Bezoek deze 3 Keniaanse eco-accommodaties

De gevolgen van global warming zijn in Kenia erg goed merkbaar – met name in het noordoosten van het land kan het erg droog zijn, met alle gevolgen van dien. Bij Charlie’s Travels vinden we het daarom belangrijk dat we onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk verkleinen, dan wel beperkt houden! Dat doen we onder meer door samen te werken met eco-accommodaties die duurzaam en verantwoord te werk gaan. In het onderstaande lijstje check je drie verblijven waar je met een gerust hart kunt neerstrijken.

Distant Relatives Backpackers Ecolodge

Kilifi, aan de kust

Hier hebben we zelf al vaak gezeten en sturen we regelmatig klanten naartoe, niet in de laatste plaats omdat het een budgetvriendelijke optie is! Distant Relatives laat zich er op voorstaan dat zij om de natuur heen werken, in plaats van de natuur voor hen te laten werken. Zo douche je hier buiten, onder een douche die uit een boom komt, en doe je je behoefte op een eco-toilet waar je na een grote boodschap geurend zaagsel in schept.

De eerste toko in dit lijstje met eco-accommodaties wordt gerund door de Zimbabwaanse Tom en Romain, een Fransoos. Toen ze samen een reis maakten van Ethiopië naar Zuid-Afrika, kwamen ze langs Kilifi en waren ze meteen verliefd op deze spot aan de Indische Oceaan – en zo is Distant Relatives ontstaan. Je kunt hier kamperen of in een dorm of safari-tent slapen, en er zijn ook privé-kamers en banda’s beschikbaar. Weten hoe wij een tripje naar de kust altijd aanpakken? Laat een bericht achter!

“…met een hangend bed op de eerste etage (perfecte yoga-spot!),..”

Watamu Treehouse

Watamu, aan de kust

Het zal je misschien niet verbazen, maar wij kunnen ons er niet zoveel bij voorstellen dat alle Nederlandse yogi’s naar Ibiza trekken. Als we een alternatief mogen aandragen: ga naar Watamu Treehouse! Deze drie verdiepingen hoge boomtoren heeft een visvijver op de begane grond, een party room met een hangend bed op de eerste etage (perfecte yoga-spot!), een bed met uitzicht over de Indische Oceaan op de tweede etage en een ’sky bed, douche en toilet’ op de derde etage.

Eén van de bedden hangt zelfs als een soort kooi in de buitenlucht, iets wat met name in het warme hoogseizoen erg aantrekkelijk is.. Als je geen hoogtevrees hebt, that is. Doordat de hele ‘Eco Tower’ lekker winderig is, wordt er hier ook stroom opgewekt door middel van windenergie. Tevens stimuleert Kitengala veel lokale projecten het onderhouden van een school en het tegengaan van ongeletterdheid bij Maasai-vrouwen.

“…de Ngong Hills, die een fenomenaal uitzicht bieden over onder andere de Great Rift Valley.”

The Castle

Champagne Ridge, Ngong Hills 

Twee uur rijden van Nairobi liggen de Ngong Hills, die een fenomenaal uitzicht bieden over onder andere de Great Rift Valley. Ook in de binnenlanden vind je eco-accommodaties: op de ‘Champagne Ridge’ tref je hier de lodge van Thiemo en Deborah, ‘The Castle’. Dit stel leeft hier met hun honden en vele Landrovers – ze organiseren tevens self drive safari’s. Het hele complex (hun eigen huis zit aan de lodge vast) is compleet zelfvoorzienend!

Alles draait hier bijvoorbeeld op de energie die ze opwekken met hun eigen windmolen en zonnepanelen. Ook het water vangen ze zelf op en filteren ze voor gebruik. Bovendien helpt het stel de nabijgelegen community met het Napenda Solar Community-project, om zonne-energie beschikbaar te maken voor de bewoners van dit rurale gebied.

Dus…

We kennen natuurlijk nog véél meer plekjes waar je duurzaam kunt verblijven, maar die verklappen we niet allemaal. Tenzij je een reis bij ons boekt, natuurlijk! Neem snel contact met ons op om te kijken bij welke accommodaties je het beste kunt verblijven als je op reis gaat naar Oost- of Zuid-Afrika.

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Bezoek deze 3 Keniaanse eco-accommodaties?