Land

Botswana

Botswana

Botswana is een zeer populaire safari bestemming. Van de Kalahari woestijn in het zuiden naar het moerasgebied de Okavango Delta en het enorme Chobe National Park in het noorden. Hier vind je echt het hele Afrikaanse dierenrijk! Daarnaast is Botswana de ultimate gateway naar het enorme watergordijn van de Victoria Falls in Zimbabwe.

Waarom naar Botswana?

Okavango Delta

Onbereikbaar Okavango Delta

De Okavango Delta is een moerasgebied in het noorden van Botswana. Er zijn hier geen wegen, dus je moet met een klein vliegtuigje ernaar toe vliegen om je vervolgens door het water te verplaatsen, via houten bootjes gemaakt van uitgeholde boomstammen. Dit maakt een trip naar de Delta een vrij kostbare expeditie.. Er zijn betaalbare alternatieven: de Okavango Pan Handle. Hier vind je geen leeuwen en giraffen, maar zit je wel middenin het moerasgebied met honderden hippo’s en krokodillen! Bij zonsondergang weerspiegelt onze grote rode zon in het roerloze water.

Safari Lustrumreis olifant

Het Olifantenrijk: Chobe National Park

Chobe National Park is een enorm wildpark in het noorden van Botswana. Olifanten zijn hier in overvloed, de eigenlijke koning van het wereldrijk -want wat begint een leeuw nou tegen een olifant- leven hier met zo’n zestig duizend stuks. Het park is zo’n 11.000 vierkante kilometer. Nergens ter wereld leven meer geslurften op zo’n klein stukje grond. Grenzend aan het park stroomt de Chobe rivier, tijdens een boottocht spot je onnoemelijk veel wild langs de oever van de rivier!

BotswanaWildlifeConservancy

De dorstige Kalahari Woestijn

De Kalahari woestijn omvat een gebied van zo'n 500.000 kilometer, dat zich uitstrekt van Namibië tot Zuid-Afrika en Zimbabwe. Botswana vormt  de kern van de Kalahari. Het is een plek van leegte en droogte. Kalahari betekent 'de grote dorst.' Je zou het niet verwachten maar in deze streek vind je veel dieren. Na het regenseizoen treedt de Okavango rivier hier en daar buiten zijn oevers. Indrukwekkend zijn de grote kuddes springbokken, olifanten, buffels en gnoes die dan samenscholen voor een lekker koud drankje of verkoelend bad.

 

Botswana

Victoria Falls

 Hoewel de Victoria Falls niet in Botswana liggen, is dit natuurwonder heel goed te combineren met een bezoek aan Botswana. De Victoria Falls zijn de breedste watervallen van Afrika, het watergordijn is ruim 1700 meter breed en 100 meter hoog en per minuut valt er zo'n 500 miljoen liter water over de rotswand. Ontdekkingsreiziger David Livingstone schreef over de Falls: "zulke lieflijke beelden moeten de engelen met bewondering bekeken hebben tijdens hun vluchten".

 

 

Huwelijksreis Botswana

Royal Romantic Meno In Kwena

Nadat Prins Harry en Meghan verliefd werden vertrok Harry naar Botswana om in het Rhino Conservation te werken, wat hij zijn tweede thuis noemt. Meghan vloog hem achterna en wij kunnen verklappen dat ze in Meno in Kwena onder de sterren sliepen. De diamanten in haar verlovingsring komen ook uit dt gebied. Iedereen wordt verliefd in Botswana onder de eindeloze sterrenhemels....
Gaberone Botswana

Gabarone, de dampende hoofdstad 

Kom je uit overweldigende natuur van Botswana, dan is een bezoek aan de hoofdstad een welkome afwisseling. Er is zijn leuke markten met snuisterijen, een nationaal museum waar veel tekeningen van de San te vinden zijn en je hebt er de Gabarone Dam. Je kan hier zwemmen, windsurfen en zeilen. Trakteer jezelf daarna op decadentie bij Yacht Club; een openluchtbar met goede (ook virgin) cocktails! Proost.

Verhalen uit Botswana:

The Gods Must Be Crazy
Heb je zin in een Afrika-film, maar wil je niet kijken naar een een docu als Tanzania Transit of Virunga en heb je tevens geen zin in de ietwat zware, maar romantische Out of Africa? Check dan de klassieker ‘The Gods Must Be Crazy’ – een absurdistische komedie die zich afspeelt in Botswana!   Deze
BotswanaWildlifeConservancy
Soms dan hoor je van die verhalen over mensen dat je denkt; hoe doen ze dat? Die types die in een zeilboot om de wereld heen varen, helemaal alleen naar Israel lopen of hun eigen wildlife conservancy opzetten. Naast Charlie, die doet toch ook wel redelijk veel buitenissige dingen, ken ik dus nog zo iemand. In
Huwelijksreis Botswana
Zijn jullie je huwelijksreis aan het plannen? Dan is het mooie onontgonnen en koninklijke Botswana misschien wel iets voor je. Het nieuwste en zeker hotste royal koppel heeft elkaar behoorlijk goed leren kennen in dit Zuid-Afrikaanse land.  Royal Afrika Veel ‘royals’ hebben een speciale band met een land in Afrika; Prins Claus hield erg van
TOP