Namibië

“Van eindeloze zandvlaktes waar gigantische roodbruine duintoppen zomaar uit de grond schieten, een dichtbegroeide bush vol zebra’s, giraffen en olifanten, tot een lange ruige kustlijn. Een divers en bijzonder land met heel veel niets! Namibië is vooral heel leeg en desolaat en dat maakt het zo prachtig. Namibië is één van de dunst bevolkte landen ter wereld: er wonen 2,4 inwoners per vierkante kilometer… Lekker rustig dus!”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Namibië

“Van eindeloze zandvlaktes waar gigantische roodbruine duintoppen zomaar uit de grond schieten, een dichtbegroeide bush vol zebra’s, giraffen en olifanten, tot een lange ruige kustlijn.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat
Home » Bestemmingen » Namibië

Meer over dit land

Afrika kaart Namibie
Off the beaten track
Geschikt voor families?
Makkelijk om hier te reizen?

Over Namibië

Wanneer je het vliegtuig uitstapt en de Namibische woestijn lucht met diepe teugen inademt, zul je zien: dit land is één groot, surrealistisch Dali-schilderij. Namibië, gelegen aan de ruige westkust, dankt zijn naam aan de Namib-woestijn. Deze woestijn is een van de meest desolate plekken op aarde en herbergt de DeadVlei! Het zal je verassen dat de Namib-woestijn prachtige variatie aan landschappen en kleuren zand behelst, die voor altijd op je netvlies gebrand zullen staan!

Namibië bestaat natuurlijk uit meer dan woestijn. Zoals de plaats Swakopmund, de hoofdstad van de Skeleton Coast. De eigenzinnige mix van Duitse en Namibische invloeden, koloniale gebouwen en de koele zeewind maakt het een populaire vakantiebestemming. Van een roadtrip in de woestijn, extreme sports doen en feesten in Swakopmund, of naar een casino middenin de woestijn… Namibië is een stuk onaangetast stuk Afrika dat snel in populariteit groeit!

Wij hebben de mooiste routes en verborgen pareltjes voor je ontdekt en willen het je dolgraag laten zien. Vragen? Onze Namibië-specialisten helpen je graag verder: vraag een gratis reisvoorstel aan of start een chat!

Bekijk onze voorbeeld reizen:

Bekijk onze nieuwe eigen routes

De meest unieke, enerverende en uitdagende avonturen bedenken we natuurlijk niet van achter ons bureau. Met een auto vol content creators, camera’s, drones en laptops crossten we door Namibië! Hier hebben we met de lokale bevolking nieuwe routes voor jullie uitgestippeld. Dit hebben wij allemaal vastgelegd in een serie video’s!

Highlights, maar dan net even anders

Groot gebergte

De Fish River Canyon

De Fish River Canyon is na de Grand Canyon de langste Canyon ter wereld. De kloof is zo’n 160 km lang, 27 km breed en op sommige plaatsen zelfs 550 meter diep. 

olifant zebra giraffe

Etosha National Park

Etosha National Park is by far een van de mooiste wildreservaten en vormt de thuisbasis van 114 zoogdieren, 100 reptielen en 350 vogelsoorten.

Kolmanskop – Aus 

Een van de mooiste plekken op aarde die Namibië misschien wel het beste typeert. Kolmanskop is een verlaten dorp dat in 1908 werd gesticht. 

Erindi Private Game Reserve

Een van de weinige, maar zeer succesvolle Game Reserves van Namibië; Erindi. Je vindt hier zo’n beetje al het wildlife en er wordt extreem goed voor deze beesten gezorgd.

oceaan kust dorp

Swakopmund

De eigenzinnige mix van Duitse en Namibische invloeden, koloniale gebouwen, extreme sports en de koele zeewind maakt het een populaire vakantiebestemming. 

woestijn gebied met overstekende dieren

Damaraland

Dit is een gebied gelegen in het noord-westen van Namibië , het is hier droog, en daarom ook wel het land van de ultimate survivors zowel mens als dier.

Deadvlei.- Namibie - Sossusvlei

De Sossusvlei

Namibië behoort tot één van de landen met de hoogste duinen ter wereld. De uitgestrekte woestijn bestaat voor een groot deel uit knaloranje duinlandschappen.

verroeste boot in leeg gebied

Skeleton Coast

Er zijn maar weinig landschappen zo nietsontziend als de kustlijn van Namibië, waar een van de droogste gebieden ter wereld overloopt in de oceaan.

Orange River 

Deze rivier ligt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië. Achter iedere kromming in de rivierbedding komt een nieuw uitzichtpunt tevoorschijn.

Quiver Tree - Namibie

Quiver Tree Forest

In het zuiden van Namibië ligt een opvallend natuurverschijnsel: een bos van ongeveer 200 Quiver Trees, gelegen op grote rotsformaties. 

De Caprivi strip

Het meest noordoostelijke stukje van Namibië is een nat, groen en kleurrijk natuurfenomeen aan de Okavango rivier en totaal anders dan de rest van het land.

Waterberg Namibie

Waterberg Plateau Park 

Op de Waterberg heeft één van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis van Namibië plaatsgevonden.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Namibië?