CORONA REVIEWS

De corona crisis heeft toerisme doen wankelen, maar de wereld is weer open en we kunnen langzaamaan de ongebaande paden van het Afrikaanse continent weer laten zien! We hebben de eerste Afrika-globetrotters al mogen verwelkomen en zij hebben hun belevingen met ons gedeeld, van onvergetelijke ervaringen tot de zompige dompers. Benieuwd hoe reizen tijdens corona eraan toe gaat en hoe andere reizigers dit hebben beleefd? Lees hier wat de eerste avonturiers sinds het coronatijdperk hebben meegemaakt.

ZIJ GINGEN JE VOOR

NOVEMBER 2020

 • ANNE & MAARTEN

   

  NOVEMBER 2020

  Via vrienden kregen we de tip om bij Charlie’s Travels te boeken. Normaal regelen we onze trips zelf, maar met het coronavirus leek het ons toch beter om wat begeleiding te hebben bij het boeken van een reis naar Oost-Afrika. En maar goed ook, want we hebben echt leuke adresjes bezocht die we anders niet gevonden hadden, waaronder de Sanctuary Farm!

  LEES HIER DE GEHELE REVIEW

 • SJOERD

  NOVEMBER 2020

  De corona maatregelen zijn goed georganiseerd én tegelijk relaxt. De maatregelen zijn strenger dan in NL en iedereen draagt een mondkapje en was super goed zijn handen. Daarnaast is alles (inclusief horeca) wel open en is het hier zomer wat betekent dat het leven zich buiten afspeelt. Daar zie direct dat de sfeer relaxter en hoe verder je van de stad af gaat, hoe nog relaxter die sfeer wordt. De reis is super goed georganiseerd en de voorbereidingen in Nederland (PCR test, verzekering en tas pakken) is binnen 2 dagen geregeld. Let’s go dus!

  LEES HIER DE REVIEW VAN SJOERD

   

  SJOERD

 • CYNTHIA

   

  NOVEMBER 2020

  In Nederland werd het steeds kouder en met de lockdown kun je vrij weinig, dus stiekem wilde ik ’em er tussenuit knijpen. Dat je doordeweeks lekker kunt werken en in het weekend toffe trips kunt maken is echt een top combinatie. Van corona heb je niet zo veel last. In Kenia moet je een mondkapje op en er geldt een avondklok. Sommige dingen zijn zelf net wat innovatiever dan in Nederland; als je een supermarkt inloopt of de trein ingaat meten ze meteen je temperatuur. Restaurants en barretjes zijn wel open daarentegen 😀

  LEES HIER DE REVIEW VAN CYNTHIA

 • TOM

  NOVEMBER 2020

  Waarom zou je het anderen aanraden? Omdat het gewoon gruwelijk vet is!! Het is lekker weer, er is super veel te doen, de mensen zijn vriendelijk en de omgeving is prachtig! Waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan ?!? Er zijn altijd 100 redenen om het niet te doen, maar nu ik hier ben kan ik je vertellen dat dit niet opweegt tegen de 1000 redenen om het wel te doen!

  LEES HIER DE REVIEW VAN TOM

   

  TOM

 • LISANNE

   

  NOVEMBER 2020

  Sinds half oktober werk ik remote in Kenia. Say what?! Sinds maart werkte ik fulltime vanuit huis. In juni kwamen de muren al op me af en ter afleiding ging ik reizen zoeken. Zo kwam ik terecht bij Charlie’s Travels en twee weken later stond ik op Nairobi airport Ik ben freelance strategisch consultant & project manager. Het plan was om twee weken te verblijven in de Jungle Vila van Charlie’s travels en vervolgens te reizen. Na 1 week Nairobi heb ik het plan omgegooid en blijf tot half januari in Nairobi. Waarom? Deze stad bruist!  Het is veel moderner dan ik had verwacht…

  LEES HIER DE REVIEW VAN LISANNE

DECEMBER 2020

ESTHER & ERICK OVER HUN REIS TIJDENS CORONA

REIZEN TIJDENS CORONA, ZIJ GINGEN JE VOOR

CT-Reviews-2020-mobiel8

MEET ANNE & MAARTEN

KENIA – NOVEMBER 2020

Anne en Maarten gingen in november 2020 met ons op reis en schreven een review over hun ervaringen. Zij delen graag met jullie hoe het voor hen was om naar Kenia te reizen tijdens corona, waar ze op hebben gelet en wat ze de leukste experiences vonden. Lees je mee?!

