• Corona-update: kan ik nog op vakantie?

  Charlie’s Travels is op de hoogte van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). We monitoren de situatie en ontwikkelingen nauwkeurig. Vanuit Charlie’s Travels beantwoorden wij vragen over het coronavirus met betrekking tot jouw reis naar het Afrikaanse continent.

  Update: 19/03/2020, 17:00

COVID-19

Je maakt je waarschijnlijk zorgen over het plannen van je vakantie vanwege het coronavirus. We zijn er om eventuele vragen of onzekerheden over reizen naar Afrika te beantwoorden. We zullen de situatie op de voet blijven volgen en ons beleid bijwerken als dat nodig is.

Wij hebben teamleden in Kenia, Oeganda, Tanzania, Ethiopië en Zuid-Afrika. Hierdoor kunnen wij de ontwikkelingen in deze landen goed in de gaten houden. Daarnaast zijn wij dagelijks in contact met partners bij onze andere bestemmingen. Als er door het Coronavirus problemen ontstaan naar jouw vakantiebestemming met Charlie’s Travels, dan nemen wij persoonlijk contact met jou op. Bekijk hieronder de vragen en antwoorden voor meer informatie.

Informatie van bronnen: World Health Organisation en RIVM

Gesloten grenzen

Vrijwel alle landen in Afrika hebben de grenzen gesloten voor inreizende mensen vanuit Nederland en België voor de komende maand. Zij willen tegengaan dat mensen van hoog geïnfecteerde gebieden het coronavirus verder verspreiden. Dit betekent dat reizen op dit moment niet mogelijk is. Samen met jou kijken we naar de beste periode om jouw reis wél door te laten gaan. 

COVID-19

Je maakt je waarschijnlijk zorgen over het plannen van je vakantie vanwege het coronavirus. We zijn er om eventuele vragen of onzekerheden over reizen naar Afrika te beantwoorden. We zullen de situatie op de voet blijven volgen en ons beleid bijwerken als dat nodig is.

Wij hebben teamleden in Kenia, Oeganda, Tanzania, Ethiopië en Zuid-Afrika. Hierdoor kunnen wij de ontwikkelingen in deze landen goed in de gaten houden. Daarnaast zijn wij dagelijks in contact met partners bij onze andere bestemmingen. Als er door het Coronavirus problemen ontstaan naar jouw vakantiebestemming met Charlie’s Travels, dan nemen wij persoonlijk contact met jou op. Bekijk hieronder de vragen en antwoorden voor meer informatie.

Informatie van bronnen: World Health Organisation en RIVM

Vragen en antwoorden:

COVID-19

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. Mensen met het nieuwe coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten of kortademigheid. De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat één ziek persoon gemiddeld 2 andere personen kan besmetten. Hoe zieker iemand is, hoe meer hij het virus verspreidt. Het dragen van mondkapjes is volgens het RIVM niet nodig. Dat is alleen noodzakelijk voor medisch personeel. De meeste mensen genezen weer van de infectie met het nieuwe coronavirus.

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud zo min mogelijk handen

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Voor meer informatie over het virus verwijzen wij door naar het Nederlands Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu: RIVM.

Op dit moment wordt het sterftecijfer geschat op 0,9%. (Bron: worldometers)

Wij bieden reizen aan naar de volgende bestemmingen:

 • Oostelijk Afrika:
  • Ethiopië 
  • Kenia 
  • Madagascar
  • Oeganda
  • Marokko 
  • Oeganda
  • Rwanda
  • Tanzania 
 • Zuidelijk Afrika:
  • Botswana
  • Swaziland (Eswatini) 
  • Mozambique 
  • Namibië 
  • Zuid-Afrika 

Aangezien de situatie snel veranderd hebben wij besloten om het aantal gevallen niet op onze website bij te houden. De John Hopkins Universiteit houdt een kaart bij met realtime data over het aantal gediagnosticeerde patiënten met het nieuwe coronavirus, het aantal overleden patiënten en het aantal patiënten dat gezond verklaard is. Op deze kaart is de situatie per land te bekijken. 

Bij sommige airlines kun je kosteloos je vlucht naar een bestemming omboeken:

KLM – Kostenloos omboeken – boekingen t/m 30 maart voor reizen met vertrek t/m 30 mei.

