• ALLES WAT JE WILT WETEN OVER REIZEN IN TIJDEN VAN CORONA

  Laatste update dinsdag 23 februari

Wereldwijd werken we toe naar een goede manier om samen te leven en reizen in een tijd van Corona. Stukje bij beetje komt internationaal toerisme weer op gang, op een veilige manier. De veiligheid van onze reizigers staat hierin voorop. Natuurlijk zijn er nog een aantal onzekere factoren, maar wij zijn zeer positief dat er weer mogelijkheden zijn! Op deze pagina’s beantwoorden wij jouw vragen met betrekking tot reizen tijdens Corona, je geboekte reis en kan je meer lezen over onze aantrekkelijke boekings- en wijzigingsvoorwaarden.

 Laatste update dinsdag 23 februari

Wereldwijd werken we toe naar een goede manier om samen te leven en reizen in een tijd van corona. Internationaal toerisme komt weer op gang, op een veilige manier. De veiligheid van onze reizigers staat hierin voorop. Wij zijn zeer positief dat er weer mogelijkheden zijn! Op deze pagina’s beantwoorden wij jouw vragen met betrekking tot reizen tijdens corona, je geboekte reis en kan je meer lezen over onze aantrekkelijke boekings- en wijzigingsvoorwaarden.

NAAR WELKE INFORMATIE BEN JE OPZOEK? 

INFORMATIE OVER REIZEN TIJDENS CORONA

WAT IS DE SITUATIE PER BESTEMMING DIE JULLIE AANBIEDEN?

Kenia (open)
– Mondkapjes verplicht in het openbaar
– Hand sanitizing en temperatuur meting bij malls/ winkels en restaurants
– Avondklok tussen 10 uur ‘s avonds en vier uur ‘s nachts

De grenzen van Kenia zijn sinds 1 augustus weer open voor internationale toeristen. Passagiers die reizen via het Verenigd Koninkrijk moeten een vaccinatiebewijs voorleggen, een negatieve COVID-19 PCR test en moeten zeven dagen in zelf-quarantaine. Het is mogelijk om vrij rond te reizen in het land. Het is verplicht om bij aankomst een negatieve COVID-19 PCR test te tonen, niet ouder dan 96 uur. Deze COVID-19 PCR test moet digitaal geverifieerd zijn bij de Trusted Travel Initiative. De restaurants en barren mogen open tot 7 uur ‘s avonds.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Kenia.

Oeganda (open)
– Mondkapjes verplicht in het openbaar
– Hand sanitizing en temperatuur meting bij malls/ winkels en restaurants
– Avondklok tussen 9 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends
– Je moet een negatieve Covid test kunnen laten zien bij aankomst en bij vertrek

De grenzen van Oeganda zijn sinds 1 oktober weer open voor toerisme. Toegang kan enkel met een negatieve PCR Corona test niet ouder dan 72 uur. Personenvervoer is toegestaan en ook openbaar vervoer is mogelijk met restricties (zoals verplicht mondkapje en een avondklok).

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Oeganda.

Namibië (open)
– Social distancing van 1-2 meters
– Hand sanitizers overal beschikbaar in kantoren, winkels, auto-verhuur en accommodaties

De grenzen van Namibië zijn open voor internationale bezoekers. Het is verplicht om bij aankomst een negatieve COVID-19 test te tonen, niet ouder dan 7 dagen. Alle internationale reizigers moeten 7 dagen in quarantaine. Je wordt 5 dagen na aankomst in Namibië getest op COVID-19.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Namibië.

Zuid-Afrika (open)
– Mondkapjes verplicht in openbare ruimtes
– Hand sanitizing stations en temperatuur meting bij winkels en restaurants
– Avondklok tussen middernacht en vier uur ‘s nachts

Zuid-Afrika is in lockdown level 1 waarbij vrijwel de gehele de economie weer op gang is. De internationale grenzen van het land zijn op 1 oktober open gegaan voor internationale bezoekers. Het is verplicht om bij aankomst een negatieve Covid-19 test te tonen, niet ouder dan 72 uur.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Zuid-Afrika.

Rwanda (open)
– Mondkapjes verplicht in het openbaar
– Hand sanitizing en temperatuur meting bij malls/ winkels en restaurants
– Avondklok tussen 10 uur ‘s avonds en 4 uur ‘s ochtends
– Je moet een negatieve Covid test kunnen laten zien bij aankomst en bij vertrek
– Na aankomst moet je nog een Covid test doen. Hierna ga je 24 uur in quarantaine in een aangewezen hotel. Wanneer de uitslag van de test negatief is mag je vrij reizen

De grenzen van Rwanda zijn open voor internationale reizigers sinds 1 augustus. Er geldt een avondklok en privé en publiek transport is (in bepaalde districten) toegestaan. Mondkapjes zijn in het openbaar verplicht.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Rwanda.

Tanzania (open)

– Mondkapjes zijn niet verplicht

– Coronatest niet verplicht

Er zijn maatregelingen op het gebied van hygiëne zowel bij accommodaties als nationale parken. Ook worden er mondkapjes gedragen op openbare plekken, en worden er temperatuur checks gefaciliteerd door gidsen en accommodaties. Het is aan te raden om voor en na de reis een Corona test te doen.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Tanzania.

Botswana (open)
– Dragen van mondkapjes verplicht in openbare ruimtes
– Social distance van 1-2 meters
– Avondklok tussen 22.00 en 04.00
– Bars zijn gesloten en alcohol verkoop tijdens restricted hours toegestaan 

De grenzen van Botswana zijn sinds 1 december weer geopend. Bij aankomst moet een negatieve Covid-19 test getoond worden, niet ouder van 72 uur.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Botswana.

Mozambique (open)
– Mondkapjes verplicht in openbare ruimtes
– Social distancing van 1-2 meters
– Restaurants en slijterijen hebben beperkte openingstijden


De grenzen van Mozambique zijn weer open voor toeristen. Bij aankomst moet een negatieve Covid-19 test worden getoond, niet ouder dan 72 uur.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Mozambique.

eSwatini (gesloten)
– Mondkapjes verplicht in openbare ruimtes

– Social distancing van 1-2 meters

– 14 dagen quarantaine voor reizigers uit alle landen

– Grenzen zijn gesloten voor non-residents en commerciele vluchten zijn gecanceld.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in eSwatini. 

Marokko (gedeeltelijk geopend)
– Een avondklok in verschillende steden
– Dragen van mondkapjes verplicht

Marokko is sinds juli de grenzen geleidelijk aan het openen, waarbij allereerst Marokkaanse bewoners werden toegelaten. Toeristen zijn welkom, echter zijn bepaalde steden afgesloten waardoor vrij rond reizen niet geheel mogelijk is.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Marokko.

Ethiopië (gedeeltelijk geopend)
– Mondkapjes verplicht in openbare ruimtes & in de auto
– Temperatuur meting bij openbare ruimtes
– Capaciteit van restaurants etc is gehalveerd. Waardoor afstand houden beter mogelijk is

De grenzen van Ethiopië zijn open. Het is noodzakelijk dat je een negatieve PCR Covid-19 test van maximaal 120 uur van te voren kan tonen. Vrij reizen binnen het land is toegestaan en accommodaties zijn open.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Ethiopië.

Madagaskar (nog gesloten)
– Enkel het vliegveld van Nosy Be is open. Je mag niet van het eiland Nody Be af
– Mondkapjes verplicht in het openbaar
– Hand sanitizing en temperatuur meting bij malls/ winkels en restaurants

De grenzen van Madagaskar zijn gesloten, het is niet duidelijk tot wanneer deze maatregel van kracht is. Binnen het land is het weer mogelijk om te reizen.

Bekijk deze pagina voor de laatste updates omtrent het coronavirus in Madagaskar.

ERVARINGEN VAN ANGELS ON THE GROUND

EMKE IN ZUID-AFRIKA

Angel Emke woont in Kaapstad, Zuid-Afrika: “Het leven voelt hier eigenlijk zo goed als “back to normal” behalve dat ik na al die maanden maar niet kan wennen aan hardlopen met een mondkapje. De restaurants en barren zijn open, waar je weer heerlijk kan genieten van goede Zuid-Afrikaanse wijnen, netjes op afstand van andere gasten. Er komen langzaamaan weer meer toeristen terug in het straatbeeld, Zuid-Afrika is klaar voor reizigers!”

SJOERD IN KENIA

Na zeven maanden in Nederland gezeten te hebben is terug zijn in Kenia echt een verademing. Er is dan wel een avondklok, maar doordat ze strikt zijn qua regels kun je heerlijk naar restaurants en cafés! Verder is het fantastisch om in het weekend de stad uit te gaan en gastvrij ontvangen te worden door onze partners in de binnenlanden. Zij zijn super blij dat er weer toeristen komen en in de bush vergeet je weer even dat corona er is!

HEIDI IN OEGANDA

Angel Heidi woont in Kampala, Oeganda: ‘Oeganda heeft vanaf maart direct goede maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu de grenzen sinds 1 oktober weer open zijn merk ik aan alles dat Oeganda weer klaar is om toeristen te ontvangen! Het leven is hier weer vrij normaal. Ik ga regelmatig lekker een hapje eten in de stad of een dagje lekker zonnen aan een van de mooie zwembaden. De afgelopen maanden heb ik veel uitstapjes gemaakt door het land en ben overal enorm gastvrij ontvangen! Er wordt bij accommodaties en restaurants netjes temperatuur opgemeten en ontsmet voordat je naar binnen gaat. Het is heerlijk om regelmatig even de grote stad uit te gaan en om op SAFARI te gaan!

SUZAN IN ETHIOPIË

Eigenlijk is het hele corona gebeuren in Ethiopië bijna langs me heen gegaan. Ja het is hier aanwezig, maar in veel mindere mate dan in Europa. Het snelle ingrijpen (en het lekkere weer) hier heeft ervoor gezorgd dat terwijl jullie binnen zaten, wij buiten in het zonnetje op het terras konden zitten. De afgelopen tijd heb ik veel rondgereisd in het land en dit is heel goed mogelijk met de naleving van de regels. Ik kan dan ook niet wachten om jullie weer te mogen ontvangen in dit fantastische land!

INFORMATIE OVER REIZEN TIJDENS CORONA

WAT IS DE SITUATIE PER BESTEMMING DIE JULLIE AANBIEDEN?

Oostelijk Afrika:

  • Ethiopië (gedeeltelijk geopend)
   De grenzen van Ethiopië zijn open, er is wel een verplichte quarantaine bij aankomst. Ook is noodzakelijk dat je een negatieve PCR Covid-19 test van maximaal 120 uur van te voren kan tonen. Vrij reizen binnen het land is toegestaan en accommodaties zijn open.
  • Kenia (open)
   De grenzen van Kenia zijn sinds 1 augustus weer open voor internationale toeristen. Het is mogelijk om vrij rond te reizen in het land. Het is verplicht om bij aankomst een negatieve PCR Covid-19 test te tonen. De meeste accommodaties in Kenia waren al sinds juli open voor lokaal toerisme, maar nu volledig vrij reizen binnen het land mogelijk is en ook de grenzen weer open zijn, is de hele sector weer geopend.
  • Madagaskar (nog gesloten)
   De grenzen van Madagaskar zijn gesloten, het is niet duidelijk tot wanneer deze maatregel van kracht is. Binnen het land is het weer mogelijk om te reizen.
  • Marokko (gedeeltelijk geopend)
   Marokko is sinds juli de grenzen geleidelijk aan het openen, waarbij allereerst Marokkaanse bewoners werden toegelaten. Toeristen zijn welkom, echter zijn bepaalde steden afgesloten waardoor vrij rond reizen niet geheel mogelijk is.
  • Oeganda (open)
   De grenzen van Oeganda zijn per 1 oktober weer open voor toerisme. Toegang kan enkel met een negatieve PCR Corona test niet ouder dan 72 uur. Personenvervoer is toegestaan en ook openbaar vervoer is mogelijk met restricties (zoals verplicht mondkapje en een avondklok).

