✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

DE MAGISCHE MAJI MOTO HOT SPRINGS IN TANZANIA

Stap voor stap sleep je jezelf voort door het dorre, droge woestijn landschap. Wanneer je hoopvol je lege waterfles boven je mond ondersteboven houdt, valt er één druppel op je tong. Net wanneer je denkt van de hitte en dorst plat op je muil te gaan, zie je het opeens: een oase. Midden in de eindeloze vlaktes doemt een groen stukje jungle op, met kraakhelder water. Hallelujah, gered!

Een fata morgana: we kennen het fenomeen allemaal wel uit de boeken over de dappere woestijnreizigers. Meestal is het de hitte die met je verbeelding speelt en word je blij gemaakt met een dode mus wanneer je de ‘oase’ dan eindelijk bereikt. De Maji Moto hot springs, middenin de dorre vlaktes van noordelijk Tanzania, heeft met zijn magisch blauwe water, vriendelijke visjes en tropische vegetatie veel weg van zo’n fata morgana. Maar wanneer je met een touw het water inslingert, weet je: Maji Moto is écht.

WAT ZIJN DIE MAJI MOTO HOT SPRINGS?

We kennen allemaal wel de legendarische Kilimanjaro, die in het noorden van Tanzania op een bijna koninklijke manier boven de wolken uittorent. Vlakbij de Kilimanjaro ligt het stadje Moshi wat de perfecte uitvalsbasis is voor een (half) dagtripje naar de Maji Moto hot springs. De halve rit wordt je verwend met een Afrikaanse massage wanneer je dwars door het dorre en droge landschap rijdt met hier en daar een verdwaald dorpje. Na ongeveer een half uur heel stoer off-road rijden, doemt er ineens een mysterieus stukje oerwoud op, dat in schril contrast staat met de droge vlakten. Het is de eindbestemming van vandaag: de magische Maji Moto hot springs.

Maji Moto betekent letterlijk heet water in Swahili. Een vrij logische naam dus, voor een hot spring alhoewel het eigenlijk helemaal niet heel warm is. Het water van deze verstopte parel lijkt haast op te lichten in een azuurblauwe kleur en wanneer je erin drijft en omhoog kijkt naar de bladeren van tropische bomen boven je, kun je je niet voorstellen dat je je in een verder vrij droge omgeving bevindt. Kleine, schattige visjes knabbelen aan je tenen, terwijl je door het kraakheldere water met een lekkere temperatuur zwemt: je wil er nooit meer uit! Misschien alleen om jezelf als een heuse Tarzan met het slingertouw in het water te lanceren. Of durf je het aan om in de hoogste tak te klimmen en van 15 meter hoog de bron weer in te springen?

maji moto hot springs

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

ZO’N OASE MIDDEN IN DE DROOGTE… HOE KAN DAT DAN?

Hoe magisch de Maji Moto hot spring in Tanzania dan wel mag lijken, er is een logische verklaring voor deze bijzondere verschijning. Onder onze voeten bevinden zich aardplaten, die constant in beweging zijn. Wanneer deze platen uit elkaar bewegen, ontstaat er dus een breuk die langzaam steeds groter wordt. Zo’n breuk is er dus ook in Oost-Afrika, van Ethiopië tot aan Mozambique. Een bewegende breuk zorgt voor allerlei activiteiten onder de platen, zoals het ontstaan van heet magma. Wanneer dat omhoog borrelt, krijg je vulkanen zoals de fameuze Kilimanjaro.

De Maji Moto hot springs liggen dus ook op deze breuk. Het water warmt op door het hete gesteente waarmee het in aanraking komt. Daarnaast stroomt een ondergrondse stroom warm water helemaal vanaf de Kili naar de Maji Moto. Je voelt die stroming dan ook duidelijk wanneer je lekker aan het badderen bent. En de groene mini jungle? Tja, waar water is, is life! En zo ontstaat dit prachtige kunstwerkje van Moeder Natuur.

Maji-Moto-hotsprings-kilimanjaro

WC-HOKJES EN LOCAL SNACKS

Zo’n magische plek als de Maji Moto hot springs in Tanzania blijft natuurlijk niet onopgemerkt. Vaak is er een gezellige mix van toeristen en buurtbewoners die lekker komen plonzen. Wil je wat minder mensen, meer rust en meer kans op slingerende aapjes in de bomen? Ga dan op een doordeweekse dag en rijd lekker vroeg die kant op om het mooiste en meeste magische tafereeltje te kunnen aanschouwen. Er is een entreeprijs van een paar euro en in ruil daarvoor krijg – naast de waanzinnige hot springs – wc-hokjes, bankjes om te chillen en een paar ‘restaurantjes’ met local food waar je hoe dan ook chips mayai moet bestellen.

maji moto hot springs

Inhoud

HEBT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA

TRAVEL STORY – BABU EN BIBI IN KENIA

HOE ZWAAR IS DE KILIMANJARO ALS JE 50 PLUS BENT?

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!