Botswana ligt midden in Afrika. Er komen hier een aantal ziekten voor die je niet in Nederland hebt en waar je je voor moet beschermen. Hier lees je welke vaccinaties in Botswana verstandig en welke verplicht zijn.  De KLM heeft een prima kliniek waar je terecht kunt, adem in, adem uit, lach lief naar de zuster en prik, je inentingen voor Botswana heb je en je kunt op trip!

vaccinaties voor Botswana

Vaccinatie Gele koorts

Een gele koorts vaccinatie is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Botswana binnenkomt in een gele koorts land hebt gereisd. Kom je dus uit Tanzania, Rwanda, Oeganda of Kenia dan ben je verplicht deze te hebben, alleen moet je die vaccinatie in deze landen ook hebben, dus dat komt goed uit! De gele koorts is een inenting die je één keer in krijgt en je leven lang beschermt. Gele koorts krijg je door een muggenbeet en is door het strakke beleid zeldzaam. Maar als je het krijgt kun je eraan overlijden.

Vaccinatie DTP

DTP (difterie, tetanus en polio) komt bij ons in Europa weinig voor. Maar in de rest van de wereld heb je het vrij veel en kun je er met een beetje pech aan doodgaan. Je krijgt het door vervuild water of ongewassen fruit en groenten.

Vaccinatie Hepatitis A

Dit is besmettelijke geelzucht en daar kan je behoorlijk ziek van worden. Sowieso aan te raden, ook in delen van Zuid en Oost Europa komt de ziekte voor. Iemand die de ziekte heeft kan hem aan jou geven door urine – een hotelkok die zijn handen slecht wast- is een veel voorkomende casus…. Bah.
Na de prik ben je 30-40 jaar beschermt tegen viezerikken die hun handen niet wassen na het plassen.

Vaccinatie BMR

Bof, mazelen en rode hond. Zeker als je geen vaccinatie tegen mazelen hebt gehad en zeker weet dat je de ziekte niet als kind gehad hebt is een enting zeker  aan te raden. Mazelen komt veel voor en het is een ernstige ziekte waar je aan kan overlijden. Kinderen krijgen in Nederland pas met 14 maanden hun inenting, al gaan er stemmen op dit net als in Afrika te verlagen naar 6 maanden. Ik liet mijn kleine man ook met 6 maanden enten. Kinderen die de enting niet hebben, worden vaak niet eens toegelaten op scholen, zo serieus nemen ze dit probleem dus.

Langer Verblijf Botswana

Blijf je langer dan drie maanden in Botswana of ga je specialistischer werk doen, dan zijn Tuberculose, Meningitis en Rabiës ook aan te raden. Hier vind je meer informatie over deze ongezellige virussen en bacteriën… Wees er ook alert op dat vaccinaties policies nogal eens aangescherpt of juist versoepeld worden.

Laat je goed informeren door de KLM Travelclinic of het AMC in Amsterdam over de inentingen voor Botswana. Helemaal zin in deze trip gekregen, laat dan hier een  berichtje achter voor Charlie! En kijk wat Botswana allemaal te bieden heeft. Goede reis!

What you can read next:

  Rwanda-mountain-gorillas-Charlie's-Travels

  Vaccinaties Rwanda, welke heb je nodig?

  Blog Medisch Rwanda Tips & Tricks

  In Afrika leven nogal wat nasty bacteriën en virussen, ook in Rwanda. Laat je niet afschrikken door onderstaand lijstje want met een goede voorbereiding en een beetje gezond verstand zijn veel van deze ziekten te voorkomen. Inentingen voor Rwanda zijn nodig maar zo paranoia als sommige artsen in Nederland de kansen op ziekten benaderen hoeft ook weer

  Vaccinaties voor Namibië

  Vaccinaties voor Namibië: wat heb je nodig

  Blog Medisch Namibië Tips & Tricks

  Namibië is een travellers paradise en dat zonder malaria, gele koorts of dengue fever! De doorgewinterde reiziger zal deze vaccinaties ook wel al hebben; DTP, Hepatitis A en BMR zijn wel aan te raden als je hier gaat reizen. Deze vaccinaties voor Namibië heb je nodig!
   
  DTP – Difterie Tetanus en Polio
  Polio is bijna de wereld

  vaccinaties voor Ethiopië

  Welke vaccinaties heb je nodig voor Ethiopië?

  Ethiopië Medisch Tips & Tricks

  Ethiopië is een prachtig uitgestrekt land met de beste keuken van Oost-Afrika en een fabuleuze geschiedenis. Maar voordat je je in het oude Abyssinia begeeft moet je toch even je vaccinaties voor Ethiopië bij de travelpoli halen.

  Allereerst…

  Houd er rekening mee dat aanbevolen vaccinaties kunnen veranderen van tijd tot tijd.
  Cholerastempel
  Een cholerastempel is louter een verklaring dat