✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

CAMP CARNELLY, EAT & GET WILD IN HELLS GATE NATIONAL PARK

Een weekend tussen de dieren doorbrengen? Onze Caro verkende Lake Naivasha en overnachtte in Camp Carnelly. De plek voor het loom spotten van dieren vanuit een bootje en het eten van de beste pizza’s in de omgeving. Bij het meer spot je allerlei dieren en hier is het beroemde Hells Gate National Park waar Simba de Lion King ronddartelde; ja, echt. De movie is op dit gebied geïnspireerd! Een flinke to-do list dus voor zo’n relaxte spot. Perfect voor een snelle getaway!

VAN KAMPEREN NAAST DE APEN TOT COMFORTABELE KAMERS

Ergens halverwege de stoffige, maar verharde weg richting Lake Naivasha is daar Camp Carnelly, inmiddels de bekendste locatie in de gehele omgeving. Het ligt enigszins verstopt achter grote cactussen en ander groen, maar zodra je de zijweg bent ingeslagen, ligt het kamp voor je.
Denk fris, leuk, schoon, ruimtelijk en kleurrijk. Een Afrikaanse vibe met een Westers tintje qua wensen. De luxe couple banda’s zijn verspreid over het terrein gebouwd zodat je echt het idee hebt dat je een eigen plekje hebt in de middle of nowhere. Een fatsoenlijk tweepersoonsbed, een schone badkamer en een klamboe die beschermt. Voor backpackers is er een dorm, omringd door groene varens en hoge bomen. Tot slot is er een groot kampeertrein naast het water waar iedereen altijd zijn tentje kwijt kan. Apen slingeren hier tussen de bomen door en zo nu en dan zwemt er een groot briesend nijlpaard voor je langs.

Camp Carnelly

DE BESTE FETA-KAAS SAMOSA’S EN PIZZA’S

Tijd om te relaxen! Wegzakken in de kleurrijke kussens, chillen met een boekje onderwijl genietend van je eten; dit is precies waar het restaurant & bar Lazybones goed voor is. Het tijdstip maakt niet uit, op elk moment van de dag zit hier iemand wel te relaxen, knagend aan de beste pizza in Kenia. De lokale expats zijn hier regelmatig te vinden voor een Tuskertje na het werk of voor een lekker feestmaal in het weekend. De rest van de stoelen worden in beslag genomen door de gasten die hier niet meer weg willen. Alles op de kaart klinkt lekker en een keuzes maken lastig.

Tip: ga voor de feta-kaas-koriander samosa’s als tussendoortje. Delicieux en ultiem!

Samosas

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

NIJLPAARDEN SPOTTEN OP HET MEER

Een nijlpaard op vijf meter afstand zien? Eitje. In een gammel bootje ga je met een lokale gids op zoek, al hoef je vaak alleen maar te luisteren naar de lawaaiige en gapende dieren om ze te lokaliseren. Af en toe zijn ze te verlegen om je recht aan te kijken en zie je hun eigenwijze oortjes boven het water uitsteken. Spot de laagvliegende pelikanen die een vis uit het water proberen te hengelen. Er zijn hier heel veel verschillende vogel dus; birdlovers, eat your heart out! Vergeet ook niet om de oevers in de gaten te houden, van giraffen tot waterbokken tot buffels hangen hier rond!

Hippo

FIETSEN LANGS ZEBRA’S, GIRAFFES EN ANTILOPEN

Yes, yes, yes! Dit rockt zo hard!!! We gaan op avontuur in het enige wildpark waar je mag fietsen in Oost-Afrika: Hells Gate National Park! Denk aan zebra’s die een stukje met je meerennen en een dozijn aan pumba’s die vrolijk hun staartje omhoog steken wanneer ze zich verplaatsen. Hoe bijzonder is het om langs een giraf te fietsen die net zijn lunch uit de boom aan het eten is en om een kudde wildebeesten, buffels of baboons te spotten aan de andere kant van de weg? Zeven kilometer lang fiets je door de vallei, waarop die ene scene uit de Lion King gebaseerd is, waar Mufasa onder de voet wordt gelopen door een kudde opgejaagde wildebeesten. Ondertussen verruil je de donkerrode rots partijen en het savanne gebied in voor een diepe canyon ontstaan door oude lavarivieren. Hier begint je hike die langs verschillende hot springs brengt voor je weer omhoog klautert en aan je weg terug begint.

Zebras

Inhoud

HEBT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA

TRAVEL STORY – BABU EN BIBI IN KENIA

HOE ZWAAR IS DE KILIMANJARO ALS JE 50 PLUS BENT?

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!