Land

Namibië

Namibië, zanderige leegte, BIG 5 en woeste rotsen.

Van eindeloze zandvlaktes waar gigantische roodbruine duintoppen zomaar uit de grond schieten tot dichtbegroeide bush vol zebra’s, giraffen en olifanten en een lange ruige kustlijn. Een divers en bijzonder land met heel veel niets; Namibië is vooral heel leeg en desolaat en dat maakt het zo prachtig. Namibië is één van de dunst bevolkte landen ter wereld; er wonen 2,4 inwoners per vierkante kilometer… Lekker rustig dus!

 

 

Waarom naar Namibië?

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is na de Grand Canyon de langste canyon ter wereld. De kloof is zo’n 160 km lang, 27 km breed en op sommige plaatsen zelfs 550 meter diep. Het kronkelende ravijn doet niet onder aan zijn Amerikaanse grote broer, zeker omdat je hier geen hordes toeristen tegenkomt! Je bent haast alleen bij deze gigantische Fish River Canyon, en deze solitude maakt het een once in a lifetime experience.

 

Sossusvlei & Dune 45

In Sossusvlei vind je de knalrode duinen onder een blauwe hemel. Dit contrast is bij het krieken van de dag op z'n prachtigst. Dune 45 staat bekend om haar elegante vorm, ontzettend smal, zo ook het pad erop. Vanaf het hoogste punt zie je de kleuren van de andere duinen veranderen tijdens de zonsopgang. Goosebumb-momentje!!

kolmanskop Namibie

Kolmanskop

Een van de mooiste plekken op aarde die Namibië misschien wel het beste typeert. Kolmanskop is een verlaten dorp dat in 1908 werd gesticht. Men vond er diamanten en werd schatrijk en snel zat het er vol met gelukszoekers. Het stadje was één en al luxe. De gelukszoekers kwamen per trein; de eerste treinrails van Afrika ligt hier.
In de jaren 30 waren de diamanten op, bovendien werd er een diamantmijn bij de Oranje Rivier ontdekt. Hebberig en optimistisch als men in Kolmanskop was verlieten ze huis en haard en in 1954 woonde er niemand meer. De huizen liepen gedeeltelijk vol met zand. Een zanderige bijzondere ghost town.

Swakopmund

Opgericht in 1892 als de belangrijkste haven voor Duits Zuidwest-Afrika, wordt Swakopmund vaak beschreven als Duitser dan Duitsland. Als badplaats is Swakopmund de hoofdstad van de Skeleton Coast. De eigenzinnige mix van Duitse en Namibische invloeden, koloniale gebouwen en de koele zeewind maakt het een populaire vakantiebestemming. Langs dit stuk kust vind je veel extreme sports zoals skydiven, quadrijden en sandboarden. Ook kan je er kajakken en worden er boot tripjes georganiseerd waarbij je soms kan vissen.
In Swakopmund kan je heel goed feesten en er is een casino midden in de woestijn.

 

Etosha

Etosha National Park is ruim 20.000 vierkante kilometer groot en vormt de thuisbasis van 114 zoogdieren, 100 reptielen, zestien 16 en 350 vogelsoorten. Wij reden hier naar binnen en stonden binnen vijf minuten oog in oog met een groep olifanten. Welkom. Etosha is een park met weinig bomen:  Hierdoor kan je kilometers ver kijken. Een zegen op safari! Cheetah’s zoeken beschutting voor de zon onder de struiken en giraffen zie je van grote afstand rondwandelen. Etosha betekent ‘de grote witte plaats’ en dankt haar naam aan het enorme opgedroogde, maanachtig uitziend meer.

 

Spitzkoppe

Eén van de minder bekende bestemmingen in Namibië, maar héél erg mooi! De 700 meter granieten bergen van Spitzkoppe steken ver boven het vlakke landschap uit en zijn meer dan 120 miljoen jaar oud. Een aantal rotsen hebben een platte top, waardoor je hier romantisch onder de sterrenhemel kan slapen, wel lekker samen in die slaapzak want het koelt flink af! Rond een uur of 5 zie je de zon opkomen en maak je op je gasstelletje een kopje instant koffie, I bet dat dit een van je allerlekkerste kopjes koffie ooit is.

Verhalen uit Namibië

Instagram spots in Namibië

Zeven surrealistische Instagram-spots in Namibië

Je hebt je koffers klaar staan, je badpak, verrekijker en goede humeur ingepakt en je ticket uitgeprint; een vliegticket naar Namibië, om precies te zijn. Bofkont! Want naast onvergetelijke herinneringen houd je aan een trip naar Namibië ook nog eens een kunstzinnige

Door: Tinke Douma
25 januari 2019

huwelijksreis in afrika

7 Romantische off the beaten track huwelijksreis experiences in Afrika

Jullie kijken elkaar verliefd aan terwijl jullie in de open defender wegcrossen bij jullie eigen feestje; de reis met al haar vette huwelijks experiences in Oost Afrika kan beginnen! Want waar je vroeger alleen maar kon dromen van al dit Afrikaanse goeds

Door: Wieke Braat
28 november 2018

bomen in Afrika

Bomen in Afrika: Het markante en bijzondere aangezicht van Afrika

Mag ik van jou van heilige bomen in Afrika de Mugumo? Heb ik niet! Op safari zie je beesten, dieren en monsters en op een paar rare zandbewoners na, doet in Afrika bijna niemand het zonder de bescherming van een enorme woudreus

Door: Wieke Braat
14 november 2018

Pagina 1 van 5
TOP