Volg een handmatig toegevoegde linkVolg een handmatig toegevoegde linkVolg een handmatig toegevoegde linkVolg een handmatig toegevoegde linkVolg een handmatig toegevoegde link

WAAROM CHARLIE’S AND CHILL?

Met ons video-kanaal Charlie’s and Chill willen we jou bewust maken van hoe toerisme kan bijdragen aan een betere wereld en hoe jij daar ook aan kan bijdragen! 

Bekijk onze video’s en maak zelf een duurzame impact! Voor elke video die jij kijkt doneren wij 10 eurocent aan één van onze lokale partners. Voor welk onderstaand project kies jij?

ECONOMISCH

We stimuleren lokale economieën door vrijwel alleen samen te werken met lokale ondernemers.

Een economische boost? Jouw kijkminuten vormen een uitkering voor onze freelance chefs, guides en drivers, die niet ondersteund worden door de overheid zoals in Nederland. We proberen met onze partners nieuwe manieren van inkomen te ontwikkelen. Bij elke 150 uur gestreamd videomateriaal, wordt er één familie ondersteund.

ECOLOGISCH

We verkleinen onze voetafdruk door aardig te zijn voor de planeet en groene projecten te steunen.

Een ecologische boost? Jouw kijkminuten gaan naar het beschermen van natuur en wildlife. We doneren het geld dan aan een community-run conservancies waar we nauw mee samenwerken. Op deze manier kunnen rangers hun werk blijven doen en hun stukje natuurschoon beschermen.
.

CULTUREEL

We streven naar een gelijkwaardige culturele uitwisseling en verbreden van de horizon.

Verbreed je wereldbeeld! Elke film die je kijkt maakt een verschil want jij krijgt zo zelf een beter beeld van Afrika. Stimuleer je vrienden, buurvrouw, opa, tinder-vlam, zwager, of collega’s om ook te kijken. Hiermee ondersteunen zij onze overige projecten.
.

DE SCORE TOT NU TOE:

Video’s gekeken:

12.160

Euro gedoneerd:

1216

Steun onze lokale partners vanuit je luie stoel!

Wij doneren € 0,10 voor elke video die jij afkijkt!

Doe reisinspiratie op voor de toekomst

Leer Afrika op een andere manier kennen!

Help onze lokale partners en deel onze Charlie’s and Chill pagina

Waarom we juist nu moeten nadenken over onze manier van reizen

We knipperden één keer met onze ogen en de wereld was veranderd. Onze razendsnelle consumptiemaatschappij, waarbij alles draaide om méér, in kortere tijd en voor minder geld, werd met piepende remmen op halt gezet. Voor het eerst in ons leven staan we stil, en wordt ons een kans gegeven. Een kans om te kiezen welke stappen wij vanaf hier gaan nemen, in welk tempo en hoe wij verdere invulling gaan geven aan onze toekomst – en die van onze aarde.

Wanneer het leven weer oppakt en de wereld weer gaat draaien, vallen we dan terug in onze oude gewoontes? Of gaan we voor een andere, duurzamere aanpak? Op gebied van reizen is deze vraag prangend en belangrijker dan ooit. Een nieuwe manier van reizen kan een groot verschil maken, voor mens en natuur. Een nieuwe manier van reizen waar wij als Charlie’s Travels ons al vóór de corona crisis hard voor maakten.

Hoe duurzaam reis jij? Doe de quiz!

Bijdragen in plaats van afbreuk doen: reis bewust

Het is zo klaar als een klontje: als wij willen dat de diversiteit van onze aarde, cultuur en natuur blijft bestaan zoals we die kennen, moeten we onze verantwoordelijkheid nemen. Wij als reisorganisatie en jullie als reizigers. Hoe kunnen we met meer respect en bewustzijn omgaan met onze omgeving, een zo klein mogelijke ecologische footprint achterlaten en een positieve impact maken? 

HOE KUNNEN WE ERVOOR ZORGEN DAT REIZEN BIJDRAAGT EN GEEN AFBREUK DOET?

