• Kenia | Chapter 1

    “Per trein reis ik samen met mijn team van content creators vanuit de relaxte kuststad Mombasa het ruige binnenland in, van vruchtbare groene heuvels naar rauwe uitgestrekte landschappen vol wildlife, eindigend in het chaotische en altijd levendige Nairobi. Wat is het verhaal achter deze treinroute en is het een mooi alternatief voor een binnenlandse vlucht? We gaan op onderzoek uit!”

    – Charlie

    Krijg reisadvies op maat

ABOUT THIS CHAPTER

GASTBLOG AFRIKA-CORRESPONDENT KOERT LINDIJER

Koert Lindijer

Een Afrikaan met Aziatische ogen?

Koert Lindijer is Nederlands journalist en sinds 1983 Afrika-correspondent voor NOS Nieuws en NRC Handelsblad. Over iedere Chapter van Africa Inside Out schrijft hij een gastblog. Dit keer over Afrikanen met Aziatische ogen… want ja, ze bestaan!

#1.1 THE LUNATIC EXPRESS

The Lunatic Express: een krankzinnig treinspoor dwars door Kenia

Zo’n 130 jaar geleden deed medicijnman Mogo wa’Kebiro een mysterieuze voorspelling. Hij voorzag dat de Engelse kolonisten een gigantische ijzeren slang met zich mee zouden brengen, eentje met net zoveel benen als een duizendpoot. De slang zou vuurspuwen en niets zou ooit meer hetzelfde zijn…

#1.2 CHINESE INVASION IN AFRICA

De Chinese invasie in Afrika voor dummies: hoe zit dat?

Het fluitje klinkt een laatste keer en soepeltjes laten we het station achter ons: de gloednieuwe Madaraka Express vertrekt stipt op tijd. Niet de Kenianen, maar de Chinezen zitten achter deze enorme investering: zij maken momenteel een opmars in Afrika. Maar wat heeft China eigenlijk te zoeken op het Afrikaanse continent?

#1.3 TROPICAL MOMBASA INSIDE OUT

Wat te doen in Mombasa: alles over deze Keniaanse kuststad

Smerige havenstad, vergane glorie of toch een verborgen tropisch paradijsje? Mombasa wordt op vele manieren beschreven, maar geloof ons als we zeggen dat deze stad een onweerstaanbare charme heeft. Stoppen bij dit urban pareltje aan de kust is een must! Maar wat moet je weten over deze stad en wat is er allemaal te doen?

#1.4 EXPLORING THE TAITA HILLS

De verborgen groene parel van Kenia: de Taita Hills

Ooit weleens van Taita gehoord? Nee? We don’t blame you, zelfs de meeste Kenianen kijken je vragend aan wanneer je over deze bergketen begint. Totally off-the-beaten-track dus! Bizar genoeg kent bijna niemand dit smaragdgroene pareltje, terwijl het absoluut de moeite waard is. Ervaar vijftig tinten groen in Kenia!

#1.5 LUMO: COMMUNITY CONSERVANCY IN TSAVO

Beleef je eigen Lion King-avontuur in Lumo conservancy

Rollende savanne vlaktes, wildlife everywhere en Zazu de vogel die op je toekijkt tijdens je ontbijt in de openlucht. Wie naar Kenia komt voor het ultieme Afrika-avontuur waar je als kind al van droomde, zit hier in Lumo Conservancy helemaal goed!

#1.6 HOMETOWN NAIROBI INSIDE OUT

Meer weten over Nairobi?