  • Rwanda (open)
   De grenzen van Rwanda zijn open voor internationale reizigers sinds 1 augustus. Er geldt een avondklok en privé en publiek transport is (in bepaalde districten) toegestaan. Mondkapjes zijn in het openbaar verplicht.
  • Tanzania (open)
   Tanzania is sinds midden mei is Tanzania open voor internationale bezoekers. Er zijn maatregelingen op het gebied van hygiëne zowel bij accommodaties als nationale parken. Ook worden er mondkapjes gedragen op openbare plekken, en worden er temperatuur checks gefaciliteerd door gidsen en accommodaties. Het is aan te raden om voor en na de reis een Corona test te doen.

Zuidelijk Afrika:

  • Botswana (nog gesloten)
   Op dit moment zijn de grenzen van Botswana gesloten, het is nog niet duidelijk wanneer de grenzen worden heropend. Het aantal besmettingen in Botswana is zeer beperkt gebleven.
  • Swaziland/eSwatini (nog gesloten)
   eSwatini heeft guidelines gepubliceerd voor het veilig heropenen van de tourism industry. Wanneer de grenzen volledig zullen openen, is afhankelijk van Zuid-Afrika. Dit zal hoogstwaarschijnlijk begin oktober zijn.
  • Mozambique (gedeeltelijk geopend)
   Vooralsnog zijn de grenzen van Mozambique voor de meeste reizigers gesloten. Op dit moment worden alleen reizigers toegelaten uit landen waar Mozambikanen ook welkom zijn. De intentie is uitgesproken om de grenzen in oktober volledig te heropenen, maar dit is nog niet bevestigd.
  • Namibië (open)
   De grenzen van Namibië zijn open voor internationale bezoekers. Het is verplicht om bij aankomst een negatieve Covid-19 test te tonen, en om na 5 dagen nog een test te doen.
  • Zuid-Afrika (gedeeltelijk geopend)
   Zuid-Afrika is in lockdown level 1 waarbij de gehele economie weer op gang is. De internationale grenzen van het land zijn op 1 oktober open gegaan voor internationale bezoekers, op uitzondering van een aantal high risk landen. Op dit moment staan Nederland en België op de high risk lijst. De lijst wordt iedere twee weken herzien. Het is verplicht om bij aankomst een negatieve PCR Covid-19 test te tonen.

Aangezien de situatie snel veranderd hebben wij besloten om het aantal gevallen niet op onze website bij te houden. De John Hopkins Universiteit houdt een kaart bij met realtime data over het aantal gediagnosticeerde patiënten met het nieuwe coronavirus, het aantal overleden patiënten en het aantal patiënten dat gezond verklaard is. Op deze kaart is de situatie per land te bekijken.

HOE ZIT HET MET VLUCHTEN?

Bij de meeste airlines kun je kosteloos je vlucht naar een bestemming omboeken, onder andere:

KLM – Kosteloos omboeken in veel gevallen mogelijk – check je specifieke ticket policy direct bij KLM.

Kenya Airways –  Flexibel omboeken in veel gevallen mogelijk tot 30 juni 2021.

Qatar Airways – Kosteloos omboeken – reizen met vertrek t/m 31 december 2021 die geboekt zijn voor 30 april 2021.

Ethiopian – Kosteloos omboeken – reizen met vertrek  t/m 31 december 2021.

Het is afhankelijk van welke verzekering je hebt afgesloten of de verzekering dekking biedt in het geval je de reis wilt annuleren. Voor het aanpassen of annuleren van je internationale vliegticket gelden de voorwaarden van de airline en zijn per airline verschillend. Informeer hierover bij je luchtvaartmaatschappij.

We raden altijd al onze reizigers aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de polisvoorwaarden en van wat wel en niet vergoed wordt. Indien je al een reis geboekt hebt, dan raden we je aan te informeren bij je verzekering betreft de specifieke polisvoorwaarden.

TIPS VOOR INTERNATIONALE VLUCHTEN TIJDENS CORONA

We leren leven en reizen met corona en weten wat wel en niet kan. Er wordt gedacht dat de kans op besmetting bij vliegen heel erg hoog is, echter is deze kans juist maar +- 0.02% (bron MIT). Hierbij wat tips om te een ticket te boeken met de best mogelijke voorwaarden!

 • Gebruik eventueel zoekmachines zoals Skyscanner om een perfecte vlucht te vinden, maar boek bij voorkeur direct op website van de airline.
 • Mocht je toch kiezen voor het boeken van een vlucht via een tussenpartij, zorg dan dat deze partij een kantoor in Nederland heeft zodat je de klantenservice beter kan bereiken.
 • Airlines met, naar over het algemeen, een goede klantenservice zijn Kenya Airways en KLM. Kort van te voren omboeken is in veel gevallen mogelijk, dus check hoe flexibel jouw ticket is zodat je gemakkelijk kan wijzigen indien nodig!
 • Let bij het boeken op de algemene en wijzigingsvoorwaarden omtrent corona en code oranje. Wanneer mag een ticket wel of niet worden verzet en kan dit eventueel kosteloos?
 • Uiteraard kunnen wij bij Charlie’s Travels vrijblijvend ook een handje helpen met het uitzoeken van ticket opties als extra service!

VOOR VERTREK

Voor vertrek naar plaats van bestemming is het in veel gevallen verplicht een negatieve corona test te tonen. Indien je een reis bij ons boekt en de test via het Huisartsenlab laat doen, dan kunnen wij je een fijne kort van €25 aanbieden. Sinds eind december 2020 is het ook verplicht voor iedereen die per vliegtuig terug naar Nederland reist, om voor vertrek een negatieve corona test te tonen. Wanneer je een reis bij ons boekt nemen wij dit (gratis) op in het programma, dus daar hoef je je niet druk om te maken!

HOE ZIT HET MET VLUCHTEN?

Bij de meeste airlines kun je kosteloos je vlucht naar een bestemming omboeken, onder andere:

KLM – Kosteloos omboeken in veel gevallen mogelijk – check je specifieke ticket policy direct bij KLM.

Bij de meeste airlines kun je kosteloos je vlucht naar een bestemming omboeken, onder andere:

Kenya Airways –  Kosteloos omboeken – voor reizen met vertrek t/m 30 september 2020.

Ethiopian – Kosteloos omboeken – reizen met vertrek  t/m 30 september 2020.

Het is afhankelijk van welke verzekering je hebt afgesloten of de verzekering dekking biedt in het geval je de reis wilt annuleren. Voor het aanpassen of annuleren van je internationale vliegticket gelden de voorwaarden van de airline en zijn per airline verschillend. Informeer hierover bij je luchtvaartmaatschappij.

