Railway Stories

“Per trein reis ik samen met mijn team van content creators vanuit de relaxte kuststad Mombasa het ruige binnenland in, van vruchtbare groene heuvels naar rauwe uitgestrekte landschappen vol wildlife, eindigend in het chaotische en altijd levendige Nairobi. Wat is het verhaal achter deze treinroute en is het een mooi alternatief voor een binnenlandse vlucht? We gaan op onderzoek uit!”

– Charlie

Over de Kenia serie: railway stories

We trappen de reis af met een bijzondere treinroute: met de gloednieuwe Madaraka Express reis ik samen met mijn team van content creators vanuit kuststad Mombasa door het ruige binnenland naar Nairobi. Wat is het verhaal achter deze treinroute en is het een mooi alternatief voor een binnenlandse vlucht?

Over Kenia

Kenia is een verrassend divers land! Op een uur rijden van de hoofdstad Nairobi vind je de meest groene theevelden, weer een uur verder rijd je opeens over een uitgestrekte savanne of sta je aan de oever van Lake Naivasha staarwedstrijden te houden met hippo’s. Van adembenemende natuur tot inspirerende cultuur: de inheemse volkeren laten je dit op z’n puurst ervaren en zullen je wereldbeeld verbreden.

Maar Kenia is niet voor niets ook één van de meest favoriete safari-bestemmingen van Afrika. Dit land herbergt de mooiste natuurparken ter wereld, tot de gaten gevuld met wildlife. Die big five kun je afstrepen!

En wist je dat je in Kenia ook de meest prachtige witte stranden hebt, aan de oogverblindende, azuurblauwe Indische oceaan?

Kortom: Kenia heeft alle ingrediënten om het échte Afrika te ervaren. Wij hebben de mooiste routes en verborgen pareltjes voor je ontdekt en willen het je dolgraag laten zien. Vragen? Onze Kenia-specialisten helpen je graag verder: vraag een gratis reisvoorstel aan of start een chat!

#1 The Lunatic Express

The Lunatic Express: een krankzinnig treinspoor dwars door Kenia

Zo’n 130 jaar geleden deed medicijnman Mogo wa’Kebiro een mysterieuze voorspelling. Hij voorzag dat de Engelse kolonisten een gigantische ijzeren slang met zich mee zouden brengen, eentje met net zoveel benen als een duizendpoot. De slang zou vuurspuwen en niets zou ooit meer hetzelfde zijn… Lees meer!

#2 Chinese invasion in Africa

De Chinese invasie in Afrika voor dummies: hoe zit dat?

Het fluitje klinkt een laatste keer en soepeltjes laten we het station achter ons: de gloednieuwe Madaraka Express vertrekt stipt op tijd. Niet de Kenianen, maar de Chinezen zitten achter deze enorme investering: zij maken momenteel een opmars in Afrika. Maar wat heeft China eigenlijk te zoeken op het Afrikaanse continent? Lees meer!

#3 Tropical Mombasa inside out

Wat te doen in Mombasa: alles over de keniaanse kuststad

Smerige havenstad, vergane glorie of toch een verborgen tropisch paradijsje? Mombasa wordt op vele manieren beschreven, maar geloof ons als we zeggen dat deze stad een onweerstaanbare charme heeft. Stoppen bij dit urban pareltje aan de kust is een must! Maar wat moet je weten over deze stad en wat is er allemaal te doen? Lees meer!

Benieuwd naar alle highlights en unieke experiences in Kenia?

#4 Exploring the Taita Hills

De verborgen groene parel van Kenia: de Taita Hills

Ooit weleens van Taita gehoord? Nee? We don’t blame you, zelfs de meeste Kenianen kijken je vragend aan wanneer je over deze bergketen begint. Totally off-the-beaten-track dus! Bizar genoeg kent bijna niemand dit smaragdgroene pareltje, terwijl het absoluut de moeite waard is. Ervaar vijftig tinten groen in Kenia! Lees meer!

#5 Lumo conservancy in Tsavo

Beleef je eigen Lion King-avontuur in Lumo conservancy

Rollende savanne vlaktes, wildlife everywhere en Zazu de vogel die op je toekijkt tijdens je ontbijt in de openlucht. Wie naar Kenia komt voor het ultieme Afrika-avontuur waar je als kind al van droomde, zit hier in Lumo Conservancy helemaal goed! Lees meer!

#6 Hometown Nairobi inside out

Hometown Nairobi inside out

De laatste video van het hoofdstuk Railway Stories gaat over Kenia’s hoofdstad Nairobi. Nairobi is de eindbestemming van de trein, en gek genoeg was de spoorweg ooit de reden dat deze stad werd gevormd. Nairobi is ook onze thuisbasis, hier is het hoofdkantoor van Charlie’s Travels gevestigd. Van urban vibes tot aan de smeltkroes van culturen die de stad biedt: we laten je zien welke plekken je bezocht moet hebben en waarom wij denken dat Nairobi terecht “the hub of East-Africa” genoemd wordt. Lees meer!

Check de volgende serie: Northern conservancies in Kenia

De savannen en het bijbehorende wildlife kun je niet zomaar voor lief nemen. Afrika’s populatie groeit snel en human wildlife conflicten zijn aan de orde van de dag. We reisden af naar het noorden van Kenia om de verschillende typen conservancies te bekijken en nieuwe duurzame experiences te ontwikkelen.

Etosha-Namibia-Olifant-Zebra
kenia-masai
Charlie met Masai
Anti-stropen-neushoorn

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?