De 5 mooiste safariparken in Tanzania

Stap je binnenkort in het vliegtuig naar Tanzania maar ben je er nog niet helemaal over uit welke safariparken je wil bezoeken? Dan heb ik hier de top 5 safari parken van Tanzania voor je. Houd er wel rekening mee dat wij niet alleen safari-reizen aanbieden.

5. Mkomazi National Park

Hier krijg je echt dat ‘alleen op de wereld’ gevoel, met weinig andere landcruisers in zicht. En het is niet alleen een geweldig park, maar ook de beste plek om neushoorns te spotten. Daarnaast kan je hier ook nog een opvang voor wilde honden en neushoorns bezoeken. Te midden van de adembenemende Usambara Mountains heb je de ultieme ‘off-the-beaten-track’ ervaring, zonder het safari-gevoel te verliezen. 

4. Lake Manyara National Park

Dit park is misschien kleiner dan sommige anderen, maar laat dat je niet tegenhouden! Met dat enorme meer is het de perfecte plek om nijlpaarden en flamingo’s in actie te zien.  Hier fladderen niet alleen flamingo’s, maar ook honderden andere vogelsoorten rond. Dus als je een vogel-nerd bent, is dit de ultieme plek voor jouw safari-avontuur. Ook leuk is dat sommige van die vogeltjes lijken te genieten van een gratis acupunctuurbehandeling op de rug van de olifanten. En geloof het of niet, de olifanten lijken het nog lekker te vinden ook. 

“Als je een vogel-nerd bent, is dit de ultieme plek voor jouw safari-avontuur.”

Benieuwd naar Tanzania?

3. Ngorongoro Krater

Begin met een klim op de kraterwand van een oude vulkaan, waar je jezelf klein en nederig zult voelen te midden van de indrukwekkende natuur.  Als je het dal bereikt, wacht een wereld van diversiteit op je: uitgestrekte graslanden, schilderachtige moerassen, betoverende bossen en glinsterende meren. Hier huist niet alleen de beroemde Big Five, maar ook de zeldzame zwarte neushoorn. Houd er rekening mee dat je niet alleen wilde dieren zult spotten, maar ook een overvloed aan safarijeeps, want dit park is populair. 

“Hier ontmoet je niet alleen de beroemde Big Five, maar ook de zeldzame zwarte neushoorn.”

2. Serengeti

Hét park van Tanzania mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Niet echt off the beaten track maar de Great Migration, de grote migratie, is toch wel een bucketlist ding als je Tanzania een beetje wil leren kennen: Denk aan 5 miljoen dieren waarvan de helft opeens gaat wandelen, dit fabelachtige, wrede en overweldigende schouwspel is waanzinnig! Het park is verdeeld in verschillende gebieden maar eindeloze grasvlaktes is toch wel zoals je de Serengeti het beste kan omschrijven. En daar dankt het dan de naam dus ook weer aan: eindeloze vlakte in het Maa, de taal van de Masai. Op de heuvels in het noorden heb je schilderachtige Acacia bomen en in het westen ligt de Grumeti Rivier. Wees welkom thuis bij de wrattenzwijnen en wildebeesten. Naast het meer liggen rotsachtige oevers met de bijzondere klipspringers, open vlaktes waar de gnoes overheen rennen en dichtbegroeide gebieden waar leeuwen in en uit de bomen klimmen.

1. Tarangire National Park

Olifanten? Duizenden grote grazers? Hier dus. De levensader van Noord-Tanzania, de Tarangire rivier loopt midden door het park, voor veel dieren the place to be. Daarnaast staan de vlaktes vol met baobab bomen – die boom met die magische sunset waaraan je denkt als je Afrika zegt- een once in a lifetime must see en daarom onze absolute nummer 1! 

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika