Land

Madagascar, een klein continent op een groot eiland

Madagascar is een mysterieus eiland, dat zijn veelzijdigheid alleen prijsgeeft aan ware avonturiers! Tachtig procent van de flora en fauna die op het eiland groeit vind je alleen hier, wat Madagascar de perfecte bestemming maakt voor natuurliefhebbers. Voor hen die de lemuren al in de dierentuin hebben gezien en voor de cultuur komen, valt er ook genoeg te beleven: de Malagassische bevolking is gevormd door Arabische handelaren, Bantu-stammen uit Oost-Afrika en Europese kolonisten. Bovendien heeft het ‘achtste continent’ ook een rijke piratengeschiedenis!

Bij Charlie’s Travels delen we onze Malagassische avonturen graag met jou. Of je nou voor de natuur, cultuur, of een mix tussen deze twee komt - samen stellen we de perfecte reis samen. Tijd om Madagascar van je bucketlist te strepen! 

Bij Charlie’s Travels delen we onze Malagassische avonturen graag met onze klanten. Of je nou voor de natuur, cultuur, of een mix tussen deze twee komt - samen met jou stellen we de perfecte reis samen. Tijd om Madagascar van je bucketlist te strepen! 

De Afrikaanse ‘tree of life’: de Baobab

De Baobabs zijn een typisch uithangbord voor Madagascar. Ze zijn gigantisch, bijzonder en anders dan elke boom die je ooit hebt gezien. De soms wel meer dan 2000 jaar oude bomen zijn vaak meer dan 30 meter hoog en geven een magische sfeer aan het Malagassische landschap.

Baobab Madagascar
vaccinaties Madagascar

De regenwouden van ’t Andasibe National Park

Wie bij nationale parken vooral aan savanne denkt komt hier bedrogen uit: Andasibe is 150 vierkante kilometer beschermd regenwoud, waar je vele verschillende soorten dieren tegen kunt komen. Het is tevens een prachtige plek om de Indri-lemur te spotten. Het walvisachtige geluid dat deze diertjes maken om te communiceren, geeft het bos een mysterieuze sfeer.

Isalo National Park
 

Dit park is een zandstenen massief in het zuiden van Madagascar. De extreme rotsformaties, indrukwekkende canyons en natuurlijke zwembaden trekken hikers van over de hele wereld aan. Kamperen onder de sterren? Hier kan het!

Isalo Madagascar
Tsingy Madagascar

Op je tenen bij de Tsingy de Bemaraha

Dit is waarschijnlijk een van de meest bijzondere plekken op het eiland! Tsingy is een spectaculair stenen bos in een afgelegen gebied in het westen van Madagascar. De Tsingy, wat in het Malagasy ‘op je tenen lopen’ betekent, zijn scherpe kalksteenformaties, gevormd door jarenlange geologische verschuivingen en erosie. De lange off-road weg erheen is al een avontuur an sich, en zeker de moeite waard!

Madagascar’s beroemdste bewoners: de lemuren

Er zijn veel verschillende soorten lemuren te vinden op het eiland - waaronder de bekende Ringstaart Maki. Deze schattige beestjes zijn van super close te zien in het Anja Reserve op de prachtige Route Nationale 7 naar het Zuiden. Een reis naar Madagascar is niet compleet zonder de lemuren!

klimaat in Madagascar

Madagascar mag dan wel bekend staan om haar ongeëvenaarde natuur, ook op het gebied van cultuur valt er genoeg op dit tropische eiland te beleven! En, zoals het hoort, zijn er vervolgens ook genoeg plekken waar je daarna met een drankje in de hand kunt ontspannen.

Tropisch piratennest Île Sainte Marie

Sainte Marie is een tropisch eiland aan de oostkust van Madagascar. Witte stranden, palmbomen, koraalriffen, dolfijnen en walvissen.. Combineer dit met de laid-back sfeer, en het is geen wonder het eiland een piratennest was in de 18e eeuw.

Sainte Marie Madagascar Charlie's Travels ontspanning gezin familiereis relaxen lekker weer vakantie ontspanning relax reizen zwemmen strand

Chillen op Nosy Be

Nosy Be, Malagassisch voor ‘Groot Eiland’, ligt in het noordwesten van het hoofd-eiland en is niet voor niets één van de meest populaire plekken van Madagascar. Je kunt hier in een resort gaan relaxen, maar op de vele eilandjes om Nosy Be heen zitten ook veel A-accomodaties, waardoor je hier goed kunt eilandhoppen. 

Cultuursnuiven in Antananarivo

Dit is al 300 jaar het economische, politieke en culturele hart van het land! Cultuurliefhebbers kunnen in ’Tana’ shoppen, eten en zich in de rijke historie van het eiland verdiepen. Hier bezoek je het Andafivaratra-museum en (presidentiële) paleizen en proef je de stedelijke sfeer van deze interessante eilandstad.