Via vrienden kregen we de tip om bij Charlie’s Travels te boeken. Normaal regelen we onze trips zelf, maar met het coronavirus leek het ons toch beter om wat begeleiding te hebben bij het boeken van een reis naar Oost-Afrika. En maar goed ook, want we hebben echt leuke adresjes bezocht die we anders niet gevonden hadden, waaronder de Sanctuary Farm!

Wij hebben het als heel goed mogelijk ervaren om een reis in ‘corona-tijden’ te maken, maar vonden het wel erg fijn om een on-the-ground reisorganisatie achter ons te hebben staan. We waren heel blij met Kenia als bestemming, omdat het een stabiel land is, overal werd aangeraden afstand te houden, mondkapjes waren verplicht en je temperatuur wordt gemeten bij het binnengaan van winkels en restaurants. 

De communicatie voorafgaand aan de trip vonden we relaxed en gezellig en de verwachtingen geschetst door de Travel Consultant kwamen overeen met de reis. We hebben heel veel leuke dingen gedaan, waaronder een verblijf bij de Sanctuary Farm, mountainbiken in Hell’s Gate NP en een ballontocht boven de Maasai Mara (waar we ons op dat moment hebben verloofd!). Aanrader! De meet & greet op de airport kon wel beter, dit was een valse start van onze trip. De driver was te laat en had een ongeluk gehad. Verder zou hij een welkomstpakket incl. sim bij zich hebben. Deze hebben we nooit ontvangen, dat was wel jammer.

Verder waren de partners van Charlie’s Travels heel vriendelijk en behulpzaam. Ook bij de hotels hadden we het idee dat ze net de extra mile gingen, zo werd ons dinertafeltje voor het haardvuur gezet, kregen we een vers bloemetje op tafel, had Emayian het bed PRACHTIG versierd nadat we vertelden dat we verloofd waren en werden we naar het restaurant gebracht toen de accu van onze auto leeg was. We kunnen niet anders zeggen dan dat iedereen die we hebben ontmoet echt heel vriendelijk en behulpzaam was. 

Mocht je als toekomstig Charlie’s-klant nog vragen hebben die je graag beantwoord ziet door een mede-reiziger, vraag dan aan Charlie’s Travels om ons nummer (wij zijn in november 2020 op reis geweest).

MEET ESTHER & ERICK

KENIA – DECEMBER 2020

In november zijn Esther en Erick met ons op reis geweest naar Kenia. Ze hebben de Nai Nami tour gedaan, een bezoek gebracht aan Lake Oleidon en Hell’s Gate national park, sliepen op de vulkaankrater van Mount Suswa, gingen gamedriven in de Masai Mara, crossten op de motor door de Magadi woestijn, bezochten de groene Taita Hills, klommen naar de top van Mount Kenya en genoten van de chille vibes aan de Keniaanse kust. Tijdens hun reis hielden ze Polarsteps bij, met prachtige foto’s en uitgebreide verhalen over hun ervaringen. Benieuwd? Check al hun verhalen hier!

MEET PIM & ROB

KENIA – NOVEMBER 2020

Wanneer je op reis gaat in deze onzekere tijden is het fijn om een betrouwbare reisorganisatie achter je te hebben staan die on-the-ground is en weet wat er speelt in het land van bestemming. Wanneer er wat gebeurt of een situatie veranderd, kan er snel ingegrepen worden en is het gemakkelijker om snel met een oplossing te komen. Ook Pim boekte om deze reden in november en december 2020 een reis met ons. Benieuwd naar de ervaringen van deze vrienden? Lees ze hier!

In november/december 2020 zijn wij met Charlie’s Travels op reis geweest naar Kenia. We kozen voor Charlie’s Travels omdat we er snel en goed contact mee hadden, we gelijk een goed plan kregen dat ons aansprak, het een Nederlandse organisatie is die on the ground is, wat betrouwbaar en essentieel is in corona tijden én ze hadden een goede reputatie. De travel consultant was voorafgaand aan de trip zeer begaan. We moesten soms nog wel doorvragen over kleine dingen, maar over het algemeen erg goed, flexibel en efficiënt. De verwachtingen zoals geschetst kwamen dan ook overeen met de reis. 

De beste experience was de self-drive en de vrijheid in ons programma als geheel. We verbleven twee dagen bij Mt. Kenya, wat uiteindelijk wat teveel was. Ook waren onze verwachtingen van de motorsafari bij Amboseli wat hoger. We denken dat we meer wildlife hadden gezien en de tijd beter hadden kunnen besteden door zelf nog te gaan gamedriven met de 4×4. 

