Land

Botswana

Botswana

Botswana is een zeer populaire safari bestemming. Van de Kalahari woestijn in het zuiden naar het moerasgebied de Okavango Delta en het enorme Chobe National Park in het noorden. Hier vind je echt het hele Afrikaanse dierenrijk! Daarnaast is Botswana de ultimate gateway naar het enorme watergordijn van de Victoria Falls in Zimbabwe.

Waarom naar Botswana?

Okavango Delta

Onbereikbaar Okavango Delta

De Okavango Delta is een moerasgebied in het noorden van Botswana. Er zijn hier geen wegen, dus je moet met een klein vliegtuigje ernaar toe vliegen om je vervolgens door het water te verplaatsen, via houten bootjes gemaakt van uitgeholde boomstammen. Dit maakt een trip naar de Delta een vrij kostbare expeditie.. Er zijn betaalbare alternatieven: de Okavango Pan Handle. Hier vind je geen leeuwen en giraffen, maar zit je wel middenin het moerasgebied met honderden hippo’s en krokodillen! Bij zonsondergang weerspiegelt onze grote rode zon in het roerloze water.

Safari Lustrumreis olifant

Het Olifantenrijk: Chobe National Park

Chobe National Park is een enorm wildpark in het noorden van Botswana. Olifanten zijn hier in overvloed, de eigenlijke koning van het wereldrijk -want wat begint een leeuw nou tegen een olifant- leven hier met zo’n zestig duizend stuks. Het park is zo’n 11.000 vierkante kilometer. Nergens ter wereld leven meer geslurften op zo’n klein stukje grond. Grenzend aan het park stroomt de Chobe rivier, tijdens een boottocht spot je onnoemelijk veel wild langs de oever van de rivier!

BotswanaWildlifeConservancy

De dorstige Kalahari Woestijn

De Kalahari woestijn omvat een gebied van zo'n 500.000 kilometer, dat zich uitstrekt van Namibië tot Zuid-Afrika en Zimbabwe. Botswana vormt  de kern van de Kalahari. Het is een plek van leegte en droogte. Kalahari betekent 'de grote dorst.' Je zou het niet verwachten maar in deze streek vind je veel dieren. Na het regenseizoen treedt de Okavango rivier hier en daar buiten zijn oevers. Indrukwekkend zijn de grote kuddes springbokken, olifanten, buffels en gnoes die dan samenscholen voor een lekker koud drankje of verkoelend bad.

 

Botswana

Victoria Falls

 Hoewel de Victoria Falls niet in Botswana liggen, is dit natuurwonder heel goed te combineren met een bezoek aan Botswana. De Victoria Falls zijn de breedste watervallen van Afrika, het watergordijn is ruim 1700 meter breed en 100 meter hoog en per minuut valt er zo'n 500 miljoen liter water over de rotswand. Ontdekkingsreiziger David Livingstone schreef over de Falls: "zulke lieflijke beelden moeten de engelen met bewondering bekeken hebben tijdens hun vluchten".

 

 

Huwelijksreis Botswana

Royal Romantic Meno In Kwena

Nadat Prins Harry en Meghan verliefd werden vertrok Harry naar Botswana om in het Rhino Conservation te werken, wat hij zijn tweede thuis noemt. Meghan vloog hem achterna en wij kunnen verklappen dat ze in Meno in Kwena onder de sterren sliepen. De diamanten in haar verlovingsring komen ook uit dt gebied. Iedereen wordt verliefd in Botswana onder de eindeloze sterrenhemels....
Gaberone Botswana

Gabarone, de dampende hoofdstad 

Kom je uit overweldigende natuur van Botswana, dan is een bezoek aan de hoofdstad een welkome afwisseling. Er is zijn leuke markten met snuisterijen, een nationaal museum waar veel tekeningen van de San te vinden zijn en je hebt er de Gabarone Dam. Je kan hier zwemmen, windsurfen en zeilen. Trakteer jezelf daarna op decadentie bij Yacht Club; een openluchtbar met goede (ook virgin) cocktails! Proost.

Verhalen uit Botswana

instagram spots in Botswana

De 5 beste Instagram-spots in Botswana

Botswana! Dit Afrikaanse land is de thuisbasis is van een aantal prachtige en unieke landschappen zoals de rode zandduinen, grote zoutvlaktes, weelderige rivierdelta’s en uitgestrekte open savannes. In Botswana draait alles om de natuur! De natuurlijke schoonheid van Botswana blijft niet onopgemerkt

Door: Simone Langejan
30 november 2018

huwelijksreis in afrika

7 Romantische off the beaten track huwelijksreis experiences in Afrika

Jullie kijken elkaar verliefd aan terwijl jullie in de open defender wegcrossen bij jullie eigen feestje; de reis met al haar vette huwelijks experiences in Oost Afrika kan beginnen! Want waar je vroeger alleen maar kon dromen van al dit Afrikaanse goeds

Door: Wieke Braat
28 november 2018

bomen in Afrika

Bomen in Afrika: Het markante en bijzondere aangezicht van Afrika

Mag ik van jou van heilige bomen in Afrika de Mugumo? Heb ik niet! Op safari zie je beesten, dieren en monsters en op een paar rare zandbewoners na, doet in Afrika bijna niemand het zonder de bescherming van een enorme woudreus

Door: Wieke Braat
14 november 2018

Pagina 1 van 4
TOP