Charlie’s Travels tipt: Wat te doen in Kaapstad

Een paar weken geleden tipten wij waar je in Kaapstad heerlijk kunt eten. Maar er is natuurlijk nog zoveel meer te doen en te zien. Opnieuw een grote shout out naar mijn collega’s en Cape town girls Emke & Aimee, die jullie de beste insider-tips geven zodat jij het echte Kaapstad kunt ontdekken! Ssst, niet doorvertellen dus!

Een overheerlijke high tea in Belmond Mount Nelson Hotel

Altijd al eens op een high tea willen gaan waar je jezelf heerlijk kunt volstoppen met de meest overheerlijke taartjes en theetjes? Sla dan zeker een bezoek aan het sjieke en prachtige Belmond Mount Nelson Hotel niet over voor een overheerlijke high tea.

Hardlopen in Green Point park

Gelijk een sportieve start: op zaterdagochtend naar Green Point park voor een rondje hardlopen. Ren hier vooral om het Green Point stadion heen wat in 2010 werd gebruikt voor het WK voetballen. Na afloop is het heerlijk om door te gaan naar Oranjezicht markt voor een welverdiend ontbijtje, vers sapje en een goede kop koffie.  

Beklimmen van Lion’s Head

Natuurlijk is dit een van de meest beroemde en veel bezochte plekken in Kaapstad. Toch klimmen ook veel locals nog graag omhoog om te genieten van het prachtige vergezicht. Tip: ga ‘s ochtends vroeg zodat je de lange rijen skipt. Eenmaal boven heb je een prachtig 360 degree views van de stad en baai.  

Shopping! Woodstock, Old Biscuit Mill en Wauhaus

Hot, hip and happening! Als je aan het shoppen wilt gaan, bezoek dan zeker de wijk Woodstock en de populaire Old Biscuit Mill. Deze plekken zitten vol schattige winkeltjes, cafeetjes en plekken waar je heerlijk een dagje doorheen kunt struinen. Meer van het antiek? Dan is Wauhaus de plek voor jou! Hier vind je de gekste antieke spullen en meubels. Hopelijk past dit allemaal in je koffer naar huis…

Wandelen door de ‘Company’s Garden’

Kaapstad en Zuid-Afrika kennen een vrij complex en duister verleden. De Nederlandse VOC heeft hier een groot aandeel in gehad, omdat er veel slaven in Kaapstad verhandeld werden. De Company’s Garden is een park dat in 1650 als tuin is ingericht door een Europese kolonist en werd gebruikt als een soort grote moestuin voor verse producten. Deze producten werden dan weer gebruikt om de rondvarende VOC-schepen te bevoorraden. Tegenwoordig is deze prachtige tuin een plek om heerlijk te wandelen. Aan het einde van de tuinen vind je de St. Georges Cathedral, beter bekend als de ‘People’s Church’, een van de oudste kathedralen in Zuid-Afrika. De kerk dankt haar naam aan de positie tegen de apartheid en de rol in de anti-apartheidsbeweging en is altijd voor alle mensen geweest, zelfs tijdens de strijd. Het is ook de oudste kathedraal van Zuid-Afrika!

Tip: Naast het park liggen ook een aantal interessante musea, zoals het Iziko South Africa Museum (Zuid-Afrika’s eerste museum), de Iziko Slave Lodge, de South African National Gallery en het Cape Town Holocaust Centre.

Scenic driving rondom Kaapstad

Neem ‘s ochtends vroeg een rit vanaf de stad langs het strand richting Hout Bay. Spot de super fancy deluxe mansions langs het strand. Vanaf daar ga je over de prachtige Chapmans Peak Drive naar Noordhoek. Stop bij Imhoff Farm Stall voor een heerlijk ontbijt / brunch en koop lekkere hapjes bij de boerderijwinkel. Ga vervolgens verder langs de adembenemende kustroute (Misty Cliffs / Scarborough) richting Cape Point en houd de walvissen in de gaten!

Drankjes bij Silo Hotel Rooftop Bar!

Get fancy voor een night on the town! Silo Hotel Rooftop Bar is een prachtig restaurant met bar gelegen met een prachtig panorama view over de stad. Vergeet voorafgaand niet te reserveren, trek je mooiste pakkie aan en genieten maar! Ps: mocht je even helemaal op de fancy tour willen gaan; boek dan direct een prachtige kamer in dit uber sjieke hotel.  

Bay Harbour indoor market

Een regenachtige dag in Kaapstad? Bezoek dan zeker Bay Harbour indoor market in Hout Bay. Snack je vol aan heerlijk versgebakken brood, lekkere koffietjes en ook zelfs fresh seafood. De markt biedt naast heerlijke stalletjes voor eten ook nog kunst, design, sieraden en kleding. Hier kun je echt prima een fijn middagje doorbrengen.

Bezoek Kasteel de goede hoop!

Als laatste voor dit lijstje een bijzondere plek. Kasteel de goede hoop, gebouwd als VOC fort tussen 1664 en 1678, is een van de oudste nog bestaande Europese bouwwerken in Zuid-Afrika. Misschien een iets toeristische plek om te bezoeken in Kaapstad, maar zeker de moeite waard. Alleen al voor de architectuur en de complexe en rijke VOC-geschiedenis.

Op zondag muziek luisteren bij Kirstenbosch Botanical Garden

Wel alleen in de zomer! Maar echt de moeite waard: zondagse concertjes bijwonen bij de Botanische Garden. In een prachtige omgeving luisteren naar heerlijke optredens. Breng lekker een picknickkleed mee, wat snacks en drinken en enjoy!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Op naar Kaapstad? Er valt hier zoveel te beleven en te zien!! Deze stad heeft het allemaal. Enthousiast geworden en wil je graag meer weten? Neem dan hier contact op met een van onze Charlie’s Angels voor meer info. Dan gaan wij direct voor je aan de slag! Of lees eerst nog even verder wat je allemaal kunt zien en doen als je naar Zuid-Afrika komt.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Charlie’s Travels tipt: Wat te doen in Kaapstad?