Tijdens de trip was de communicatie zeer goed, elke dag waren de Travel Consultant en Operations Manager op de hoogte van alles en zeer behulpzaam. Ook hadden we erg positieve ervaringen met de partners. De één was spraakzamer dan de ander, maar we waren geen één keer teleurgesteld. We vonden het uiteraard leuk als we interactie hadden met de chauffeurs en gidsen, dus voor ons was het wel een extraatje wanneer de chauffeur of gids veel te vertellen had. We hebben nooit hoeven wachten op een gids of chauffeur. Daarnaast was er genoeg ruimte voor flexibiliteit, wat wij ook erg waardeerden. De partners van het autoverhuurbedrijf waren overigens echte helden. In Lake Naivasha zijn ze vanuit Nairobi ons op komen zoeken voor het fixen van bepaalde onderdelen. Super!

CT-Reviews-2020-mobiel11

MEET TATEV & SARGIS

OEGANDA – JULI 2020

1. Er zijn ontzettend veel dieren, en die zijn niet besmet met Covid-19 😉
2. We hadden een privé safari landcruiser die exclusief door ons gebruikt werd.
3. Qua accommodatie had ieder gezin een eigen huis, en de andere huizen lagen op flinke afstand en mooi verborgen in de natuur. Vanbinnen waren de huisjes erg schoon en we konden eten bestellen zodat we niet naar het restaurant hoefde te gaan. We hebben in de avonden enorm genoten van het kampvuur van de lodge, waarbij ook werd gezorgd dat er altijd ten minste 5 meter tussen de verschillende gasten was.

Het meest bijzondere was de enorme zorg en liefde van het personeel, dat was erg sterk aanwezig!

CT-Reviews-2020-mobiel10

FLEXIBELE BOEKINGSVOORWAARDEN

We begrijpen dat het gekke tijden zijn om een reis te boeken nu. Om reizigers tegemoet te komen, hebben we onze voorwaarden super flexibel gemaakt. Mocht het – onverhoopt – door corona ontwikkelingen alsnog niet raadzaam zijn om te reizen, dan bieden wij de mogelijkheid om de reis volledig kosteloos of met minimale kosten te verplaatsen. 

Daarnaast hebben wij met onze geweldige partners goed kunnen onderhandelen waardoor de aanbetaling verlaagd is van 30% naar maar 20% van de totaalsom! Dat is maar ⅕ van het totale bedrag en dus minimaal risico. De overige 80% volgt dan pas 2 maanden voor de vertrekdatum. Verplaatsen we de reis? Dan verplaatsen we die deadline natuurlijk mee! Conclusie: geen financiële risico’s, wel voordelen én een mooi Afrika avontuur in het vooruitzicht :)

Kosteloos verplaatsen

Lagere aanbetaling

Aangesloten bij garantiefonds

Vliegtickets zonder zorgen

MEET SJOERD

KENIA – NOVEMBER 2020

De corona maatregelen in Kenia zijn goed georganiseerd én tegelijk redelijk relaxt, ondanks dat ze strenger zijn in vergelijking tot Nederland. Iedereen draagt een mondkapje en wast goed de handen. Daarnaast is alles (inclusief horeca) gewoon open en speelt het leven zich buiten af vanwege het klimaat. Hierdoor is de sfeer wat relaxter en hoe verder je van de stad af gaat, hoe relaxter die sfeer wordt! De reis was super goed georganiseerd en de voorbereidingen in Nederland (PCR test, verzekering en tas pakken) binnen 2 dagen geregeld. Let’s go dus!

MEET CYNTHIA

KENIA – NOVEMBER 2020

“ DAT JE DOORDEWEEKS LEKKER KUNT WERKEN EN IN HET WEEKEND TOFFE TRIPS KUNT MAKEN IS ECHT EEN TOP COMBINATIE. 

In Nederland werd het steeds kouder en met de lockdown kun je vrij weinig, dus stiekem wilde ik ’em er tussenuit knijpen. Dat je doordeweeks lekker kunt werken en in het weekend toffe trips kunt maken is echt een top combinatie. Van corona heb je niet zo veel last. In Kenia moet je een mondkapje op en er geldt een avondklok. Sommige dingen zijn zelf net wat innovatiever dan in Nederland; als je een supermarkt inloopt of de trein ingaat meten ze meteen je temperatuur. Restaurants en barretjes zijn wel open daarentegen :D

MEET TOM

KENIA – NOVEMBER 2020

Waarom zou je het anderen aanraden? Omdat het gewoon gruwelijk vet is!! Het is lekker weer, er is super veel te doen, de mensen zijn vriendelijk en de omgeving is prachtig! Waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan ?!? Er zijn altijd 100 redenen om het niet te doen, maar nu ik hier ben kan ik je vertellen dat dit niet opweegt tegen de 1000 redenen om het wel te doen! 

