DE TANZANIAANSE ALPEN: HIKEN IN DE USAMBARA MOUNTAINS

De Usambara-gebergtes: een groene en spectaculaire regio gelegen tussen de mighty snow-capped Mt. Kilimanjaro en de Indische oceaan, in het noordoosten van Tanzania. Vanwege het koele klimaat is deze plek vooral populair als heerlijk toevluchtsoord na alle safari’s en drukke steden. De ideale hiking- en relaxing-spot en een van de mooiste bezienswaardigheden in Tanzania! In deze blog deel ik de must-sees van dit bijzondere gebied en de route die je kunt hiken. Prachtige natuur, een chill klimaat en oneindig veel soorten dieren: say yes to hiking Usambara in Tanzania!

Auteur:

USUMBARA: HET GROENE HART

De Usambara’s zijn naast een prachtig wandelgebied ook een belangrijk gebied voor veel boeren. Zo produceren ze hier thee, mais en sugarcane, wat ze weer gebruiken in de cheapy alcohol die je veel in Tanzania vindt. Naast alle farmlands wordt er in de Usambara’s ook veel onderzoek gedaan naar biodiversiteit. Er worden veel verschillende sustainable initiatieven opgezet op het gebied van voedsel, natuur en toerisme. Er zijn hier allerlei kleinschalige eco lodges, waar de focus ligt op lokale en gespecialiseerde gidsen die mee kunnen op de hike. Alles om dit prachtige en unieke natuurgebied zo goed mogelijk te beschermen. Terwijl jij je ogen uitkijkt.

Hiken

Foto: Joachim Huber

Benieuwd naar Tanzania?

HIKEN IN USUMBARA: DE TANZANIAANSE ALPEN

Misschien denk je bij Tanzania niet direct aan groene heuvelachtige landschappen, eindeloze vergezichten en steile, ruige cliffs. Maar niets is minder waar. Vergeet de Europese Alpen, de Himalaya’s of Patagonië – Usambara is waar je wilt hiken! Het is niet ongebruikelijk om gedurende een (meerdaagse) hike niemand of slechts enkele anderen tegen te komen. Geen selfiestick zwaardgevechten of iPad-foto’s tijdens de hikes dus.

Je loopt in de Usambara’s van dorpje naar dorpje (bijvoorbeeld Lushoto naar Mtae) en slaapt in basic accommodaties (een oud klooster of guesthouses) of in een fijne homestay bij mensen thuis. Of op een waanzinnige cliff, met uitzicht waar echt je het gevoel hebt on top of the world te zijn, en recht de prachtige groene ziel van Tanzania in kijkt. Vanaf Mambo Cliff Inn kijk je op een heldere dag rechtstreeks naar de zuidkant van het grotere witkoppige broertje Mt Kilimanjaro. En voor de niet-slaapwandelaars onder ons: slaap eens in een tentje naast de afgrond.

Gedurende de hike door Usambara word je keer op keer vriendelijk welkom geheten door de lokale bevolking en de boeren, die hier groenten verbouwen die in heel Tanzania worden gegeten. En als je lief bent, krijg je nog wat lekkers mee voor onderweg. Een hike in Usambara is er één die je nooit zult vergeten.

Camping

Foto: Mambo Cliff Inn

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

TRAVELSTORY: Geraldine Kemper ontdekte samen met haar vriend het mooie Kenia

ALLEEN OF MET HET GEZIN OP GROEPSREIS? ALLE 5 VOORDELEN OP EEN RIJTJE

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA