Charlie’s Tribe op reis door Kenia!

Eind september was het eindelijk zo ver: Charlie’s Tribe op reis door Kenia! Deze 12 studenten zijn de uitverkorenen die als ambassadeur Charlie’s Travels Lustrumreizen mogen gaan promoten onder studerend Nederland. En hoe kun je het beste vertellen hoe een lustrumreis in Afrika eruit ziet? Juist – door het zelf mee te maken.

Charlie’s Tribe week in Kenia – door Sarah Termeulen

We zijn op zoek naar ambassadeurs om lustrumreizen te promoten. Jong grut, onbezonnen, zeeën van tijd, die middenin het studentenleven staan’ was het bericht dat ik tegenkwam na wat doelloos gescroll op Linkedin. Dit voelde bijna als een oproep die persoonlijk aan mij was gericht. Hier moét ik me voor aanmelden! Na een beetje sparren met vriendinnen probeerde ik een originele sollicitatie in elkaar te zetten. Veel vertrouwen had ik niet, want hoeveel mensen zouden er wel niet zijn die zich voor deze droombaan gingen aanmelden? Maakte ik überhaupt kans? Onder het mom van ‘niet geschoten is altijd mis’ stuurde ik mijn sollicitatie richting Kenia. Mijn aanmelding bleek goed genoeg en ik bleef in de running. Na een sollicitatieprocedure van drie rondes kreeg ik eindelijk het verlossen

telefoontje van Diederik. Gefeliciteerd, je bent officieel TRIBE MEMBER!

charlies tribe

Op naar Kenia met Charlie’s tribe

Nog geen drie weken later is het zo ver. Op de (te) vroege zaterdagochtend stappen mijn mede Utrecht-ambassadeur Bas en ik de trein uit bij Schiphol. Stiekem gieren de spannings kriebels door onze lichamen. Het is immers voor ons beiden de eerste keer dat we met elf wildvreemden een week gaan doorbrengen in een land waar we nog nooit zijn geweest. Bij de incheckbalie worden we gelukkig opgevangen door Koen van Charlie’s Travels. Één voor één komt iedereen met backpack dan wel enorme reiskoffer aangelopen en worden de stoeltjes naast elkaar in het vliegtuig geclaimed. Eenmaal compleet en door Koen van alle informatie voorzien worden we losgelaten in de wildernis van Schiphol.

Charlies tribe

Studentikoze bazen in Kenia

Chalie’s Tribe is vakkundig in elkaar gezet: stuk voor stuk enthousiaste studentikoze bazen die er meer dan klaar zijn voor een unieke ervaring en fantastische week in Kenia. Het ietwat onwennige gevoel verdwijnt al snel en eenmaal aangekomen in Istanbul is het middaguur aangebroken en mogen we aan het spraakwater. De groep integreert lekker en nog voordat we überhaupt voet op het Afrikaanse continent hebben gezet weten we al alles van elkaars geschiedenis.

Karibu Charlie’s Tribe

In Nairobi worden we à la Hello-Goodbye ontvangen, inclusief cameraman Stephan en ‘Karibu Charlie’s Tribe’ bordje. Eindelijk is het tijd om de twee legendes achter het ontstaan van de Tribe te ontmoeten! Met een big smile, een koelbox vol koude Tuskers en het smoelenboek geheel uit het hoofd geleerd worden we opgevangen door Diederik en Derk. De Party Matutu staat op ons te wachten en de discobol draait op volle toeren. Op richting de Jungle Villa, waar ons Tribe avontuur kan beginnen!
Na een korte nacht worden we wakker in het kampement dat voor ons is opgezet in de tuin van de Jungle Villa. Ken je dat gevoel, dat je denkt dat je in de wereld van Jungle Book’s Mowgli bent beland? Ik nu wel. Rustig wakker worden zit er niet bij, want het ontbijtbuffet staat al klaar. Onder het genot van tropische vruchten en een kopje koffie krijgen we het ontstaan en de ontwikkeling van Charlie’s Travels uitgelegd door niemand minder dan the man himself: Charles.

Charlie’s Tribe goes NBO

Daarna is het hoog tijd om Nairobi te gaan ontdekken. Buiten staat de Party Matutu klaar die ons de hele dag van muziek en drankjes gaat voorzien terwijl hij ons langs de mooiste plekjes van Nairobi brengt. De drukke wegen van de stad zijn overspoeld door kleurrijke busjes en toeterende boda boda’s. Vanuit het busje kijken we onze ogen uit. Het bezoek aan een sloppenwijk, eentje die je eerder alleen op tv hebt gezien, hakt er bij iedereen in. Het verschil tussen arm en rijk is goed  te merken in de straten van Nairobi. Er zijn wijken waar enorme villa’s verrijzen, terwijl op de stoep van diezelfde straat mensen zonder schoenen lopen. ‘s Middags lopen we over een lokaal marktje met honderden verschillende kraampjes, geuren en kleuren. Om de dag af te sluiten maken we nog een laatste stop bij het (voormalig) hoogste gebouw van Nairobi. Daar doen we dansjes op het dak en krijg ik een klein kippenvelmomentje wanneer ik me weer even realiseer ik me écht in Kenia bevind. Hoe dan?!

charlies tribe
charlies tribe

Motorsafari door de Magadi Desert

Die maandag is het moment waar veel van ons het meest naar uit hebben gekeken: Motorsafari door de Magadi Desert. Met een busje rijden we vanaf Nairobi richting de grens bij Tanzania, waar de Masai op ons staan te wachten. Koffers op het dak, rugzakken mee en stofdoek bij de hand. Eenmaal aangekomen krijgen we een uitleg en daarna tijd om te oefenen op de motor. Waar sommige van ons eerst nog twijfels hadden om zelf te rijden, besluit toch iedereen een oefenrondje te maken. Dat gaat de meesten goed af en al snel verdwijnen de trillende handjes. Na een uurtje voelt iedereen zich zeker genoeg en gezien er (bijna) geen gewonden zijn gevallen krijgen we het startsein om aan de tocht te beginnen. Als een motorbende op missie verlaten we in één grote kolonne het oefenterrein, de Magadi Desert in. Uren scheuren we langs elkaar over de zandvlakte, met af en toe een kleine pauze wanneer er uit het niets een struisvogel de weg oversteekt. Achter elke heuvel is er weer een nieuw prachtig uitzicht te zien en door het zakken van de zon kleurt de lucht paars en roze. Hoe vet is het om midden in de Savanne de zonsondergang te bekijken aan de rand van een plas waar honderden flamingo’s in staan? Op een gegeven moment zien we een klein kamp opdoemen in het zand. De motoren gaan uit en rondom het kampvuur kunnen we eindelijk genieten van een welverdiende Tusker. Wanneer het geluid van een hyena of jakhals wordt gehoord gaan er steeds wat mensen op expeditie om aandachtig te kijken naar een stipje in de verte. Ondertussen wordt er heerlijk voor ons gekookt en krijgen we stukjes (heel vers) geitenvlees. Na een duik in de natuurlijke hottub naast onze tentjes kan iedereen voldaan zijn bed in.

Wil jij ook op motorsafari?! Start een chat met onze reis experts!

Charlie’s tribe op naar chill Diani

De volgende ochtend wanneer we terug zijn aan de rand van de Magadi Desert kunnen we even bijkomen en eten in het aangrenzende hotel, voordat we terug gaan richting Nairobi. Die avond vertrekken we met een nachtbus richting de kust van Kenia. Onze VIP-stoelen maken de nacht zeer aangenaam en met je ogen dicht heb je ook geen last van bijna-doodervaringen door inhaal capriolen van onze chauffeur. Bij aankomst in Mombasa staat ons volgende busje alweer klaar om onze koffers op het dak te hijsen en ons naar Diani te brengen. In Diani worden we bij een villa afgezet van het kaliber waar je op examenreis naar Cherso alleen van had kunnen dromen. Zwembad, hemelbedden en een massageruimte. Na een dag chillen en bijkomen wordt ‘s avonds ook de buitenbar ingeluid. Een hitjesquiz doet de gemoederen zo hoog op oplopen dat de bar het letterlijk begeeft. Hoog tijd voor een nachtduik in het discozwembad waar de muziek onder water uit de muren komt. Serieus wel leuk als je onder water bent.

charlies tribe
charlies tribe
charlies tribe

Mangrovebos

We moeten weer vroeg uit te veren voor een van mijn persoonlijk favorieten: een tocht door het mangrovebos. In het aanliggende kustdorpje Gazi krijgen we uitleg over het restauratieproject wat door dorpsbewoners is opgezet om de mangrove te behouden. Vervolgens worden we meegenomen door een gids richting het mangrovebos. Terwijl hij ons vertelt over het bestaan van spirituele krachten in het bos houden wij ons vooral bezig met het ontwijken van de kleine waterplasjes op de weg. Na een paar minuten kunnen we uit de aanwezigheid van zo’n miljoen krabben afleiden dat we dicht bij het water zijn. Vanaf daar gaan we steeds dieper een bos in en laten we voorgoed de illusie van schone schoenen achter ons. Met de hulp van takken als wandelstokken en een aantal schoenzolen minder belanden we uiteindelijk bij het water. Daar staan we tot onze knieen in de modder en besluit onze gids na een blik op ons dat we de tocht niet aankunnen en we een andere route moeten nemen. In plaats van de open plas gaan we via een meanderende rivier waar we alle modder van ons kunnen afspoelen. We ploeteren in een rijtje door de rivier en af en toe loeit de gids een oerkreet om te checken of iedereen nog leeft, waarop iedereen reageert met een andere geïmproviseerde oerkreet. Wanneer we het vasteland weer bereiken worden we getrakteerd op een verse kokosnoot en een dansshow. Daarna racen we terug naar de villa om in onze zwembroeken te springen, want het is hoog tijd een bezoek aan het strand te brengen. Waar de dames niet verder komen dan zoute handjes van het water en in plaats van zwemmen aan de cocktails gaan, vermaken de mannen zich een poosje op een vlot in de Indische Oceaan.

charlies tribe
charlies tribe

Mombasa – Nairobi per trein

Na nog een nacht in een hostel in Mombasa is onze laatste dag in Kenia aangebroken. We vertrekken richting het treinstation om met de sneltrein terug naar Nairobi te gaan. De treinreis is een soort van safari en naast weerwolven in de trein worden er buiten nog een aantal olifanten gespot. In Nairobi worden we door alle collega’s van Charlie’s Travels opgewacht in een enorme bar waar we nog een hapje kunnen eten. Voor de laatste keer wordt er een stuk vers vlees voor onze neus van het bot gehaald en dan is het toch echt tijd om afscheid te nemen. Zoals altijd staat er een busje klaar waarmee we naar het vliegveld worden gebracht en ineens is het einde van onze Tribe Week aangebroken. De week is voorbij gevlogen en het avontuur, de natuur en de cultuur van Kenia heeft mij volledig ingepakt.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

En nu? Nu mis ik mijn Tribe en kijk ik geregeld even naar de foto’s en filmpjes die tijdens onze reis gemaakt zijn. Het liefst deel ik alles met iedereen die zin heeft om te luisteren! Als ambassadeurs van Charlie’s Travels staan wij klaar om te vertellen over lustrumreizen in Afrika en onze ervaringen te delen met iedereen die daar in geïnteresseerd is. In de tussentijd tijd kijk ik uit naar het ontdekken van meer plekken in Afrika, en natuurlijk naar de reünie van de Tribe! Als iedereen die verdomde datumprikker nou eens invult.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!