Ons thuisland, Kenia.

Als ik niet onderweg ben, is Kenia mijn thuis in Afrika. Het is ook de plek waar mijn Afrikaanse avontuur in 2014 is begonnen. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld als ik hierover praat. Het is ongelofelijk mooi en divers: natuur, wildlife, bergen, heuvels, kleurrijke stammen, tropische stranden, charmante dorpjes en enerverende steden; Kenia heeft het allemaal!

Een aantal jaar geleden ben ik naar Kenia verhuisd voor een stage bij een bank in Kisumu, aan de kust van Lake Victoria. Daar besefte ik me dat ik in mijn vorige Afrika reizen eigenlijk niet het echte Afrika had gezien (doodnormale safari trips met pap en mam). Een tijdje heb ik gewerkt tussen de vier muren van het kantoor maar gaandeweg werd ik verliefd op het land, de cultuur, de mensen en haar schoonheid. De passie die ik voel voor het continent wil ik delen met anderen en daarom besloot ik deze avontuurlijke reisorganisatie op te zetten.

Omdat we hier al 4 jaar man on the ground zijn kennen wij het hier het beste. We hebben routes en activiteiten ontwikkeld die je nergens anders kunt vinden!

Waarom naar Kenia?

Top notch safari

Wie Kenia zegt, zegt safari. Dit land herbergt de mooiste natuurparken ter wereld, tot de gate gevuld met wildlife. We kennen natuurlijk de klassiekers zoals de Maasai Mara, maar we kunnen je ook een safari avontuur bezorgen door minder bekende parken of private conservancies met als afsluiter het grote relaxen aan het strand.

Tropische stranden aan de Indische Oceaan

Mensen vergeten vaak dat een vakantie in Kenia kan eindigen aan de kust. Denk aan een clichématig wit strand en een azuurblauwe zee, en dan heb je wel het juiste idee! Hier vloeit avontuur naadloos over in ontspanning of, voor de actievelingen onder ons, sportiviteit: er zijn meer dan genoeg mogelijkheden tot watersport!

Maasai Tribal Trek

Klaar met dansende Maasai die je voor veel te veel geld hun sieraden willen verkopen? Maak plaats voor het echte werk. Dit is 3 tot 5 dagen lang trekken door de Loita Hills. Gevolgd door een karavaan aan ezels en met een wandelstok in de hand ervaar je zowel de natuur, als de cultuur van Kenia op z’n puurst.

Island Hopping op Lake Victoria

Geen zin in de kust, maar wel behoefte aan Afrikaanse tropical vibes? In het westen ligt Lake Victoria, met ook daar de mogelijkheid om lekker onderuit te gaan op spierwitte stranden. Verse tilapia, vissen op het meer, en ook hier palmbomen die je tegemoet wuiven!

De paden op, de lanen in..

Iedereen die denkt dat Afrika alleen maar doffe, droge ellende is, zit er goed naast. Mount Kenya, Kakamega Forest of Taita Hills: hartstikke groen, en zeker een must! Ga hiken, rotsklimmen, paardrijden of bosolifanten spotten. Een onvergetelijk avontuur!

What to do in Nairobi?

Onze home town! Hier gaat Afrikaanse chaos perfect samen met een levendige expat-community. Ga op bezoek bij de Giraffe Sanctuary, the Elephant Orphanage, of struin de Maasai Markets af. Nyoma choma (gegrilde geit), piki piki’s, en genoeg matatu’s om je een epileptische aanval te bezorgen. Welkom in Kenia’s hoofdstad!

Verhalen uit Kenia

Mount Elgon

Mt Elgon: een magisch gebied vol rozen en Midden-Oosterse sferen

Diep verscholen in West-Kenia, vlak aan de Oegandese grens en aan de voet van Mt. Elgon, ligt het dorpje Cherubei. Een voor vele onbekende plek, maar misschien toch bekender dan je in eerste instantie zou denken. Dit komt door The Elgon Collection,

Door: Simone Langejan
20 maart 2019

David Sheldrick Orphanage

Nairobi: onze Charlie’s Angels tippen hun must see & do’s

Unlike other travel agencies, Charlie’s Travels is on the ground in Nairobi! As a result, our Angels, who arrange all Africa trips, know Nairobi inside and out. So it’s time to ask them about their favorite places, the best cafes, weekend getaways,

Door: Caro Cools
11 maart 2019

Afrika-boek: De Piloot van Goed en Kwaad

Afrika-boek: De Piloot van Goed en Kwaad

Wie Charlie’s Travels volgt op Facebook of Instagram, ziet het vaak voorbij komen: met ons ga je van de gebaande paden af – voor off the beaten track reizen naar Afrika moet je bij Charlie zijn! Maar je hebt off the beaten

Door: Charlie's Stories
8 maart 2019

Pagina 1 van 35

Wat vonden deze avonturiers van Kenia?

Bekijk alle reviews op Facebook

Thijs en Myrthe

“We zochten iemand die ons wat tips en tricks kon geven over reizen door Tanzania en Kenia. Al tijdens het eerste skype-gesprek bleek dat Charles goed begreep wat onze reisstijl was, en door zijn enthousiaste verhalen besloten we al snel het plannen van de reis volledig aan Charles over te laten!”

    
JC ODOLEH

JC Odoleh

“De Maasai Tribal Trek was het absolute hoogtepunt! Charles vertelde dat het "einde van de wereld" zou zijn. Geen woord over gelogen. Off the beaten track pur sang. De meerdaagse trek met Maasai-krijgers, ezels en geiten werd vervolgd met een verassing: een motorsafari door de Magadi woestijn naar een zoutmeer in Tanzania! Heel DIK!”

    

Menno en Josianne

“Charlie’s Travels biedt een unieke vakantie aan: de vrijheid van een backpack-avontuur, gecombineerd met de voordelen van een georganiseerde trip. Onze vakantie was volledig afgestemd op onze plannen en wensen!”

    
TOP