De mooiste plekken om te slapen in Zuid-Afrika met je familie

Zuid-Afrika: die Groot Vyf, de mooiste highways ter wereld en heel veel off-the-beaten-track avontuur. Charlie’s Angels Emke, onze Zuid-Afrika expert, stelde deze lijst met vette spots om te slapen in Zuid-Afrika samen, waar je even kan bijkomen na al je belevenissen in dit bizar mooie land.

Zuid-Afrika: die Groot Vyf, de mooiste highways ter wereld en heel veel off-the-beaten-track avontuur. Charlie’s Angels Emke, onze Zuid-Afrika expert, stelde deze lijst met vette spots om te slapen in Zuid-Afrika samen, waar je even kan bijkomen na al je belevenissen in dit bizar mooie land.

AfriCamps Klein Karoo, Oudtshoorn

AfriCamps is glamping. Iets minder rauw avontuur dan waar wij normaal met Charlie’s Travels voor gaan, maar perfect voor reizigers die gaan voor de vrijheid van het buitenleven. Hier hoef je niet op je adidas-slippers met een wc-rol onder je arm in de toiletrij te wachten, maar kan je lekker comfy op je eigen wc-tje. AfriCamps Klein Karoo ligt in het midden van de Karoo – wees voorbereid op dieprood gekleurde zandwegen! En heeft een prachtig uitzicht op de Swartberg. De tenten staan allemaal rond een dam die vaak wordt bezocht door zebra’s, kudu’s en elands. Ondanks de glamping is dit het echte werk waarbij je het leven op een werkende struisvogelboerderij kunt ervaren, gaaf!

Gondwana Game Reserve, Mosselbay

Super-de-luxe en daardoor ergens ook off-the-beaten-track. Denk aan een infinty pool met uitzicht over het groene Afrikaanse landschap en waar zo nu en dan een olifant langskomt voor wat water – uit het zwembad ja. Een ruime woonkamer die via een houten terras overloopt in een privé zwembad. En natuurlijk een chique roofless lounge met bar en een elegante eetkamer rondom twee open haarden die je warm houden tijdens de frisse nachten. Vanaf de veranda kun je de springbokken observeren, hoor je de leeuwen brullen in de buurt en zie je de zebra’s voorbij trippelen. Om het luxe plaatje compleet te maken is er een uitstekende Afrikaanse kok, die naast de lokale usual Braai ook behoorlijk kaas van de Franse keuken heeft gegeten. Eén nacht hier en nooit wil je meer weg.

The Fernery Lodge & Chalet, Tsitsikamma

Hallo panoramisch uitzicht! The Fernery Lodge ligt aan de beroemde Garden Route én bovenaan een 30 meter lange waterval. DO ME MORE indeed! Met uitzicht over de Sanddrift Rivier kloof, de Indische Oceaan en het Tsitsikamma-gebergte kun je niet veel meer dan staren en genieten. Verlies je in dat getuur naar de fabuleuze kustlijn, de ijzingwekkende rivierkloof en de donkergroene plantages. The Fernery staat op een vrij ruige locatie maar beantwoordt ook zeker aan de behoefte van een off-beat sierpaardje met het zwembad, sauna en -bescheiden- fitnessruimte. Work those abbs na al dat gelanterfanter op je uitkijkpost.

Addo Elephant National Park

Addo African Home, Addo

Fair Trade Tourism is HOT! Frisse citrusvruchten verwelkomen je op deze voormalige boerderij waar alles draait om eco en fair trade. Wat we pakken van de natuur moeten we ook weer teruggeven, niet? Dit gebeurt in hun giga tuinen vol groente en fruit maar ook door een zwembad te hebben dat volledig organic is! Addo African Home ligt dichtbij het Addo Elephant park. Het eten uit de tuin transformeert tot sublyme en eerlijk eten met een tintje Franse elegantie. Delicieuxxxx…. Want ja, mooi dat eco, maar echte liefde gaat natuurlijk door de maag!

O on Kloof Boutique Hotel, Cape Town

Karibu in dit traditionele herenhuis in het centrum van the mother city! Slapen in Kaapstad doe je in de mengelmoes van klassieke koloniale stijl en moderne urban invloeden in het O on Kloof Boutique Hotel. Een paar minuutjes bij het hotel vandaan wordt je omgeven door kleine restaurantjes, eindeloos veel souvenirs winkels en dwaal je door modern Africa met hipster shops en arty galleries. Vanaf de rooftop van het hotel heb je een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan; nice voor als je ’s avonds chillaxt van je hectische dag in het fantastische Cape Town.

De Hoop Collection, De Hoop Nature Reserve

RAW as we like! Witte duinen, wilde natuur en een stunning coastline. Off-the-beaten-track it is! Extra uniek is het aangrenzende marine reservaat dat één van de grootste beschermde marine-zones van het hele land is! Denk aan een lokale gids vol verhalen, een wandelingetje maken, snorkelen in het turquoise water en een flesje goede Zuid-Afrikaanse wijn bij een mesmerizing zonsondergang. Check, check, check en nog eens check! Avontuur ga je hier geheid vinden plus die comfortabele twist in de huisjes verspreid over het terrein. Extra punten verdient De Hoop Collection omdat je voor die whale-watching tour alleen maar naar het strand hoeft te hobbelen!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Vul je vakantie met must sees in dit zuidelijke land in Afrika terwijl je ’s nachts goed vertoeft in een van de bovenstaande plekjes. Klaar om je reis naar Zuid-Afrika te boeken? Neem snel contact met ons op en bekijk ondertussen onze Zuid-Afrika pagina!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over De mooiste plekken om te slapen in Zuid-Afrika met je familie?