Kenya Airways – Kostenloos omboeken – boekingen t/m 31 maart voor reizen met vertrek t/m 31 mei.

Egyptair – Kostenloos omboeken – reizen met vertrek 7 maart t/m 31 maart.

Ethiopian – Kostenloos omboeken – reizen met vertrek 1 maart t/m 30 juni 2020.

Het is afhankelijk van welke verzekering je hebt afgesloten of de verzekering dekking biedt in het geval je de reis wilt annuleren. In de meeste gevallen is dat alleen zo als je je ook verzekerd hebt tegen de uitbraak van besmettelijke ziektes. Voor het aanpassen of annuleren van je internationale vliegticket gelden de voorwaarden van de airline en zijn per airline verschillend. Informeer hierover bij je luchtvaartmaatschappij.

We raden altijd al onze reizigers aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de polisvoorwaarden en van wat wel en niet vergoed wordt. Indien je al een reis geboekt hebt, dan raden we je aan te informeren bij je verzekering betreft de specifieke polisvoorwaarden.

We hebben ons beleid omtrent annuleringen en wijzigingen, zoals vermeld in de Algemene Voorwaarden op onze website aangepast, rekening houdend met de huidige situatie. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Daarnaast zijn we met onze partners in gesprek en proberen ook met hen een flexibel beleid op te stellen gezien de situatie. Onderstaande voorwaarden gelden voor al onze bestemmingen en indien de situatie sterk veranderd, behouden wij ons recht om de voorwaarden aan te passen. 

We stellen ons flexibel op en zullen allereerst alternatieve oplossingen beschikbaar stellen zoals het verplaatsen van de reis naar een later moment (enkel binnen 12 maanden na de originele startdatum van de reis). Wij laten hierbij de normaal gangbare booking fee per wijziging achterwege, en zullen alleen de werkelijke extra kosten voor deze wijzigingen doorberekenen aan de reiziger. 

Indien verplaatsen van de reis niet mogelijk is, hebben we onze annuleringsvoorwaarden op de volgende manier per direct versoepeld:

 • Bij het annuleren 8 of meer weken voor vertrek:
  • Indien alleen een aanbetaling van 30% is voldaan door de reiziger, wordt de openstaande factuur van de resterende 70% geannuleerd. De reeds betaalde 30% aanbetaling wordt niet terugbetaald. 
  • Indien de volledige reissom betaald is, garanderen wij een terugbetaling van 70% (van de totale reissom) in de vorm van een voucher*.
  • Indien er meer dan 30% reeds in aanbetaald, dan ontvangt de reiziger een voucher voor het resterende percentage dat de 30% overschrijdt (bijvoorbeeld: indien u reeds 50% heeft aanbetaald, wordt de tweede factuur van 50% geannuleerd en ontvangt u een voucher voor de resterende 20%).
 • Indien de volledige reissom betaald is en de reiziger annuleert tussen de 8 en 4 weken voor vertrek, garanderen wij een terugbetaling van 50% van de totale reissom in de vorm van een voucher*. 
 • Bij het annuleren binnen 4 weken voor vertrek kunnen wij geen garantie geven op een refund maar zullen we alles doen wat in onze macht ligt, om kosten te minimaliseren. Mochten we gemaakte kosten terug krijgen van onze partners dan krijg jij dit bedrag terug in de vorm van een voucher*. 

*Deze voucher representeert het bedrag dat je kunt besteden voor je volgende reis bij Charlie’s Travels, en is de komende twee jaar inzetbaar.

Boeken?

Ja, je kunt jouw vakantie gewoon boeken. In sommigen landen waar Charlie’s Travels actief is komt het virus voor. We kunnen uiteraard niet in de toekomst kijken hoe het virus zich ontwikkelt, maar Charlie’s Travels houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus uiteraard nauwlettend in de gaten en wij zullen geen risico’s nemen. Wij staan daarbij voortdurend in contact met lokale en internationale autoriteiten. Mocht de situatie wijzigen naar jouw vakantiebestemming met Charlie’s Travels, dan nemen wij persoonlijk contact met jou op. Samen met jou kijken we naar de beste reisperiode en kan wanneer nodig de reis omgeboekt worden.

Nog steeds onzekerheden of vragen?

Neem contact op met een van onze Afrika-experts!

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about Coronavirus?
Powered by