Dat kan door een shift in de reisindustrie naar slow, sustainable en off the beaten track travel: een manier van reizen die al sinds de geboorte van Charlie’s Travels als onze hoeksteen fungeert. Maar vooral een manier van reizen die in onze nieuwe wereld een grote rol gaat spelen: 

  • We moeten af van massatoerisme. Door ‘off the beaten track-travel’ spreidt toerisme, wordt de taart eerlijk verdeeld en vermindert de druk op de natuur of cultuur van toeristische trekpleisters. 
  • Door ‘slow travel’ wordt er bewuster gereisd: minder vaak, maar langer, met meer aandacht voor je omgeving.
  • Reizen moet dus bijdragen, en geen afbreuk doen. Dit is het hoogst haalbare doel en kan ontknopen in een vurige discussie: vliegtuigen zorgen nou eenmaal voor een enorme uitstoot aan Co2. Tegelijkertijd speelt toerisme ook een belangrijke rol in het behoud van de economie, natuur en cultuur. Enkele voorbeelden waaraan je kunt denken staan hiernaast.

Om te zorgen voor een duurzame impact van reizen, is er een globale, systematische aanpak nodig waarin we ons samen – overheden, reizigers en reisorganisaties – hard maken voor een betere aarde.

ECONOMISCH

Het belang van toerisme binnen de economie: 1 op de 10 mensen ter wereld werkt in de reisbranche en zijn afhankelijk van toerisme als inkomstenbron.

ECOLOGISCH

De inkomsten van conservancies die in worden gezet om bedreigd wildlife te beschermen.

SAMEN VOOR EEN BETERE PLANEET

Daarnaast verbreedt reizen de horizon, leert het ons denken vanuit diverse perspectieven, en maakt het ons meer bewust van de planeet waarop we leven.

HELP VANUIT JE HUISKAMER DOOR TE STREAMEN

Om deze gelijkwaardige culturele uitwisseling te stimuleren, massatoerisme tegen te gaan, meer aandacht voor de omgeving te creëren en lokale economieën te steunen, werken wij nauw samen met lokale partners. Met lokale ondernemers op off-the-beaten-track locaties zet Charlie unieke ervaringen voor reizigers op poten. Onze lokale partners vormen dus een belangrijke pilaar in onze missie om duurzaam en bewust reizen te bewerkstelligen! Dit is één van de redenen waarom wij in een crisis als deze niet zomaar de stekker eruit kunnen trekken. Gidsen, drivers of bush-chefs komen zonder werk te zitten en hebben niet de luxe van een uitkering. 

Jij kunt bijdragen! In onze hoogwaardige reisdocumentaires en vlogs neemt Charlie je mee op reis: van Ethiopië naar Zuid-Afrika en veel bestemmingen daar tussenin. Charlie’s missie is om een andere kant te laten zien van dit bevooroordeelde continent en je kennis te laten maken met onze manier van reizen: off the beaten track met aandacht en bewustzijn voor je omgeving. Raak geïnspireerd en bedenk op wat voor manier jij naar Afrika zou willen reizen wanneer de crisis zijn laatste dagen heeft geteld. 

Door je quarantaine-tijd te doneren door middel van streaming-minuten kun jij dus onze lokale partners steunen. Op een economische, ecologische of sociale manier: dat kies jij zelf. Jij en jouw vrienden, familieleden of collega’s kunnen een verschil maken. Bedenk maar:

  • Met drie uur streamen kun je één ranger of lokale partner een dag vooruit helpen.
  • Met vijftien vrienden allemaal een avondje streamen in plaats van een film kijken? Dan steun je een heel gezin voor een week!
  • Stream met jouw vijftien vrienden allemaal één avond in de week voor een maand, dan help je een gezin door de hele lockdown!

Hoe duurzaam reis jij? Doe de quiz!

WIL JE MEER DONEREN DAN KIJKMINUTEN?

We geven je graag de mogelijkheid om rechtstreeks geld naar onze partners of conservancies over te maken, zonder dat het in verkeerde zakken verdwijnt. Normaal investeren we in duurzame projecten met hen, maar in deze tijden zijn basic needs als geld en eten de grootste behoefte.

ZO HELPEN WIJ VANUIT DE HUISKAMER

Niet alleen de reiziger zit thuis op de bank: ook wij mogen eraan geloven. Maar we zitten niet stil, en werken hard om ook ons steentje bij te dragen – vanuit huis!