We raden altijd al onze reizigers aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de polisvoorwaarden en van wat wel en niet vergoed wordt. Indien je al een reis geboekt hebt, dan raden we je aan te informeren bij je verzekering betreft de specifieke polisvoorwaarden.

TIPS VOOR INTERNATIONALE VLUCHTEN TIJDENS CORONA

Stukje bij beetje worden Corona maatregelingen over de hele wereld versoepeld, waardoor het weer mogelijk is om intercontinentale reizen te maken. Het boeken van een vlucht en de voorbereidingen op een reis zullen iets minder vanzelfsprekend zijn en het is belangrijk om je van te voren goed in te lezen. Wij helpen je op weg met waar op te letten!

 • Gebruik eventueel zoekmachines zoals Skyscanner om een perfecte vlucht te vinden, maar boek bij voorkeur direct op website van de airline.
 • Mocht je toch kiezen voor het boeken van een vlucht via een tussenpartij, zorg dan dat deze partij een kantoor in Nederland heeft zodat je de klantenservice beter kan bereiken.
 • Voorkom vaak overstappen en vlieg indien mogelijk rechtstreeks op de eindbestemming, om lastigheden qua regels in verschillende landen te voorkomen.
 • Airlines met, naar over het algemeen, een goede klantenservice zijn Kenya Airways en KLM. Kenya Airways vraagt €75 voor het omboeken van een vlucht, als de Covid test die voor vertrek verplicht is, positief blijkt.  Een fijne en betaalbare extra service dus!
 • Check of het mogelijk is om een flexibel ticket te boeken, waarbij je de reisdata gemakkelijk kan wijzigen.
 • Let bij het boeken op de algemene en wijzigingsvoorwaarden omtrent Corona en code oranje. Wanneer mag een ticket wel of niet worden verzet en kan dit eventueel kosteloos?
 • Het is in deze gekke tijden gebleken dat een ticket met extra service een meerwaarde kan zijn. Bij sommige airlines kunnen jullie bijvoorbeeld extra betalen voor snelle responstijd wanneer jullie de klantenservice nodig hebben. 
 • Uiteraard kunnen wij bij Charlie’s Travels vrijblijvend ook een handje helpen met het uitzoeken van ticket opties als extra service

HOE ZOU HET WERKEN  INDIEN WE DAN ECHT OP REIS GAAN?

REIZEN TIJDENS CORONA, ZIJ GINGEN JE VOOR

REIZEN TIJDENS CORONA, ZIJ GINGEN JE VOOR

VLAK VOOR VERTREK

De regels omtrent de Covid-19 test zijn per bestemming verschillend, maar over het algemeen geldt:

 • De test moet een Covid-19 PCR test zijn, andere testen zijn niet geldig. 
 • Op het Covid-19 PCR test certificaat moet staan:
  – Naam cliënt
  – Welk monster er is afgenomen voor de test
  – De datum waarop het monster is genomen
  – Welk type test er is uitgevoerd
  – De naam en het adres van het laboratorium of het ziekenhuis waar de test heeft plaatsgevonden
  – Ook is het handig als de resultaten in het Engels te lezen zijn om tijd te besparen op het vliegveld
 • Met een negatieve Covid-19 PCR test (zoals hierboven beschreven) en wanneer je geen griep-symptomen of koorts hebt, is quarantaine bij aankomst in de meeste landen niet verplicht.

WAAR ZIJN PCR TESTEN TE DOEN?

Het is mogelijk om een Covid-19 PCR test te doen via onder andere de GGD en het Huisartslab. De kosten variëren van €89,95 tot €150 euro of meer, en verschillen per locatie. Ongeveer 30 uur na het afnemen van de test is de uitslag te verwachten. Dit kan uiteraard wat korter of langer zijn afhankelijk van drukte bij de testlocaties. Op zoek naar een locatie in de buurt? Check dan deze link.

NA HET INCHECKEN

Na het inchecken zal er naar alle waarschijnlijkheid (per bestemming verschillend) een formulier ingevuld moeten worden waarbij je verklaard niet besmet te zijn met Corona en persoonsgegeven invult. Voor reizen naar Kenia is dat bijvoorbeeld het Travelers Health Surveillance Form. Nadat het formulier is ingevuld wordt er een QR-code naar het opgegeven emailadres gestuurd. Deze QR-code is nodig bij het inchecken en moeten jullie kunnen laten zien samen met de negatieve Covid-19 PCR test uitslagen.

MAAR HOE GAAT HET DAN BIJ AANKOMST?

Bij aankomst op de airport op de plaats van bestemming, zal er naar alle waarschijnlijkheid een groepje Health Officers klaarstaan om mensen te screenen op griep-symptomen en koorts. Ook kan er nogmaals gevraagd worden naar de QR-code en de negatieve Covid-19 PCR test uitslag.

WIL JE MEER WETEN?

Bekijk dan de website van het Europees Consumenten Centrum voor aanvullende informatie, voorbeeldbrieven en vragen & antwoorden.

VLAK VOOR VERTREK

De regels omtrent de Covid-19 test zijn per bestemming verschillend, maar over het algemeen geldt:

 • De test moet een Covid-19 PCR test zijn, andere testen zijn niet geldig. 
 • Op het Covid-19 PCR test certificaat moet staan:
  – Naam cliënt
  – Welk monster er is afgenomen voor de test
  – De datum waarop het monster is genomen
  – Welk type test er is uitgevoerd
  – De naam en het adres van het laboratorium of het ziekenhuis waar de test heeft plaatsgevonden
  – Ook is het handig als de resultaten in het Engels te lezen zijn om tijd te besparen op het vliegveld
 • Met een negatieve Covid-19 PCR test (zoals hierboven beschreven) en wanneer je geen griep-symptomen of koorts hebt, is quarantaine bij aankomst in de meeste landen niet verplicht.

WAAR ZIJN COVID-TESTEN TE DOEN?

Het is mogelijk om een Covid-19 PCR test te doen via onder andere de GGD en het Huisartslab. De kosten variëren van €89,95 tot €150 euro of meer, en verschillen per locatie. Ongeveer 30 uur na het afnemen van de test is de uitslag te verwachten. Dit kan uiteraard wat korter of langer zijn afhankelijk van drukte bij de testlocaties. Op zoek naar een locatie in de buurt? Check dan deze link.

