inside Out?

#2.1 OL PEJETA: ITS SUCCESS STORY

OL PEJETA: DE BEST LOPENDE CONSERVANCY VAN AFRIKA?

Ol Pejeta is alom bekend en kan het beste omschreven worden als ‘een extreem goed geoliede machine’. Maar waarom is deze conservancy in het noorden van Kenia eigenlijk zo succesvol en is het een bezoek waard? Wat kun je hier allemaal doen?

#2.2 HORSE PATROL WITH MT. KENYA RANGERS

DE SPROOKJESACHTIGE MOUNT KENYA

Mount Kenya: de op twee na hoogste berg van heel Afrika en een absolute mustsee wanneer je in Kenia bent. Van mysterieuze wouden tot vruchtbare moorlands, bamboo zones en allerlei wildlife. Wij gingen hier op horse patrol, op zoek naar stropers!

#2.3 THE STORY OF TWO POACHERS

STROPEN VERSUS HONGER LIJDEN: HOE ZIT HET MET DEZE BUSINESS IN KENIA?

Ivoor stropen is nog altijd een groot probleem in Kenia. Door de hoge vraag vanuit Azië, zijn er nog altijd veel mensen die hun brood proberen te verdienen met deze illegale business. Hoe zit dit eigenlijk en wordt er genoeg actie ondernomen?

#2.4 DEVELOPING A NEW TRIBAL ADVENTURE

HOE WIJ ONZE NIEUWE SAMBURU TREK ONTWIKKELDEN

Synoniem aan Charlie’s Travels is de Tribal Trek, hét pronkstuk van het bedrijf. Een aantal jaar later werd het tijd voor een nieuwe Charlie’s Travels Trek. Door de woeste landschappen van Naibunga conservancy croste Charlie samen met zijn team om een waanzinnig nieuw avontuur samen te stellen. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk?

#2.5 INTERVIEW CONSERVANCY OWNER: MICHAEL DYER

MEER INTERVIEWS LEZEN?

Geïnteresseerd in nog meer interviews? Bij Charlie’s Travels hebben we al met vele interessante personen mogen spreken. Lees hieronder meer!

#2.6 MAMA, FOLLOWING UP YOUR ADVICE

ZO ZIET EEN VERBLIJF IN EEN VAN DE MEEST LUXE LODGES IN KENIA ERUIT

Na een laatste alcoholische versnapering aan de bar neem je afscheid van de andere gasten. Langs een pad van lantaarntjes loop je terug naar één van de meest luxe lodges die je ooit in je leven hebt gezien! Teruggekomen in je privé verblijf word je verrast met letterlijk een warm welkom…

BENIEUWD NAAR ALLE HIGHLIGHTS EN UNIEKE EXPERIENCES IN KENIA?

#2.7 MT. OLOLOKWE: THE HOLY MOUNTAIN OF THE SAMBURU

DE ULTIEME HIKE VAN HET NOORDEN: DE HEILIGE MOUNT OLOLOKWE

Vette hikes, daar houden wij van! We beklimmen de heilige berg Ololokwe, gelegen in noordelijk Samburu gebied in Kenia. Met een geitje en een pakezel hobbel je naar boven met Samburu krijgers en ervaar je de zanderige paden en steile stukken van deze sacred mountain.

#2.8 BABY ELEPHANT RESCUE IN SAMBURU

RETETI ELEPHANT SANCTUARY: EEN MUST VOOR ALLE DIERENLIEFHEBBERS

Reteti Elephant Sanctuary ligt ten noordoosten van Mount Ololokwe, en is een echte must om te bezoeken als je hier in de buurt bent. Weesolifantjes worden hier opgevangen en verzorgd, tot ze oud genoeg zijn om weer in het wild te leven.

HET VOLGENDE HOOFDSTUK: NORTHERN TANZANIA

Het noordelijke deel van Tanzania wordt door menig reiziger bezocht vanwege de toeristische trekpleisters die hier te vinden zijn. Denk aan de Ngorongoro-krater, de Serengeti en Lake Manyara. Natuurlijk zijn deze nationale parken prachtig (er gaan niet voor niets zoveel mensen heen, let’s be real), maar wij hadden zo’n donkerbruin vermoeden dat dit deel van Tanzania zoveel meer te bieden heeft! En dus gingen we op onderzoek uit.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Chapter 2: Conservancies?
Powered by