• Swaziland / Eswatini

    “Het is ‘t kleinste landje in Sub-Sahara Afrika: Eswatini is het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika. Omdat het land grenst aan zowel het Zuid-Afrikaanse Krugerpark in het noorden, als aan Mozambique in het oosten, wordt eSwatini vooral bezocht in combinatie met die landen. Het is de perfecte bestemming voor een off the beaten track reis: het is er minder druk en toeristisch dan in de directe buurlanden!”

    – Charlie

    Krijg reisadvies op maat

Swaziland / Eswatini

“Het is ‘t kleinste landje in Sub-Sahara Afrika: Eswatini is het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat
Home » Bestemmingen » Swaziland

Over Eswatini/Swaziland

Swaziland, of eSwatini zoals het sinds kort heet, is ‘t kleinste landje in Sub-Sahara Afrika. Dit kleine koninkrijkje wordt helemaal door land omringd, en wel door Mozambique en Zuid-Afrika. Een reis naar Swaziland is perfect te combineren met het bezoeken van bijvoorbeeld het Krugerpark, of juist de tropische stranden van Mozambique. Het land ligt ingeklemd tussen twee bergketens: het Drakengebergte en het Lubombo-gebergte. Say hello to het typische Swazi-landschap: een uitgestrekt vergezicht van glooiende, groene heuvels!

Swaziland is een van de laatste monarchieën van Afrika. En eentje met nogal spraakmakende koningen. Toen Swaziland in 1968 onafhankelijk werd van de Britten verliep dit zonder problemen, tot Koning Sobhuza II roet in het eten gooide. In 1973 introduceerde hij een nieuwe grondwet, een die volgens hem beter zou passen bij de Swazi-cultuur. Alle macht kwam bij de koning te liggen en politieke partijen werden verboden. Sindsdien is de democratie nooit helemaal hersteld.

Koning Sobhuza II is de geschiedenis ingegaan als de langst machthebbende koning ooit: maar liefst 82 jaar zat hij op de troon, vergezeld door in totaal 70 (!) vrouwen. Je zou er maar tijd voor hebben…

Afrika kaart Swaziland
1 review plaatsen

Highlights, maar dan net even anders

wandelende neushoorns

Hlane National Park

Mlilwane is perfect te combineren met Hlane Royal National Park: een prachtig park met groot wild als leeuwen, giraffen, neushoorns en olifanten.

Safari Dieren Fietsen Bergen

Mlilwane National Park

Dit park ligt in de Ezulwini-vallei. Er is hier superveel te doen: hiken, biken, paardrijden, culturele activiteiten en game drives door de prachtige natuur.

Zipline Bergen Groen

Malolotja

Malolotja National Park is het grootste beschermde natuurgebied van Swaziland. Je vindt er hoge bergen, watervallen en de oudste mijn ter wereld.

Mkhaya Game Reserve

Mkhaya Game Reserve is bekend om haar populatie zwarte neushoorns en hier heb je dan ook de grootste kans er een tegen het lijf te lopen!

Hut Huis Markt

Mbabane

In grootste stad van Eswatini vind je een mix van traditionele en moderne architectuur, en veel marktjes en stalletjes met fruit en traditionele medicijnen.

Sibebe Rock

Sibebe Rock, de op één na grootste monoliet ter wereld! Rondom deze enorme granieten pukkel kun je pittige hikes doen of relaxte wandelingetjes.

maguga dam

Maguga Dam

De Maguga Dam ligt tussen de Makhonjwa Mountains: één van de oudste gebergten ter wereld. Een perfecte plek om in alle rust vogels te spotten of te vissen.

Kaarsen Fabriek

Swazi Candle Factory

Bezoek de fabriek waar de wereldberoemde Swazikaarsen door zo’n 200 ambachtslieden in alle vormen en maten met de hand gemaakt worden.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Daarom met Charlie’s Travels naar Swaziland

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Swaziland?
Powered by