NA HET INCHECKEN

Na het inchecken zal er naar alle waarschijnlijkheid (per bestemming verschillend) een formulier ingevuld moeten worden waarbij je verklaard niet besmet te zijn met Corona en persoonsgegeven invult. Voor reizen naar Kenia is dat bijvoorbeeld het Travelers Health Surveillance Form. Nadat het formulier is ingevuld wordt er een QR-code naar het opgegeven emailadres gestuurd. Deze QR-code is nodig bij het inchecken en moeten jullie kunnen laten zien samen met de negatieve Covid-19 PCR test uitslagen.

MAAR HOE GAAT HET DAN BIJ AANKOMST?

Bij aankomst op de airport op de plaats van bestemming, zal er naar alle waarschijnlijkheid een groepje Health Officers klaarstaan om mensen te screenen op griep-symptomen en koorts. Ook kan er nogmaals gevraagd worden naar de QR-code en de negatieve Covid-19 PCR test uitslag.

WIL JE MEER WETEN?

Bekijk dan de website van het Europees Consumenten Centrum voor aanvullende informatie, voorbeeldbrieven en vragen & antwoorden.

HOE ZIT HET MET CODE ORANJE EN REISVERZEKERINGEN?

De kleurcodes wat betreft reizen is een advies (van Buitenlandse Zaken) en niet bindend. Het is dus niet zo dat je vanuit Nederland wordt tegengehouden om te reizen, het is enkel een advies. Zij zeggen hierover:


Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen, bereid u dan zeer goed voor”.


De “veiligheidsrisico’s” zijn de kans om Corona op te lopen en de gevolgen daarvan. De besmettingsgraad in landen als Kenia, Tanzania, Oeganda en Rwanda zijn lager dan in West-Europa. Je moet je natuurlijk wel dat je je aan de gegeven regels moet houden, ook hier! Er is wereldwijd veel kritiek op de ‘negatieve adviezen’, omdat veel overheden hiermee op veilig spelen en het een grote invloed heeft op toerisme – terwijl er op plaats van bestemming alles wordt gedaan om reizen op een veilige manier mogelijk te maken. Het kan dat daarom het reisadvies binnenkort wordt aangepast, dat kunnen we nu helaas niet weten! Aangezien wij ‘first hand’ meemaken dat de situatie op onze bestemmingen goed en veilig is, hebben wij besloten wel reizen aan te blijven bieden. Het is belangrijk om toerisme weer op gang te brengen, zodat lokale ondernemers de crisis hopelijk kunnen overleven en langzaamaan weer inkomsten krijgen.

Check dit met je reisverzekering! Onder andere OOM biedt verzekeringen aan voor corona ongevallen in code oranje gebieden, dus daarmee ben je gedekt. Dit is mits je je zorgverzekering ook bij OOM afsluit. Het is mogelijk om dit ook voor een kortere periode te doen, dus je hoeft niet perse al langdurig verzekerd te zijn bij OOM.

Daarnaast zijn er internationale verzekeringsmaatschappijen zoals Heymondo die gespecialiseerd zijn in reisverzekeringen waarbij corona gerelateerde ongevallen ook gedekt zijn.

Bij veel andere verzekeringsmaatschappijen is het zo dat je voor corona ongevallen niet verzekerd bent, maar voor normale reisongevallen (bijvoorbeeld: je telefoon gaat kapot of je breekt een been) wel. Vraag je reisverzekeraar naar de voorwaarden zodat je het goed kan nalopen. Bij de ANWB is het interessant dat ze als een van de weinige verzekeringen wél dekt wanneer het reisadvies verslechterd op het moment van reizen (dus je vertrek wanneer het code geel is, maar tijdens de reis wordt dit aangepast naar code oranje). Het huidige corona policy van de ANWB is hier te lezen.

Naast Nederland, hebben wij teamleden in Kenia, Oeganda, Ethiopië en Zuid-Afrika wonen. Omdat wij in deze landen wonen en werken, zijn wij heel goed op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Wij hebben tijdens trips dagelijks contact met zowel onze reizigers en partners, dus zitten heel dicht op het vuur het kunnen snel schakelen indien nodig. Voor vertrek maken we een WhatsApp groep aan waarmee we contact houden. Daarnaast, hebben wij ook een emergency telefoonnummer, waarop wij 24/7 bereikbaar zijn, voor in het onwaarschijnlijke geval van een noodsituatie. Wanneer mogelijk, proberen wij altijd een afspraak in te plannen om elkaar tijdens de reis ook nog even ‘in het echt’ te zien. Je bent van harte welkom voor een drankje op onze Jungle Villa in Nairobi!

HOE ZIT HET MET DE GEZONDHEIDSZORG?

Hoe zit het nu met de gezondheidszorg op locatie? Een belangrijke vraag! ‘Privately owned’ ziekenhuizen en andere zorginstellingen in Afrika zijn in lijn met Europese maatstaven én in alle grote steden te vinden. Uiteraard is het belangrijk om voor vertrek te zorgen dat jouw zorgverzekering je werelddekking geeft en om je goed in te lezen in de policy van jouw verzekering. Onder andere bij OOM verzekeringen is het mogelijk om je te verzekeren tegen corona gerelateerde ongevallen. Aangezien wij on the ground aanwezig zijn kunnen wij intensieve 24/7 begeleiding tijdens de reis aanbieden. Uiteraard voorzien we onze reizigers voor vertrek van informatie met betrekking tot de beste (privé)ziekenhuizen op de plaats van bestemming. Daarnaast houden we intensief contact tijdens de reis, en staan wij 24/7 klaar voor noodgevallen. Mocht je in de onwaarschijnlijke situatie terechtkomen waarbij je medische hulp nodig hebt, dan begeleiden wij je tijdens dit proces.

Bevind jij je in een risicogroep? Wij denken graag mee over de beste bestemming en route om de risico’s zoveel mogelijk te minimaliseren! Afhankelijk van je wensen met betrekking tot de reis ontwerpen we een programma op maat waarbij we de reële  risico’s in acht nemen zodat jij zo onbezorgd mogelijk op reis kan. Geef dus vooral eventuele zorgen aan bij onze Travel Consultant, omdat wij in Afrika wonen en werken zijn we op de hoogte van alle do’s en dont’s!

