Ons thuisland, Kenia.

Als ik niet onderweg ben, is Kenia mijn thuis in Afrika. Het is ook de plek waar mijn Afrikaanse avontuur in 2014 is begonnen. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld als ik hierover praat. Het is ongelofelijk mooi en divers: natuur, wildlife, bergen, heuvels, kleurrijke stammen, tropische stranden, charmante dorpjes en enerverende steden; Kenia heeft het allemaal!

Een aantal jaar geleden ben ik naar Kenia verhuisd voor een stage bij een bank in Kisumu, aan de kust van Lake Victoria. Daar besefte ik me dat ik in mijn vorige Afrika reizen eigenlijk niet het echte Afrika had gezien (doodnormale safari trips met pap en mam). Een tijdje heb ik gewerkt tussen de vier muren van het kantoor maar gaandeweg werd ik verliefd op het land, de cultuur, de mensen en haar schoonheid. De passie die ik voel voor het continent wil ik delen met anderen en daarom besloot ik deze avontuurlijke reisorganisatie op te zetten.

Omdat we hier al 4 jaar man on the ground zijn kennen wij het hier het beste. We hebben routes en activiteiten ontwikkeld die je nergens anders kunt vinden!

Waarom naar Kenia?

Top notch safari

Wie Kenia zegt, zegt safari. Dit land herbergt de mooiste natuurparken ter wereld, tot de gate gevuld met wildlife. We kennen natuurlijk de klassiekers zoals de Maasai Mara, maar we kunnen je ook een safari avontuur bezorgen door minder bekende parken of private conservancies met als afsluiter het grote relaxen aan het strand.

Tropische stranden aan de Indische Oceaan

Mensen vergeten vaak dat een vakantie in Kenia kan eindigen aan de kust. Denk aan een clichématig wit strand en een azuurblauwe zee, en dan heb je wel het juiste idee! Hier vloeit avontuur naadloos over in ontspanning of, voor de actievelingen onder ons, sportiviteit: er zijn meer dan genoeg mogelijkheden tot watersport!

Maasai Tribal Trek

Klaar met dansende Maasai die je voor veel te veel geld hun sieraden willen verkopen? Maak plaats voor het echte werk. Dit is 3 tot 5 dagen lang trekken door de Loita Hills. Gevolgd door een karavaan aan ezels en met een wandelstok in de hand ervaar je zowel de natuur, als de cultuur van Kenia op z’n puurst.

Island Hopping op Lake Victoria

Geen zin in de kust, maar wel behoefte aan Afrikaanse tropical vibes? In het westen ligt Lake Victoria, met ook daar de mogelijkheid om lekker onderuit te gaan op spierwitte stranden. Verse tilapia, vissen op het meer, en ook hier palmbomen die je tegemoet wuiven!

De paden op, de lanen in..

Iedereen die denkt dat Afrika alleen maar doffe, droge ellende is, zit er goed naast. Mount Kenya, Kakamega Forest of Taita Hills: hartstikke groen, en zeker een must! Ga hiken, rotsklimmen, paardrijden of bosolifanten spotten. Een onvergetelijk avontuur!

What to do in Nairobi?

Onze home town! Hier gaat Afrikaanse chaos perfect samen met een levendige expat-community. Ga op bezoek bij de Giraffe Sanctuary, the Elephant Orphanage, of struin de Maasai Markets af. Nyoma choma (gegrilde geit), piki piki’s, en genoeg matatu’s om je een epileptische aanval te bezorgen. Welkom in Kenia’s hoofdstad!

Verhalen uit Kenia

Kilifi new year

Kilifi New Year Festival: een magisch samenkomen Beneath the Baobabs

Charlie’s Travels loves African festivals! Van Afrikaburn in Zuid-Afrika tot Nyege Nyege in Oeganda. Is er een feestje, dan zijn wij erbij. Zo ook dit jaar op Kilifi New Year Festival. Kilifi New Year is een Afrikaans electronic, indie, dub-reggae muziekfestival dat

Door: Simone Langejan
12 februari 2019

tribal trek

Het leven van een Maasai buiten haar kraal

Meer off-the-beaten-track dan in een Maasai-dorpje kun je haast niet zijn, zo zonder elektriciteit, douche en in the middle of nowhere. Maar voor de Maasai zelf heeft off-the-beaten-track een heel andere betekenis. Off-beaten betekent de stad in, hun eigen leefomgeving uit en zich wagen tussen de moderne invloeden

Door: Caro Cools
6 februari 2019

aanslag Nairobi

Op reis naar Kenia: waarom we ons door een aanslag niet moeten laten afschrikken

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: de terroristische aanslag op het DusitD2 Hotel en bijbehorende kantorencomplex in de wijk Westlands in Nairobi, die vorige week plaatsvond. Wat veel mensen in Nairobi en omstreken momenteel ervaren, is angst – hoe groot of

Door: Charlotte Simons
21 januari 2019

Pagina 1 van 34
[nwm_map id='1' height='700']

Wat vonden deze avonturiers van Kenia?

Bekijk alle reviews op Facebook

Thijs en Myrthe

“We zochten iemand die ons wat tips en tricks kon geven over reizen door Tanzania en Kenia. Al tijdens het eerste skype-gesprek bleek dat Charles goed begreep wat onze reisstijl was, en door zijn enthousiaste verhalen besloten we al snel het plannen van de reis volledig aan Charles over te laten!”

    
JC ODOLEH

JC Odoleh

“De Maasai Tribal Trek was het absolute hoogtepunt! Charles vertelde dat het "einde van de wereld" zou zijn. Geen woord over gelogen. Off the beaten track pur sang. De meerdaagse trek met Maasai-krijgers, ezels en geiten werd vervolgd met een verassing: een motorsafari door de Magadi woestijn naar een zoutmeer in Tanzania! Heel DIK!”

    

Menno en Josianne

“Charlie’s Travels biedt een unieke vakantie aan: de vrijheid van een backpack-avontuur, gecombineerd met de voordelen van een georganiseerde trip. Onze vakantie was volledig afgestemd op onze plannen en wensen!”

    
TOP