MEET LISANNE

KENIA – NOVEMBER 2020

Sinds half oktober werk ik remote in Kenia. Say what?! Sinds maart werkte ik fulltime vanuit huis. In juni kwamen de muren al op me af en ter afleiding ging ik reizen zoeken. Zo kwam ik terecht bij Charlie’s Travels en twee weken later stond ik op Nairobi airport Ik ben freelance strategisch consultant & project manager. Het plan was om twee weken te verblijven in de Jungle Vila van Charlie’s travels en vervolgens te reizen. Na 1 week Nairobi heb ik het plan omgegooid en blijf tot half januari in Nairobi. Waarom? Deze stad bruist!  Het is veel moderner dan ik had verwacht…

REIZEN TIJDENS CORONA, ZIJ GINGEN JE VOOR

CT-Reviews-2020-mobiel8

MEET ANNE & MAARTEN

KENIA – NOVEMBER 2020

Via vrienden kregen we de tip om bij Charlie’s Travels te boeken. Normaal regelen we onze trips zelf, maar met het coronavirus leek het ons toch beter om wat begeleiding te hebben bij het boeken van een reis naar Oost-Afrika. En maar goed ook, want we hebben echt leuke adresjes bezocht die we anders niet gevonden hadden, waaronder de Sanctuary Farm!

Wij hebben het als heel goed mogelijk ervaren om een reis in ‘corona-tijden’ te maken, maar vonden het wel erg fijn om een on-the-ground reisorganisatie achter ons te hebben staan. We waren heel blij met Kenia als bestemming, omdat het een stabiel land is, overal werd aangeraden afstand te houden, mondkapjes waren verplicht en je temperatuur wordt gemeten bij het binnengaan van winkels en restaurants. 

De communicatie voorafgaand aan de trip vonden we relaxed en gezellig en de verwachtingen geschetst door de Travel Consultant kwamen overeen met de reis. We hebben heel veel leuke dingen gedaan, waaronder een verblijf bij de Sanctuary Farm, mountainbiken in Hell’s Gate NP en een ballontocht boven de Maasai Mara (waar we ons op dat moment hebben verloofd!). Aanrader! De meet & greet op de airport kon wel beter, dit was een valse start van onze trip. De driver was te laat en had een ongeluk gehad. Verder zou hij een welkomstpakket incl. sim bij zich hebben. Deze hebben we nooit ontvangen, dat was wel jammer.

Verder waren de partners van Charlie’s Travels heel vriendelijk en behulpzaam. Ook bij de hotels hadden we het idee dat ze net de extra mile gingen, zo werd ons dinertafeltje voor het haardvuur gezet, kregen we een vers bloemetje op tafel, had Emayian het bed PRACHTIG versierd nadat we vertelden dat we verloofd waren en werden we naar het restaurant gebracht toen de accu van onze auto leeg was. We kunnen niet anders zeggen dan dat iedereen die we hebben ontmoet echt heel vriendelijk en behulpzaam was. 

Mocht je als toekomstig Charlie’s-klant nog vragen hebben die je graag beantwoord ziet door een mede-reiziger, vraag dan aan Charlie’s Travels om ons nummer (wij zijn in november 2020 op reis geweest).

CT-Reviews-2020-mobiel9

MEET ESTHER & ERICK

KENIA – DECEMBER 2020

CT-Reviews-2020-mobiel11

MEET PIM & ROB

KENIA – NOVEMBER 2020

In november/december 2020 zijn wij met Charlie’s Travels op reis geweest naar Kenia. We kozen voor Charlie’s Travels omdat we er snel en goed contact mee hadden, we gelijk een goed plan kregen dat ons aansprak, het een Nederlandse organisatie is die on the ground is, wat betrouwbaar en essentieel is in corona tijden én ze hadden een goede reputatie. De travel consultant was voorafgaand aan de trip zeer begaan. We moesten soms nog wel doorvragen over kleine dingen, maar over het algemeen erg goed, flexibel en efficiënt. De verwachtingen zoals geschetst kwamen dan ook overeen met de reis. 

De beste experience was de self-drive en de vrijheid in ons programma als geheel. We verbleven twee dagen bij Mt. Kenya, wat uiteindelijk wat teveel was. Ook waren onze verwachtingen van de motorsafari bij Amboseli wat hoger. We denken dat we meer wildlife hadden gezien en de tijd beter hadden kunnen besteden door zelf nog te gaan gamedriven met de 4×4. 