WAT DOET CHARLIE’S TRAVELS OM LOKALE ONDERNEMERS TE STEUNEN IN DEZE TIJDEN?

Vrijwel iedereen ter wereld wordt op een bepaalde manier geraakt door de corona crisis. Het virus heeft al maanden een behoorlijke impact op de reisbranche omdat wij direct getroffen worden en internationaal reizen tijdelijk stil stond. Voornamelijk door gesloten grenzen en de strenge maatregels in Europa en Afrika. De corona crisis heeft zware gevolgen voor veel van onze lokale partners in Afrika, zonder reserves en overheidssteun. Zoals de meeste van jullie wel weten, leven veel kleinschalige ondernemers in Afrika ‘from hand to mouth’: de verdienste van die dag worden dezelfde dag gebruikt voor essentiële levensbehoeften.

Bij Charlie’s Travels maken wij juist veel gebruik van de kleinschalige entrepeneur, om ze te steunen maar ook omdat ze over het algemeen een uniek en authentiek product aanbieden. En dat is nou net waar wij zo dol op zijn! Om hen te ondersteunen hebben wij in de eerste maanden van de Corona crisis en de ‘harde’ lockdown, € 0,10 per bekeken video van ons Charlie’s and Chill kanaal gedoneerd aan lokale partners. Daarnaast zijn wij begonnen met het organiseren van domestic trips, om toerisme weer op gang te brengen. Ook zijn onze angels Dominic en Marieke RAIFIKI t-shirts aan het verkopen, waarvan de opbrengsten naar onze lokale partners gaan.

WAT ALS JE EEN REIS MET ONS HEBT GEBOEKT?

Indien je een reis met ons hebt geboekt met vertrekdatum in 2020, dan heb je inmiddels persoonlijk contact gehad met jouw Travel Consultant over de volgende stappen en mogelijkheden. Om balans te vinden in verantwoordelijkheden naar alle verschillende betrokken partijen hebben wij goed nagedacht over onze beste aanpak in deze lastige tijden. De gezondheid en veiligheid van onze reizigers, medewerkers en partners staan uiteraard voorop. We staan voor elkaar klaar en helpen waar mogelijk. Heb je vragen of maak je je ongerust over je reis? Wij zijn er voor je! Neem gerust contact op met jouw contactpersoon via de mail of WhatsApp.

We stellen ons flexibel op en zullen allereerst alternatieve oplossingen beschikbaar stellen, zoals het verplaatsen van de reis naar een later moment. Wij laten hierbij de normaal gangbare booking fee per wijziging achterwege.

Tot de keuze om wel of niet te verplaatsen gemaakt is, gelden de afspraken die we zijn overeengekomen bij het boeken van de reis. Maak eventuele openstaande restantbetalingen dus over, omdat wij anders genoodzaakt zijn om dit als een annulering te behandelen en kosten door te berekenen.

Indien verplaatsen van de reis niet mogelijk is gelden annuleringsvoorwaarden, welke gebaseerd zijn op onze Algemene Voorwaarden. Bij het annuleren geven wij op dit moment corona vouchers uit.

De huidige situatie is zo uitzonderlijk dat we van de gebruikelijke procedures moeten afwijken. Veel Nederlandse reisorganisaties hanteren inmiddels dit beleid. Een voucher, met daarop het bedrag dat je kunt besteden voor je volgende reis, is het komende jaar inzetbaar voor een reis binnen een periode van 2 jaar. Je kunt de voucher inzetten voor de reis zoals je deze eerder had bedacht, of je kunt aanpassing maken zoals een andere bestemming of een andere invulling. Zolang het binnen onze mogelijkheden valt, zullen wij onze uiterste best doen om aan je specifieke reiswensen te voldoen, ook als deze veranderd zijn ten opzichte van de reis die in eerste instantie geboekt was!

De reis moet binnen 1 jaar na uitgifte worden ingezet. De startdatum van de reis mag wel buiten de termijn van het jaar vallen, tot maximaal 2 jaar na uitgifte van de voucher. Je kunt je afvragen ‘wat nou als jullie failliet gaan?’ In dat geval zijn jullie beschermd aangezien wij zijn aangesloten bij het garantiefonds GGTO: dit is een verplichte verzekering in Nederland voor kleine tour operators en het verzekerd jullie tegen het onwaarschijnlijke geval dat we failliet zouden gaan. De corona voucher valt ook onder de dekking van GGTO. Reizen geboekt na 1 september 2020, vallen onder de garantieregeling van VZR Garant.

De afgelopen maanden is er veel discussie geweest in de pers en de Europese politiek over de rechten van reizigers in corona tijden. Ook wij hebben onze voorwaarden voor verplaatsing versoepeld en nemen deel aan de corona voucher. Dit is in lijn met de richtlijnen van de ANVR en de Europese Commissie. 

Deze voorwaarden zijn ingezet om onze reizigers te helpen de reis makkelijker te verplaatsen met zeer weinig tot geen extra kosten. Op deze manier kunnen de bijzondere reizen in de toekomst alsnog worden gemaakt, en helpt het ons als kleine reisorganisatie het hoofd boven water te houden in deze crisis maanden. Indien een groot deel van onze reizen wordt geannuleerd brengt dit helaas onze continuïteit in gevaar.

Als reiziger heb je in principe het recht om de voucher niet te accepteren en een terugbetaling te vragen. Echter is het op dit moment voor reisorganisaties (zoals ons) niet mogelijk om dit binnen de termijn van 14 dagen te doen.

Het is dus belangrijk om rekening te houden met het feit dat reizigers – bij faillissement van Charlie’s Travels – op basis van de Europese wetgeving en de GGTO dekking enkel gedekt zijn wanneer de reis is verplaatst of de voucher is geaccepteerd, niet wanneer men wacht op terugbetaling. Het uitkeren van geld in plaats van vouchers is helaas geen reële optie, omdat er al kosten voor de reizen op verschillende bestemmingen al zijn gemaakt. Het accepteren van de voucher is dus in het belang van zowel de reiziger als ons. Onze voucher voldoet aan de richtlijnen van de ANVR en de Europese Commissie, we doen een dringend beroep op onze reizigers om deze dan ook te accepteren. Reizen geboekt na 1 september 2020, vallen onder de garantieregeling van VZR Garant.