Cultuursnuiven in Antananarivo
Off the beaten track chillen in Anakao

Off the beaten track chillen in Anakao

Van alle tropische stranden in het zuidoosten, is dit onze favoriete plek. Hier relax je off the beaten track - de stranden hier zijn een stuk minder toeristisch dan aan de noordkust van het eiland. Het is de perfecte locatie om je trip af te sluiten, maar wie nog genoeg energie heeft kan hier duiken en kitesurfen!

Beleef Madagascar in deze afgelegen resorts

Heb je iets te vieren? Madagascar huist een aantal exclusieve resorts die alleen te bereiken zijn via een privé-vliegtuig. Zo is er een resort aan de rand van het regenwoud, waar vandaan je de lemuren door het bos ziet schieten. En het mooie is: het is niet duurder dan een luxe resort in Kenia!

Beleef Madagascar in deze afgelegen resorts
De veelzijdigheid in flora en fauna komt niet alleen door de geologische geschiedenis van het eiland, het bijzondere klimaat speelt ook een grote rol! Zo vind je zowel steppes als regenwouden op dit eiland. Door de bergkam die in het midden van het eiland ligt, zijn er grofweg drie verschillende klimaattypen te onderscheiden: in het (noord)oosten is het tropisch, in het midden subtropisch en het (zuid)westen kent een droog steppeklimaat. Als je gaat rondtrekken over het eiland, kan het dus geen kwaad om niet alleen maar korte broeken in te pakken! Ook is het verstandig om rekening te houden met het regenseizoen. Meer lezen? Check dit blogje over het Malagassische klimaat!
Madagascar is geen onveilige bestemming - integendeel! Toch is het handig om je gezonde verstand te gebruiken. Zo ga je beter niet in het donker over straat, ga je alleen naar slechtere buurten met een gids en hou je waardevolle spullen zoveel mogelijk buiten zicht.
In Madagascar betaal je met de Ariary (Ar of MGA). Eén euro staat ongeveer gelijk aan 3500 Ar. Wij gebruiken altijd deze vuistregel: 20.000 Ar (het grootste briefgeld) is 6 euro. Let op: hoewel Madagascar al een tijdje is overgestapt van de Malagassische Franc naar de Ariary, rekenen veel mensen nog altijd in Franc. Zoals je oma die nog in guldens rekent. Check daarom altijd even of je betaalt in Franc of Ariary. Ook kun je met een VISA-kaart het beste overweg, een MasterCard wordt in banken en hotels ook vaak geaccepteerd. Met je Maestro-pinpas kun je maar op sommige plekken geld opnemen, dus het is verstandig om geld op te nemen wanneer het kan, en te reizen met cash op zak.
Een reis naar dit bijzondere eiland staat bij vele reizigers op de bucketlist - geheel terecht! Je kunt hier comfortabel verblijven in lodges en resorts, maar we hebben ook vele off the beaten track homestays waar je goedkoper terecht kunt. Ga er vanuit dat een gemiddelde reis zo’n 2000 euro per persoon kost, exclusief ticket.
Jos trotseerde lange hikes in de regenwouden van Madagascar, knuffelde met lemuren en voer tussen de walvissen op de Indische Oceaan. Onder de palmbomen, in de schemering, met een stuk pizza in de hand wist hij: Madagascar is het ultieme vakantie-eiland. Verliefd op het eiland (en zijn Malagassische vriendin) ontwikkelt Jos nu reizen naar Madagascar. Lees meer over hem in deze Q&A en boek snel een Skype-afspraak met hem in!
Er zijn nog veel meer praktische zaken die goed zijn om te kennen voor je op trip gaat naar Madagascar. Denk bijvoorbeeld aan je visum, aan vaccinaties, aan informatie over eten en drinken en aan hoe je malaria geen kans geeft.. Al deze punten bespreken we in een blogpost! Klik hier om meer te lezen.

Verhalen uit Madagascar:

huwelijksreis in afrika
Jullie kijken elkaar verliefd aan terwijl jullie in de open defender wegcrossen bij jullie eigen feestje; de reis met al haar vette huwelijks experiences in Oost Afrika kan beginnen! Want waar je vroeger alleen maar kon dromen van al dit Afrikaanse goeds
bomen in Afrika
Mag ik van jou van heilige bomen in Afrika de Mugumo? Heb ik niet! Op safari zie je beesten, dieren en monsters en op een paar rare zandbewoners na, doet in Afrika bijna niemand het zonder de bescherming van een enorme woudreus
accommodaties op Madagaskar
Madagaskar. Dit eiland met haar bijzondere oude trotse bomen, dieren die je nergens anders ter wereld tegenkomt en doet denken aan zowel India als Afrika. Madagaskar, een eigenwijs stukje land dat afbrak van het supercontinent Gondwana. Om zo samen met India te besluiten
TOP