Land

Tanzania

Tanzania: meer dan safari

Tanzania is een zeer geliefde Afrikaanse reisbestemming. Dit is grotendeels te danken aan de populariteit van het Serengeti National Park en de Great Migration. Combineer deze met de hoogste berg van Afrika (de Kilimanjaro) en Zanzibar met haar parelwitte stranden, en je snapt wat Tanzania zo geliefd maakt voor de Afrika liefhebbers. Tanzania has it all!

Zo’n 15 jaar geleden heb ik het noordelijke safari rondje gedaan met mijn ouders. Het was zeker een mooie ervaring, maar toch miste ik wat. Later, toen ik in Kisumu woonde, leerde ik dat er in Afrika veel meer is dan safari, lodges en beach resorts. Zeker in Oost-Afrika, waar mijn focus ligt, valt er veel meer te ontdekken dan wat je veelal krijgt voorgeschoteld door de touroperators! Na Kenia komt Tanzania op een goede tweede plek als je op zoek bent naar het Afrika zoals je dat van de foto’s kent.

Waarom naar Tanzania?

De Kilimanjaro op!

Het dak van Afrika en de hoogst alleenstaande berg ter wereld. Kijk uit over de Afrikaanse savanne vanaf de sneeuwtoppen. Ikzelf ben helaas nog niet zo ver gekomen to be honest, maar laten we eerlijk zijn: dit is een bucketlist-puntje.

Spot de Big Five in de Serengeti

Populair door z’n ongekende grootte (ongeveer de oppervlakte van Noord-Ierland) en variëteit aan landschappen, spot je hier allerlei soorten wildlife. Denk aan zebra’s, buffalo's, giraffes, olifanten, neushoorns en een indrukwekkende verzameling grote katten.

Ruig, onvergetelijk Lake Natron

Even m’n poëtische kant naar voren halen: hier vind je schoonheid in ruigheid. Het kleurrijke meer, de hordes flamingo’s, of een nacht-hike op de actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai. Shompole Hill vormt de achtergrond en weerspiegelt in het water. Al met al: een spectaculair gezicht!

Usambara Mountains: hikers paradise

Bij Tanzania denk je misschien niet direct aan vruchtbare groene bergen en dik regenwoud. Toch is dat wat je hier hebt: groene jungle bossen, druipend van de ochtenddauw - een ultiem Tarzan-gevoel verzekerd! We begrijpen dat jij natuurlijk de Kili op wilt, maar mochten je mede-reizigers hier minder van gediend zijn: dit is een uitstekend alternatief!

De leeuwen van Lake Manyara

Lake Manyara kent veel soorten wildlife door de variatie aan natuurlijke leefomgevingen binnen het park. Ook is het park beroemd om haar boomklimmende leeuwen, de grote always on the run flamingo populaties, en de enorme hoeveelheid apen in allerlei soorten en maten.

Tropisch Zanzibar

Je denkt bij Zanzibar misschien direct aan spierwitte stranden en tropisch vakantie vieren - en dit is terecht! Waar je misschien niet direct aan denkt maar wat minstens zo indrukwekkend is, is Stone Town: de oude hometown van de Sultan van Oman waar je op iedere straathoek Perzische invloeden en sporen van de Swahili-cultuur kunt vinden.

Verhalen uit Tanzania:

Danakil Depression Ethiopie
Rauw, puur, echt Afrika zonder massa-toerisme: Off-the-beaten-track in Afrika. Dat is wat ik zocht. En ik vond het en daarom ben ik Charlie’s Travels in 2014 begonnen. Helemaal wild werd ik toen ik een te vette Masai Tribal Trek geregeld kreeg. John, mijn Masai vriend, ging met een GPS tracker de bush in en ik reed
Tanzania Transit
Wat gebeurt er als je stilletjes, gewapend met een camera, meereist met een trein die dwárs door Tanzania rijdt? Dat testte de Nederlandse documentairemaker Jeroen van Velzen, die 26 jaar in Kenia woonde en werkte. In zijn documentaire Tanzania Transit leer je drie reizigers kennen: Peter, Isaya en Rukia – dominee, Maasai en Keniaanse. De
Lake Natron Noord-Tanzania
Het is februari 2016: het hoogseizoen zit erop, dus het is time to travel! 15 jaar daarvoor zette ik voor het eerst voet op Afrikaanse grond in Tanzania en maakte ik met mijn ouders een standaard safari-reis in ’t noorden, naar de parken en Zanzibar. Dat was fantastisch, maar gelukkig kwam ik er in 2014

Wat vonden deze avonturiers van Tanzania?

Bekijk alle reviews op Facebook

Lustrumreis Tanzania Afrika

JC Eindbaas

“We hebben (motor-) safari’s gedaan door de woestijn, jungle, en over de savanne. We zijn naar Zanzibar gezeild, hebben gevoetbald met de Maasai, de Usambara Mountains beklommen, Nairobi ontdekt (vooral het nachtleven) en vooral: het echte Kenia en Tanzania leren kennen. Een onvergetelijke trip die ik aan iedereen aan kan raden!”

    
Kilimanjaro tanzania girls

Allessa van de Ven

“Om ons heen is het zicht adembenemend, de zonsopgang is werkelijk prachtig, en even stond ik vastgenageld aan de grond; zowel van verbazing als vermoeidheid. De allerlaatste meters hebben we met z’n zessen hand in hand gelopen en eenmaal op de top moest ik een traan laten. Ik zit hier, gebroken, met een prachtig uitzicht en een kop warme gemberthee, op de top van de Mt. Kilimanjaro met mijn twee beste vriendinnen. Is er een beter moment dan dit?”

    
Tanzania Afrika Romantisch

Diederik & Liselotte

“Tanzania was het eerste land dat wij aandeden tijdens onze wereldreis, en bleek meteen ook het gaafst en meest onvergetelijk. Mede dankzij Charlie's Travels. De camping-safari’s in de Serengeti en Ngorongoro Crater die Charles voor ons regelde werden dé hoogtepunten van onze reis.”

    
TOP