Wij zullen dan ook blijven vasthouden aan vouchers en hopen nog heel lang door te kunnen gaan met het organiseren van fantastische reizen naar dit bijzondere continent, samen met onze reizigers!

#postponedontcancel

EEN REIS PLANNEN TIJDENS CORONA

Kan jij ook niet wachten om weer te reizen? Dan is dit gewoon alsnog het goede moment om te beginnen met plannen! We hebben ons gerealiseerd dat we met ons concept en onze visie, gek genoeg, al goed aansluiten op de ‘need for social & physical distancing’ en het ontwijken van de massa’s tijdens reizen. Wij hebben nu ook reizen verder uitgewerkt met de 1.5 meter regelgeving altijd in gedachten. Veel van onze activiteiten blijken goed aan te sluiten op dit fenomeen en dit deden wij juist al goed: off the beaten track reizen! Ver weg van de drukke toeristische hotspots, kleinschalige en privé accommodaties en veel in de vrije natuur!

WAAROM JE WEL GEWOON KAN BOEKEN!?

We hebben zeer flexibele voorwaarden bij wijziging, verplaatsing en annulering.

Veel reizen worden omgeboekt naar 2021, dus wees er op tijd bij voor de meest bijzondere plekjes.

JE KRIJGT NU (BEGIN 2021) MEER WAAR VOOR JE GELD OMDAT HET AANBOD GROOT IS EN DE VRAAG KLEIN

Het is goed om juist nu het toerisme en de lokale economie te ondersteunen!

EEN REIS PLANNEN TIJDENS CORONA

Kan jij ook niet wachten om weer vrij te kunnen reizen? Dan is dit gewoon alsnog het goede moment om te beginnen met plannen! We hebben ons gerealiseerd dat we met ons concept en onze visie, gek genoeg, al goed aansluiten op de ‘need for social & physical distancing’ en het ontwijken van de massa’s tijdens reizen. Wij hebben nu ook reizen verder uitgewerkt met de 1.5 meter regelgeving altijd in gedachten. Veel van onze activiteiten blijken goed aan te sluiten op dit fenomeen en dit deden wij juist al goed: off the beaten track reizen! Ver weg van de drukke toeristische hotspots, kleinschalige en privé accommodaties en veel in de vrije natuur!

WAAROM JE WEL GEWOON KAN BOEKEN!?

We hebben zeer flexibele voorwaarden bij wijziging en verplaatsing.

Veel reizen worden omgeboekt naar 2021, dus wees er op tijd bij voor de meest bijzondere plekjes.

Je krijgt nu meer waar voor je geld omdat het aanbod groot is en de vraag klein

Het is goed om juist nu het toerisme en de lokale economie te ondersteunen!

VOEL JE DE REISKRIEBELS AL?

Wij denken graag met je mee! Nadat we een perfecte reis voor jullie in elkaar gepuzzeld hebben, zullen we voor diverse periodes bekijken of er voldoende beschikbaarheid is om de reis precies zo uit te voeren. Daarbij kun je als reiziger ook gebruik maken van extra scherpe tarieven. Reden genoeg om alvast weer te beginnen met de voorpret, om zo uit te kijken naar een mooi avontuur ‘on the horizon’! 

Denk je aan een reis in 2021? Wacht niet te lang! Veel reizen zijn namelijk naar 2021 verplaatst en hierdoor kan de beschikbaarheid beperkt zijn. Het is dus raadzaam om op tijd te beginnen met plannen, zodat jullie nog ruime keuze hebben uit de beste plekjes. We kunnen uiteraard niet in de toekomst kijken hoe de situatie zich rondom COVID-19 zich ontwikkelt, maar Charlie’s Travels houdt de ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten en wij zullen geen risico’s nemen. Wij staan daarbij voortdurend in contact met lokale en internationale autoriteiten. Mocht de situatie naar jouw vakantiebestemming met Charlie’s Travels veranderen, dan nemen wij persoonlijk contact met jou op.

FLEXIBELE BOEKINGSVOORWAARDEN

We begrijpen dat het gekke tijden zijn om een reis te boeken nu. Om reizigers tegemoet te komen, hebben we onze voorwaarden super flexibel gemaakt. Mocht het – onverhoopt – door corona ontwikkelingen alsnog niet raadzaam zijn om te reizen, dan bieden wij de mogelijkheid om de reis volledig kosteloos of met minimale kosten te verplaatsen. 

Daarnaast hebben wij met onze geweldige partners goed kunnen onderhandelen waardoor de aanbetaling verlaagd is van 30% naar maar 20% van de totaalsom! Dat is maar ⅕ van het totale bedrag en dus minimaal risico. De overige 80% volgt dan pas 2 maanden voor de vertrekdatum. Verplaatsen we de reis? Dan verplaatsen we die deadline natuurlijk mee! Conclusie: geen financiële risico’s, wel voordelen én een mooi Afrika avontuur in het vooruitzicht 🙂

Kosteloos verplaatsen of annuleren in veel gevallen mogelijk

Lagere aanbetaling

Aangesloten bij garantiefonds

Vliegtickets zonder zorgen

FLEXIBELE BOEKINGSVOORWAARDEN

We begrijpen dat het gekke tijden zijn om een reis te boeken nu. Toerisme staat toch stil? Ja nu nog, maar toch zeker niet voor altijd! Om reizigers tegemoet te komen, hebben we onze voorwaarden super flexibel gemaakt. Mocht het – onverhoopt – door corona ontwikkelingen alsnog niet raadzaam zijn om te reizen, dan bieden wij de mogelijkheid om de reis volledig kosteloos of met minimale kosten te verplaatsen. 