ONDERSTEUNEN LOKALE PARTNERS

Het ondersteunen van onze lokale partners in deze barre tijden is een grote prioriteit. Daarom zijn we creatief in het bedenken van manieren om bij te dragen: ook in tijden waarin ons eigen inkomen laag ligt. We kunnen onze lokale partners dan misschien geen klanten meer bieden op het moment, maar we hebben meer in huis wat we kunnen delen. Denk maar aan kennis, of iets simpels als motoren. Zo stellen wij onze motoren beschikbaar aan lokale partners zodat zij een extra inkomen kunnen genereren. Maar ook besteden wij onze tijd aan het opzetten van trainingen voor lokale ondernemers, zodat zij sterker uit deze crisis komen dan dat ze erin gingen.

COMPENSEREN CO-2 UITSTOOT

Wij compenseren voor de Co2-uitstoot van de vluchten die onze reizigers boekten. Dit doen we door een deel van het reisbudget te besteden aan carbon-compensation projecten, die zich inzetten voor een gezondere aardbol. Dit blijven wij doen, voor de reizen die de afgelopen tijd zijn gemaakt. Onlangs maakten we twee grote donaties aan de mangrovebossen van Mikoko Pamoja of de kookstelletjes van Co2Balance.

GEDRAGSVERANDERING TE STIMULEREN

We streven ernaar gedragsverandering te stimuleren door reizigers en partners te onderwijzen en te inspireren om bewust te reizen. Nu er niet gereisd wordt, gebruiken we ‘Charlie’s & Chill’ om een andere kant van het Afrikaanse continent te belichten, een nieuwe manier van reizen te promoten en food for thought voor te schotelen.

Heb jij innovatieve ideeën over hoe mensen binnen de reiswereld of in Afrika elkaar kunnen steunen? Initiatieven die binnen het straatje passen van bewust en duurzaam reizen?

Twee mensen in een rivier met band

Verantwoord reizen, zo doe je dat:

Als we over 20 jaar nog steeds de schoonheid van dezelfde plekken willen bewonderen, moeten we de identiteit van de mensen, de cultuur en de natuur kunnen waarborgen. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid: duurzaamheid zit verweven in ons DNA, in de fundering waar Charlie’s Travels op is gebouwd. Er zijn drie verschillende manieren waarop wij timmeren aan een gezondere toekomst:

ECOLOGISCHE FOOTPRINT

Om onze ecologische footprint en dat van onze reizigers zoveel mogelijk in te krimpen zijn wij op een flinke speurtocht gegaan naar projecten in Oost-Afrika die iets terug doen voor onze aardbol en de klimaatopwarming tegengaan. Wanneer jij bij ons boekt voor een reis naar Afrika gaat een deel van je reisbudget naar de carbon credits van één van deze heldhaftige projecten, waardoor jij bijdraagt aan een duurzamere wereld. 

LOKALE ONDERNEMERS

We zetten samen met lokale ondernemers authentieke ervaringen. We creëren een sterke verbintenis met de gemeenschappen waarmee we samenwerken. Daarom zijn wij als reisbureau ‘on the ground’ en streven we ernaar om een eerlijke en langdurige business met ze op te bouwen, en ze zelf de macht in handen te geven om hun eigen gemeenschap en economie te stimuleren. Er wordt werkgelegenheid gecreëerd op plekken waar mensen anders misschien minder makkelijk toegang hebben tot kansen of markten, en het stimuleert een gelijkwaardige culturele uitwisseling met reiziger.

ETHISCH EN VERANTWOORD REIZEN

Wij vinden ethisch en verantwoord reizen belangrijk: door het delen van onze normen en waarden maken we onze reizigers en partners bewust van een respectvolle houding naar de omgeving, en proberen we vooroordelen te ontmantelen. Hoe zorg je ervoor dat je als ‘bevoorrechte’ reiziger met goed gevulde portemonnee en een andere culturele achtergrond, je respectvol opstelt naar de lokale bevolking, je een gelijkwaardige culturele uitwisseling bereikt en je geen – onbedoelde – schade aanricht?

WIJ ZIJN EEN WERELD GEVULD MET INDIVIDUEN

We zijn een wereld gevuld met individuen. Onze kracht zit ‘m in wanneer we met elkaar verenigen en samen onze schouders onder hetzelfde doel zetten. Al zolang wij bestaan waarborgen we bewust en duurzaam reizen. Laten we met z’n alle langzamer gaan dan voorheen zodat we onze wondere aardbol kunnen beschermen, kunnen blijven ontdekken, en kunnen blijven leren!

city tour nairobi nai nami
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!