Tijdens de trip was de communicatie zeer goed, elke dag waren de Travel Consultant en Operations Manager op de hoogte van alles en zeer behulpzaam. Ook hadden we erg positieve ervaringen met de partners. De één was spraakzamer dan de ander, maar we waren geen één keer teleurgesteld. We vonden het uiteraard leuk als we interactie hadden met de chauffeurs en gidsen, dus voor ons was het wel een extraatje wanneer de chauffeur of gids veel te vertellen had. We hebben nooit hoeven wachten op een gids of chauffeur. Daarnaast was er genoeg ruimte voor flexibiliteit, wat wij ook erg waardeerden. De partners van het autoverhuurbedrijf waren overigens echte helden. In Lake Naivasha zijn ze vanuit Nairobi ons op komen zoeken voor het fixen van bepaalde onderdelen. Super!

CT-Reviews-2020-mobiel10

MEET TATEV & SARGIS

OEGANDA – JULI 2020

1. Er zijn ontzettend veel dieren, en die zijn niet besmet met Covid-19 😉
2. We hadden een privé safari landcruiser die exclusief door ons gebruikt werd.
3. Qua accommodatie had ieder gezin een eigen huis, en de andere huizen lagen op flinke afstand en mooi verborgen in de natuur. Vanbinnen waren de huisjes erg schoon en we konden eten bestellen zodat we niet naar het restaurant hoefde te gaan. We hebben in de avonden enorm genoten van het kampvuur van de lodge, waarbij ook werd gezorgd dat er altijd ten minste 5 meter tussen de verschillende gasten was.

Het meest bijzondere was de enorme zorg en liefde van het personeel, dat was erg sterk aanwezig!

FLEXIBELE BOEKINGSVOORWAARDEN

We begrijpen dat het gekke tijden zijn om een reis te boeken nu. Om reizigers tegemoet te komen, hebben we onze voorwaarden super flexibel gemaakt. Mocht het – onverhoopt – door corona ontwikkelingen alsnog niet raadzaam zijn om te reizen, dan bieden wij de mogelijkheid om de reis volledig kosteloos of met minimale kosten te verplaatsen. 

MEET SJOERD

KENIA – NOVEMBER 2020

De corona maatregelen in Kenia zijn goed georganiseerd én tegelijk redelijk relaxt, ondanks dat ze strenger zijn in vergelijking tot Nederland. Iedereen draagt een mondkapje en wast goed de handen. Daarnaast is alles (inclusief horeca) gewoon open en speelt het leven zich buiten af vanwege het klimaat. Hierdoor is de sfeer wat relaxter en hoe verder je van de stad af gaat, hoe relaxter die sfeer wordt! De reis was super goed georganiseerd en de voorbereidingen in Nederland (PCR test, verzekering en tas pakken) binnen 2 dagen geregeld. Let’s go dus!

MEET CYNTHIA

KENIA – NOVEMBER 2020

In Nederland werd het steeds kouder en met de lockdown kun je vrij weinig, dus stiekem wilde ik ’em er tussenuit knijpen. Dat je doordeweeks lekker kunt werken en in het weekend toffe trips kunt maken is echt een top combinatie. Van corona heb je niet zo veel last. In Kenia moet je een mondkapje op en er geldt een avondklok. Sommige dingen zijn zelf net wat innovatiever dan in Nederland; als je een supermarkt inloopt of de trein ingaat meten ze meteen je temperatuur. Restaurants en barretjes zijn wel open daarentegen :D

CT-Reviews-2020-mobiel7

MEET TOM

KENIA – NOVEMBER 2020

Waarom zou je het anderen aanraden? Omdat het gewoon gruwelijk vet is!! Het is lekker weer, er is super veel te doen, de mensen zijn vriendelijk en de omgeving is prachtig! Waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan ?!? Er zijn altijd 100 redenen om het niet te doen, maar nu ik hier ben kan ik je vertellen dat dit niet opweegt tegen de 1000 redenen om het wel te doen! 

CT-Reviews-2020-mobiel4

MEET LISANNE

KENIA – NOVEMBER 2020

Sinds half oktober werk ik remote in Kenia. Say what?! Sinds maart werkte ik fulltime vanuit huis. In juni kwamen de muren al op me af en ter afleiding ging ik reizen zoeken. Zo kwam ik terecht bij Charlie’s Travels en twee weken later stond ik op Nairobi airport Ik ben freelance strategisch consultant & project manager. Het plan was om twee weken te verblijven in de Jungle Vila van Charlie’s travels en vervolgens te reizen. Na 1 week Nairobi heb ik het plan omgegooid en blijf tot half januari in Nairobi. Waarom? Deze stad bruist!  Het is veel moderner dan ik had verwacht…

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!