Daarnaast hebben wij met onze geweldige partners goed kunnen onderhandelen waardoor de aanbetaling verlaagd is van 30% naar maar 20% van de totaalsom! Dat is maar ⅕ van het totale bedrag en dus minimaal risico. De overige 80% volgt dan pas 2 maanden voor de vertrekdatum. Verplaatsen we de reis? Dan verplaatsen we die deadline natuurlijk mee! Conclusie: geen financiële risico’s, wel voordelen én een mooi Afrika avontuur in het vooruitzicht 🙂

Kosteloos verplaatsen

Lagere aanbetaling

Aangesloten bij garantiefonds

Vliegtickets zonder zorgen

1,5 METER REIZEN

Met onze ervaring en alle routes en activiteiten die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld zijn we opnieuw naar de tekentafel gegaan. Bij het ontwikkelen van deze reizen wordt alles getoetst aan of je genoeg afstand kan houden en of we samen met de partners de nodige maatregelen kunnen treffen. Dit zijn de uitgangspunten:

 • De reizen zijn samengesteld met partners die aan onze criteria kunnen voldoen;
 • We kiezen voor kleinschalige accommodaties met goed getraind personeel en genoeg ruimte om afstand te houden;
 • Een focus op natuurreis landen en routes voor selfdrives;
 • Bepaalde activiteiten bieden wij tijdelijk niet aan zoals bezoek aan een stad, lokale markten en homestays.
 • Maar er blijft MEER dan genoeg over: wandel-, boot-, of motorsafari’s safari’s, kamperen, kitesurfen, hiken, road trippen, fietsen, kajakken, mooie lodges, beach villa’s en lekker luieren in een hangmat 😉

Ben je benieuwd? Hieronder kan je een kijkje nemen naar twee voorbeeldreizen die wij ontwikkeld hebben. Zoals je boven al leest organiseren wij alleen maar reizen op maat en dit zullen wij bij jou uiteraard ook doen.

1,5 METER REIZEN

Met onze ervaring en alle routes en activiteiten die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld zijn we opnieuw naar de tekentafel gegaan. Bij het ontwikkelen van deze reizen wordt alles getoetst aan of je genoeg afstand kan houden en of we samen met de partners de nodige maatregelen kunnen treffen. Dit zijn de uitgangspunten:

 • De reizen zijn samengesteld met partners die aan onze criteria kunnen voldoen;
 • We kiezen voor kleinschalige accommodaties met goed getraind personeel en genoeg ruimte om afstand te houden;
 • Een focus op natuurreis landen en routes voor selfdrives;
 • Bepaalde activiteiten bieden wij tijdelijk niet aan zoals bezoek aan een stad, lokale markten en homestays.
 • Maar er blijft MEER dan genoeg over: wandel-, boot-, of motorsafari’s safari’s, kamperen, kitesurfen, hiken, road trippen, fietsen, kajakken, mooie lodges, beach villa’s en lekker luieren in een hangmat 😉

Ben je benieuwd? Hieronder kan je een kijkje nemen naar twee voorbeeldreizen die wij ontwikkeld hebben. Zoals je boven al leest organiseren wij alleen maar reizen op maat en dit zullen wij bij jou uiteraard ook doen.

EXTRA MAATREGELS TIJDENS DE REIS

Door het coronavirus zijn er uiteraard een aantal extra maatregelen die wij nemen:

 • Corona pakket bij aankomst op het vliegveld met een mondkapje, genoeg sanitizer voor de hele week en doekjes om dingen schoon te maken (bij reizen naar Kenia).
 • Een uitgebreid handboek met instructies hoe je veilig kan rondreizen: Hoe vlieg je veilig? Hoe doe je veilig boodschappen? Hoe kun je veilig tanken? Hoe check je veilig in bij accommodaties? Etc.
 • We trainen onze partners en zien toe op een naleving van de voorschriften.
 • Zoals altijd krijgen onze reizigers bij aankomst een SIM-kaart met internet- en beltegoed (bij reizen naar Kenia). Tijdens de reis raden wij aan om accommodaties te bellen voordat je aankomt zodat je een telefonische check in doet en de kamer gereed is bij aankomst.
 • We hebben onze camping gear kits in Kenia geupgrade en aan werkelijk alles gedacht: de basics maar ook hangmatten, een douche-zak, goede stoelen, een BBQ, beter kookgerei, etc.! We verwachten dat mensen extra veel in de natuur willen zijn.
 • Van de steden waar je langskomt geven we een lijst van restaurants die aan de social distance & extra hygiëne voorwaarden voldoen.
 • Mocht iemand eventueel ziek worden tijdens de reis, geen paniek! We hebben alle situaties uitgedacht en er liggen passende plannen om rustig en verantwoord te reageren.
 • We hebben flexibele boekings- en wijzigingsvoorwaarden, bespreek je eventuele zorgen dus vooral met onze Travel Consultants!

EXTRA MAATREGELEN TIJDENS DE REIS

Door het coronavirus zijn er uiteraard een aantal extra maatregelen die wij nemen:

 • Corona pakket bij aankomst op het vliegveld met een mondkapje, genoeg sanitizer voor de hele week en doekjes om dingen schoon te maken.
 • Een uitgebreid handboek met instructies hoe je veilig kan rondreizen: Hoe vlieg je veilig? Hoe doe je veilig boodschappen? Hoe kun je veilig tanken? Hoe check je veilig in bij accommodaties? Etc.
 • We trainen onze partners en zien toe op een naleving van de voorschriften.
 • Zoals altijd krijgen onze reizigers bij aankomst een SIM-kaart met internet- en beltegoed. Tijdens de reis raden wij aan om accommodaties te bellen voordat je aankomt zodat je een telefonische check in doet en de kamer gereed is bij aankomst.
 • We hebben onze camping gear kits geupgrade en aan werkelijk alles gedacht: de basics maar ook hangmatten, een douche-zak, goede stoelen, een BBQ, beter kookgerei, etc.! We verwachten dat mensen extra veel in de natuur willen zijn.
 • Van de steden waar je langskomt geven we een lijst van restaurants die aan de social distance & extra hygiëne voorwaarden voldoen.
 • Mocht iemand eventueel ziek worden tijdens de reis, geen paniek! We hebben alle situaties uitgedacht en er liggen passende plannen om rustig en verantwoord te reageren.
 • We hebben flexibele boekings- en wijzigingsvoorwaarden, bespreek je eventuele zorgen dus vooral met onze Travel Consultants!

MEER VRAGEN?

STEL EEN VRAAG AAN EEN VAN ONZE AFRIKA-EXPERTS VIA WHATSAPP!

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +265996555825, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!