De beste off the beaten track ervaringen in Kenia

We houden van Kenia, onze thuisbasis, en we zijn niet de enige! Sterker nog: het toerisme naar Kenia gaat de laatste jaren weer hartstikke lekker, iets wat op sommige plekken ook zijn nadelen heeft. Zo vinden wij niets irritanter dan op een safari bumper aan bumper in de rij staan om een plaatje te schieten van die ene slapende leeuw. Met Charlie’s Travels bieden we daarom graag een alternatief: met ons reis je van de gebaande paden, off the beaten track! Hier lees je welke ervaringen wij in Kenia het tofste vinden.

De Maasai Tribal Trek kun je bij geen enkele andere reisorganisatie boeken!

Ervaring #1: de Magadi Maasai Tribal Trek

Dit is onze favoriete off the beaten track ervaring: de Maasai Tribal Trek! Dit is één van de eerste reizen die Charlie heeft ontwikkeld, toen hij in 2014 begon met het opzetten van Charlie’s Travels. Samen met een bevriende Maasai-clan heeft hij een reis in elkaar getimmerd die je bij geen enkele andere reisorganisatie kunt boeken, dus we kunnen met recht claimen dat deze reis off the beaten track is!

De Trek begint in de weelderige Loita Hills, een plek die zo groen is dat de Maasai geloven dat het de thuisbasis is van hun god, Enkai. Het huis van deze God is dan weer een vulkaan in Tanzania, die Charlie onlangs heeft beklommen – hier lees je meer over die trip! Vanuit de Loita-heuvels gidsen de Maasai je door de desolate vlakten van de Magadi-woestijn, waar je een warm bad kunt nemen in de hot springs die hier zitten vanwege het vulkanische landschap.

Ervaring #2: Kisumu & Lake Victoria

De meeste reizigers die een bezoek brengen aan Kenia, trekken naar de Indische Oceaan voor hun portie tropische vibes. Zeker, een bezoek aan Lamu, Kilifi of Diani is zeker relaxt, maar lang niet altijd off the beaten track! Wil je eens iets anders ervaren dan deze tropische stranden, boek dan een reisje naar het westelijke Lake Victoria. Ook hier tref je genoeg kokosnoten, stranden en accomodaties aan het water en is eilandhoppen op het meer een prima dagbesteding. Het is hier niet zo warm als aan de kust, zonder in te leveren op relaxtheid. In het nabijgelegen Kisumu kennen wij de beste plekken om kip te eten en bier te drinken terwijl de nijlpaarden rustig aan voorbij wandelen. Meer weten over Kisumu? Stuur Charles dan even een berichtje! Dit is namelijk de stad waar hij Charlie’s Travels heeft opgericht en dus een tijdje heeft gewoond. Hij kent de stad op z’n duimpje!

Ervaring #3: off the beaten track in het ECHTE Nairobi

We horen je denken: Nairobi? De hoofdstad van Kenia? Hoe kan dat nou een off the beaten track bestemming zijn? Laat het ons uitleggen: onze thuisbasis is een stad die niet zo gemakkelijk te verkennen is. De meeste toeristen trekken naar het Giraffe Center, het olifantenweeshuis en het Karen Blixen Museum, allemaal bestemmingen die ver buiten het hart van de stad liggen. Wij houden juist van dat centrum, waar het bruist! En daarom hebben we een City Tour ontwikkeld die het echte Nairobi laat zien. Geen mensen-kijk-safari in de slums, maar een motortocht dwars door het Central Business District, waardoor je op plekken kunt komen waar andere bezoekers nooit komen.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Al overtuigd? Of heb je nog wat meer vragen? Als je ons contactformulier invult, komen we zsm bij je terug met op maat gemaakte antwoorden. Liever nog even rondklikken? Check dan vooral onze Kenia-bestemmingspagina!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over De beste off the beaten track ervaringen in Kenia?