De gouden tips voor reizende vrouwen in Oost-Afrika

Jij bent die coole chick, nergens bang voor, pioniersgeest en erg nieuwsgierig is naar wat deze grote bol je allemaal te bieden heeft… Pak dan maar alvast je spullen, want jij kan op reis! Oost-Afrika is de plek voor jou om te snuffelen aan cultuur, bizar coole tripjes te maken en off the beaten track dit geweldige stuk aarde te leren kennen. Hieronder DE gouden tips voor reizende vrouwen in Oost-Afrika.

Uiteraard zijn veel mensen in je omgeving benieuwd en stellen je vragen; ‘Is dat wel veilig als vrouw?’ HELL YEAH, want na het lezen van dit stuk en het in je oren knopen van deze info ben je ready to go. Wij zijn vrouwen, wij zijn sterk, wij zijn gewoon de BOM en hebben alle power om stoere te doen.

1. Voorbereiding op je reis naar Oost-Afrika

Jij staat aan het begin van een groots avontuur en de reis moet je voorbereiden. Bucket lists maken om je dromen uit te laten komen; dus maak dat lijstje. Wat wil je zien, wat zou je willen ervaren, waar wil je dit doen, wat mag er niet missen? Probeer alvast opties te zoeken voor slaapplekken en lees jezelf in met verhalen van andere vrouwelijke reizigers online. Schrijf voor jezelf tips & hostels en belangrijke telefoonnummers op. Je weet nooit hoe de stroom of het netwerk is midden in de bush.

reizende vrouwende Oost Afrika

2. Be Strong

Of je een stoer wijf bent hoeven we niet te vragen, anders was je niet op deze site aan het lezen. Maar hier als vrouw in Oost-Afrika is het erg belangrijk dat je dit laat zien. Wees die zelfverzekerde vrouw die weet wat ze wil. Als mensen je dingen vragen of voorstellen waar jij geen zin in hebt, of wat je geen goed plan lijkt. ZEG NEE. Jij weet wat je wilt en waarom je deze reis maakt. Laat je niet uit je flow halen door mensen of gebeurtenissen die even anders zijn dan verwacht. Sta je mannetje.

reizende vrouwen zee

3. Neem de cultuur serieus

Jij bent de gast en je zal je moeten gedragen. In Oost-Afrika houden mensen vast aan traditie en nemen hun cultuur serieus. Om je reis zo onvergetelijk mogelijk te maken is het belangrijk dat je je inleest over de cultuur en verwachtingen die hierbij komen kijken. Het eerste hiervan is je kleding. Het kan super HOT zijn hier in Oost-Afrika, en jij bent op vakantie en ik snap dat je hotpants daarbij horen. Maar in Afrika wordt het als ordinair gezien.. – en trouwens niet alleen hier – Zeker in het openbaar. Bedenk daarom altijd je schouders en trek een broek/jurk of rok aan die tot je knieën komt. Je zult zien dat de mensen hierop reageren! En je zult je comfortabel voelen als reizende vrouw in Oost-Afrika.

Roken is een ander puntje, in veel culturen waren prostituees vroeger te herkennen aan het roken op straat. Dit wil je natuurlijk niet uitdragen. Rook daarom uit het zicht en het liefst binnen, al moet je daar ook weer mee uitkijken; roken is op veel plekken in Oost-Afrika juist weer niet binnen toegestaan. Als je een tripje maakt vraag gerust wat er van je verwacht wordt of juist niet.

4. Leugentje om bestwil

Liegen is niet oké, daar zijn we het over eens. Maar jij met je mooie witte snoetje valt op in Oost-Afrika, zeker als je zonder man op stap bent, ben je een makkelijke prooi en zullen je om het uur huwelijksaanzoeken, dates en nachtjes uit worden aangeboden. Het is verstandig om een ring te dragen en af en toe te zeggen dat je getrouwd bent of je man in het hotel wacht. Tenzij jij natuurlijk wel zin hebt in zo’n avontuurtje. Keep it safe !

Motor

Ben je nieuwsgierig naar onze bestemmingen?

5. Lokaal vervoer

Voor het optimale avontuur is het dan ook heel tof om lokaal transport te gebruiken. Dit alleen is vaak al een beleving op zich. Het is wel goed om per regio na te vragen wat de veiligste opties zijn. Vaak zijn er grotere busmaatschappijen voor langere afstanden die nog goed comfortable zijn. Het is goed om deze dingen na te vragen op de plekken waar je zal slapen. Er is altijd vervoer. Hou er wel rekening mee dat het meeste transport niet op tijd rijden, maar op het principe. Propvol is GO. Je kunt soms wel een uurtje wachten voordat je busje vol (OVERVOL) zit en dan ga je!

6. Wanneer Oost-Afrika donker wordt

‘s Avonds en ‘s nachts is niet de meest veilige tijd om op avontuur te gaan. Wees je hiervan bewust. Wil je een avondje stappen met je Nederlandse heupjes, neem dan liever een taxi (special hire) en laat je afzetten bij de plek waar je wilt zijn.

Mariki-Mt-Elgon

7. Nieuwsgierigheid & common sense

Gelukkig barsten wij vrouwen van gevoel. En hier moet je ook echt naar luisteren als je op reis gaat. Voelt iets niet goed, just leave it. Er zijn zoveel opties en mogelijkheden hier in Oost-Afrika, dat als je een keer iets besluit om niet te doen je zo weer 10 toffe kansen hebt! Hier in Oost-Afrika gaan er ook wel eens dingen mis, een aanrijding of een ruzie, maar deze worden hier vaak niet liefdevol opgelost. Voel je spanning op straat of in een club, ontstaat er een crowd.. Ga ergens anders heen. Ook hier is het geval, je valt op.

8. Foto’s

Wij snappen dat foto’s enorm kickuh zijn voor je Instagram account en om al die zwartkijkers te laten zien dat je het gewoon hebt geflikt… Hou wel ff rekening met het volgende.

  1. Blijf respectvol. Vraag jezelf af, hoe zou ik het vinden als ik in deze situatie zat en iemand maakt een foto van mij. Vraag iemand, is het oké als ik een foto maak?
  2. Maak geen fotos van bruggen/parlementsgebouwen/het leger of de politie. Deze worden namelijk beschermd en zijn niet bestemd voor foto’s.
  3. Mensen vragen soms geld als je een foto maakt, bedenk zelf wat je daarmee doet, ik ben er zelf wat terughoudend in, maar ik begrijp het ergens ook wel.

Inhoud

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Op zoek naar wildlife in Kenia: Dieren in de spotlight

Charlie’s Tribe: waarom kiezen mensen voor een reis met Charlie’s Travels?  

TRAVEL STORY – 4 vrienden in Kenia