De 5 beste Instagram-spots in Botswana

Botswana! Dit Afrikaanse land is de thuisbasis is van een aantal prachtige en unieke landschappen zoals de rode zandduinen, grote zoutvlaktes, weelderige rivierdelta’s en uitgestrekte open savannes. In Botswana draait alles om de natuur! De natuurlijke schoonheid van Botswana blijft niet onopgemerkt en wordt door veel mensen veelvuldig vastgelegd en gedeeld via social media. Zelf een reis naar Botswana aan het plannen? In deze blog deel ik graag de 5 meest insta worthy plekken in Botswana. Grijp je iPhone, camera en blog of vlog er op los!

Instagram spot Botswana #5: Okavango Delta

Zeg je Botswana, dan zeg je Okavango Delta! Deze wereldberoemde delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en telt eindeloze moerassen, meertjes, rivieren en trekt dankzij het water een enorme hoeveelheid wilde dieren. Olifanten, zebra’s, buffels, nijlpaarden en ook leeuwen laten hun gezichten graag zien in dit gifgroene moeraslandschap. Perfect natuurlijk voor die jaloersmakende foto’s. Houd je camera goed bij de hand tijdens een boottocht over de delta en je hebt gegarandeerd een paar prachtige plaatjes voor je gram die niet zouden misstaan op de page van National Geographic.

okavango delta

Instagram spot Botswana #4: Makgadikgadi Pans National Park

Echt een unieke plek voor de instagram bucketlist. Met zo’n 16.000 vierkante kilometer is de Makgadikgadi Pans een van de grootste zoutvlaktes ter wereld. En het zou Afrika niet zijn als deze Pans niet gevuld zou zijn met allerlei wilde dieren. De adembenemende vergezichten en bijzondere natuur leent zich waanzinnig goed voor een paar Insta kiekjes. Wat dacht je van een quad tocht tijdens golden hour over de vlaktes. Neem een paar extra battery packs mee want je camera staat permanent aan terwijl je over deze adembenemende plek ronddoolt.

Gabarone

Instagram spot Botswana #3: Gaborone

Deze urban jungle mag natuurlijk niet ontbreken! De hoofdstad van Botswana is met slechts 250.000 inwoners een verademing ten opzichte van de welbekende en chaotische Afrikaanse steden. Met zijn gekleurde straatbeeld, te gekke steegjes, marktjes, parken en rooftops zijn er allerlei te gekke spots om te fotograferen. Gaborone is hot, hip and happening! Ook kent deze laidback city talloze restaurants, Insta-worthy cafés én borden met heerlijk eten wat voor de #foodporn liefhebbers ook nog eens zo op Instagram geplaatst kan worden.

Instagram spot in Botswana #2: Linyanti Wildlife Reserve

Jij als echte influencer weet dat je je volgers moet blijven verrassen. Dus van de stad door naar één van de meest exclusieve Wildlife Reserves van Afrika. Het Linyanti Wildlife Reserve is een privé reservaat, gelegen in het noordoosten van het land en beslaat zo’n 308.000 hectare. Het staat bekend om zijn grote hoeveelheid leeuwen, luipaarden en olifanten. Verblijf een paar nachten in een prachtige lodge temidden van dit fotogenieke park. En gegarandeerd dat dit een paar belachelijk mooie én unieke plaatjes oplevert.

linyanti wildlife reserve olifanten

Instagram spot Botswana #1: Kubu Island

Inmiddels ben je al zo’n 1000 volgers per bestemming rijker, maar na het uploaden van een foto van het Kubu Island ben je direct instafamous. Dit buitenaardse rotseiland, vol desolate vlaktes met grote baobab bomen en cactussen, doet vermoeden dat je op een andere planeet bent. Neem een statief mee of houd je adem goed in, want op een heldere avond kun je hier de melkweg prachtig fotograferen voor die extra buitenaardse touch.

Boabab bomen Kubu Island

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Wil je na het lezen van dit artikel het prachtige Botswana bezoeken? Lees hier meer over wanneer het beste moment is Botswana te bezoeken. Check deze praktische blog voor de verschillende vaccinaties die nodig zijn. Of chat met Charlie of een van onze travel consultant. Wij zitten klaar achter de chat met antwoorden op al je vragen!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over De 5 beste Instagram-spots in Botswana?