Wie heeft er een reisbureau nodig?

Wie heeft er een reisbureau nodig als je zelf op ontdekkingsreis kunt gaan? Is dit jouw state of mind, dan ben je bij ons aan het juiste adres! De wereld kent dan misschien nog maar weinig geheimen voor je, maar ik kan uit ervaring zeggen: Afrika heeft er nog genoeg!

Wil jij iets onalledaags en reteavontuurlijks beleven, en toch heb je geen tijd of zin om dit zelf op te zoeken; wij gaan die vette experiences voor je vinden en combineren ze tot de tailor made droomreis  in Afrika die je zo graag wil maken. Vind je het fijn om alles helemaal geregeld te hebben of zoek je toch liever het meeste op eigen houtje uit en wil je alleen wat zijdelingse ondersteuning: Wij zijn hier voor jou!

Avontuurlijk reizen door Afrika: wat is er allemaal mogelijk?

Motorsafari op de Afrikaanse vlaktes

We hebben hier een eigen vloot van 150cc Honda Boxers en vier jaar ervaring met motorrijden door Afrika. Kortom: voor een motorsafari ben je bij ons aan het juiste adres. Of het nou gaat om een vader en zoon-uitje of een groep vrienden, dit is voor iedereen een onvergetelijke ervaring. Vaak droppen we de motoren aan de rand van een conservancy, zodat je -ook zonder ervaring- de race aan kunt gaan met wildebeest of struisvogel. Of deze motorsafari is onderdeel van een groter avontuur, of misschien wil je wel heel Afrika ontdekken op twee wielen: Ask! Alles -ok bijna alles- is mogelijk!

Extreme roadtrips

Iedereen en z’n grootje heeft ondertussen een roadtrip gedaan door Europa; echt ruig is het niet meer. Afrika daarentegen is het echte werk. Altijd al een keer heel Lake Vic willen omcirkelen? Het afgelegen Lake Turkana willen bezoeken, of de geheime rots-kerken van Ethiopië ontdekken? Een 4x4 en wat goede moed brengen je een heel eind!

De stammen van Afrika

De Maasai, de Samburu, of de Karamajong in Uganda; Oost-Afrika kent een wijde variëteit aan stammen (alleen Kenia heeft al 42 tribes!). Jaren na mijn aankomst en vele ontmoetingen later mag ik een aantal Maasai zelfs mijn vrienden noemen. Samen met deze mannen zet ik nieuwe trips en routes op. Of je nou 5 dagen over het Keniaanse landschap wilt trekken met een karavaan aan krijgers, of gewoon een nacht geit van ‘t spit eten: vraag naar de mogelijkheden!

Extreme tochten en hikes

Velen willen de Kilimanjaro beklimmen. De Kili is vet, maar kost veel tijd denk aan een minimum van 6 dagen. En er zijn zo veel meer uitzonderlijke bergen die je kunt beklimmen en bijzondere tochten te maken in Oost-Afrika.

Vetste accommodaties

Op dit continent hebben Tripadvisor en de Lonely Planet niet dezelfde dekking als dat ze in Azië en Zuid-Amerika hebben. Je moet het voor de beste deals dus vooral van lokale contacten en ervaring hebben. Wil je niet van dure lodge naar dure lodge? Wij hebben partners in alle uithoeken van het land die zorgen voor een onvergetelijk verblijf thuis of in een poepsjieke lodge.

Oost-Afrikaanse kust

De hele Oost-Afrikaanse kust leent zich voor allerlei vormen van watersport-actie. In Kenia, Tanzania en Zanzibar is vooral kiten erg populair. De omstandigheden hier zijn perfect voor beginners, en belangrijker nog: alle stranden zijn leeg. Geen pottenkijkers dus! Meer van het golfsurfen? Mozambique en Zuid-Afrika zijn de places to be.

Klaar voor het avontuur?

Avontuur in de bush of liever op het strand?

Sinds 2014 zijn we bezig om samen met locals nieuwe experiences op de kaart te zetten.

Wat vonden deze avonturiers van hun reis met Charlie’s Travels?

Bekijk alle reviews op Facebook

Ben

“Charlie’s Travels heeft ons gebracht waar (bijna) geen andere toerist is geweest. Na een vijf uur durende motor tocht door de Magadi woestijn kwamen we aan bij het Maasai dorp van Joell, die daar met zijn 3 vrouwen, 18 kinderen en 50 geiten woont.”

    
Kilimanjaro tanzania girls

Allessa van de Ven

“Om ons heen is het zicht adembenemend, de zonsopgang is werkelijk prachtig, en even stond ik vastgenageld aan de grond; zowel van verbazing als vermoeidheid. De allerlaatste meters hebben we met z’n zessen hand in hand gelopen en eenmaal op de top moest ik een traan laten. Ik zit hier, gebroken, met een prachtig uitzicht en een kop warme gemberthee, op de top van de Mt. Kilimanjaro met mijn twee beste vriendinnen. Is er een beter moment dan dit?”

    
olivier olivier alidus motor

Olivier, Olivier & Alidus

“De motorbike safari met Charlie's Travels was alles wat we hoopten dat het zou zijn: stof, stenen, dieren en uitzicht - rauw avontuur. Zonder twijfel de beste tijd die we in Kenia hebben gehad! Door de organisatie van Charlie hoefden we ons alleen maar druk te maken om welke dieren we zouden zien. Aanrader!”

    
TOP