Botswana

“Botswana is een zeer populaire safari bestemming. Van de Kalahari woestijn in het zuiden naar het moerasgebied de Okavango Delta en het enorme Chobe National Park in het noorden. Hier vind je echt het hele Afrikaanse dierenrijk! Daarnaast is Botswana de ultimate gateway naar het enorme watergordijn van de Victoria Falls in Zimbabwe.”

– Charlie

Home » Bestemmingen » Botswana

MEER OVER DIT LAND

Afrika kaart Botswana
Off the beaten track
Geschikt voor families?
Makkelijk om hier te reizen?

Over Botswana

Unieke, onontgonnen en simpelweg prachtige natuur, dat is Botswana! Deze natural beauty blijft niet onopgemerkt: met landschappen als grote zoutvlaktes, zandduinen, open savannes en weelderige rivierdelta’s is het voor natuurliefhebbers met recht een van de populairste bestemmingen in zuidelijk Afrika. Maar ook dierenvrienden kunnen hier hun hartje sneller laten kloppen: door die mooie, onontgonnen natuur is het een waar safari-paradijs. 

Een reis naar Botswana kun je, als je er toch heen gaat, het beste combineren met het brengen van een bezoekje aan buurlanden Namibië en Zuid-Afrika. Maar het is ook allesbehalve een straf om Botswana te doorkruisen als je juist vanuit die buurlanden op weg bent naar de Victoria Falls in Zimbabwe.

Bijzonder feitje: Botswana wordt ook wel het Zwitserland van Afrika genoemd. Het is een rijk land met een van de sterkste economieën van Afrika. Wat daar een grote rol in heeft gespeeld? In de jaren 60 werd het onafhankelijk van de Engelse en kort daarna -lekker puh voor de Britten!- ontdekten ze enorme hoeveelheden ruwe diamanten. Een ware diamantmijn!

Highlights, maar dan net even anders

Okavango Delta

Okavango Delta

De Okavango Delta is een moerasgebied in het noorden van Botswana. Er zijn hier geen wegen, dus je moet er met een klein vliegtuigje naartoe vliegen!

Chobe National Park

Chobe National Park

Een enorm wildpark in het noorden van Botswana, vol met olifanten. Die zijn toch eigenlijk de koning van het wereldrijk!

Kalahari woestijn

Kalahari Woestijn

Botswana vormt de kern van de Kalahari woestijn. Dit is een gebied van meer dan 500.000 kilometer, dat zich uitstrekt over drie landen!

Victoria Falls

Victoria Falls

De Victoria Falls zijn de breedste watervallen van Afrika: ruim 1700 meter breed en 100 meter hoog en per minuut valt er zo’n 500 miljoen liter water.

Meno A Kwena

Meno A Kwena 

Meghan bezocht Prins Harry in Botswsana: in Meno a Kwena sliepen ze samen onder de sterren. De diamanten in haar ring komen ook uit dit gebied!

Gaborone

Gaborone

Kom je uit de overweldigende natuur van Botswana, dan is een bezoek aan de hoofdstad een welkome afwisseling of fijne tussenstop.

zebra botswana

Moremi Game Reserve

In Moremi Game Reserve kampeer je off the beaten track! De campsites in dit gebied liggen middenin de bush, zonder omheiningen. 

muurschildering botswana tsodilo

Tsodilo Hills

Deze ‘heuvels’ zijn de spirituele thuisbasis van de San. Verspreid over ongeveer negen vierkante kilometer rots, zijn ongeveer 4000 rotsschilderingen te vinden. 

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Botswana?