Namibië

“Van eindeloze zandvlaktes waar gigantische roodbruine duintoppen zomaar uit de grond schieten, een dichtbegroeide bush vol zebra’s, giraffen en olifanten, tot een lange ruige kustlijn. Een divers en bijzonder land met heel veel niets! Namibië is vooral heel leeg en desolaat en dat maakt het zo prachtig. Namibië is één van de dunst bevolkte landen ter wereld: er wonen 2,4 inwoners per vierkante kilometer… Lekker rustig dus!”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Namibië

“Van eindeloze zandvlaktes waar gigantische roodbruine duintoppen zomaar uit de grond schieten, een dichtbegroeide bush vol zebra’s, giraffen en olifanten, tot een lange ruige kustlijn.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat
Home » Bestemmingen » Namibië

Over Namibië

Wanneer je het vliegtuig uitstapt en de Namibische woestijn lucht met diepe teugen inademt, zul je zien: dit land is één groot, surrealistisch Dali-schilderij. Namibië, gelegen aan de ruige westkust, dankt zijn naam aan de Namib-woestijn. Deze woestijn is een van de meest desolate plekken op aarde en herbergt de DeadVlei! Het zal je verassen dat de Namib-woestijn prachtige variatie aan landschappen en kleuren zand behelst, die voor altijd op je netvlies gebrand zullen staan!

Namibië bestaat natuurlijk uit meer dan woestijn. Zoals de plaats Swakopmund, de hoofdstad van de Skeleton Coast. De eigenzinnige mix van Duitse en Namibische invloeden, koloniale gebouwen en de koele zeewind maakt het een populaire vakantiebestemming. Van een roadtrip in de woestijn, extreme sports doen en feesten in Swakopmund, of naar een casino middenin de woestijn… Namibië is een stuk onaangetast stuk Afrika dat snel in populariteit groeit!

Wij hebben de mooiste routes en verborgen pareltjes voor je ontdekt en willen het je dolgraag laten zien. Vragen? Onze Kenia-specialisten helpen je graag verder: vraag een gratis reisvoorstel aan of start een chat!

Afrika kaart Namibie
1 review plaatsen

Highlights, maar dan net even anders

Groot gebergte

De Fish River Canyon

De Fish River Canyon is na de Grand Canyon de langste Canyon ter wereld. De kloof is zo’n 160 km lang, 27 km breed en op sommige plaatsen zelfs 550 meter diep. 

olifant zebra giraffe

Etosha National Park

Etosha National Park is by far een van de mooiste wildreservaten en vormt de thuisbasis van 114 zoogdieren, 100 reptielen en 350 vogelsoorten.

Kolmanskop

Een van de mooiste plekken op aarde die Namibië misschien wel het beste typeert. Kolmanskop is een verlaten dorp dat in 1908 werd gesticht. 

oceaan kust dorp

Swakopmund

De eigenzinnige mix van Duitse en Namibische invloeden, koloniale gebouwen, extreme sports en de koele zeewind maakt het een populaire vakantiebestemming. 

woestijn gebied met overstekende dieren

Damaraland

Dit is een gebied gelegen in het noord-westen van Namibië , het is hier droog, en daarom ook wel het land van de ultimate survivors zowel mens als dier.

berg steppe

Brandberg

De Brandberg (‘Fire Mountain’) is de hoogste top van Namibië. Voor de San-bevolking draagt deze berg eeuwenlang een heilige betekenis. 

verroeste boot in leeg gebied

Skeleton Coast

Er zijn maar weinig landschappen zo nietsontziend als de kustlijn van Namibië, waar een van de droogste gebieden ter wereld overloopt in de oceaan.

Salamander in het zand

Spot de Little Five

Eindeloos veel blogs en sites vind je over het spotten van de Big Five, maar wist je ook van de Little Five?

meer met flamingo's

Walvisbaai

Geen idyllisch, parelwit strand met wuivende palmbomen, maar wel natuur op z’n ruigst en puurst. In Walvisbaai komen de droge woestijn en woeste zee samen!

Bomen tijdens zonsondergang

Quiver Tree Forest

In het zuiden van Namibië ligt een opvallend natuurverschijnsel: een bos van ongeveer 200 Quiver Trees, gelegen op grote rotsformaties. 

De Caprivi strip

Het meest noordoostelijke stukje van Namibië is een nat, groen en kleurrijk natuurfenomeen aan de Okavango rivier en totaal anders dan de rest van het land.

Auto geparkeerd onder een boom

Waterberg

Op de Waterberg heeft één van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis van Namibië plaatsgevonden.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Namibië?
Powered by