Door Kenia reizen met kinderen: even geen safari

Schaatsen? Ja hoor, dat kan in Kenia! Ballenbak voor de kleine? Ja hoor, is er ook. En iets avontuurlijker zoals raften of zip linen? Yep, dat hebben we ook in Kenia! 
Kenia is zoveel meer dan alleen maar olifanten spotten of zandkastelen bouwen op het strand. Dus mochten je kids een beetje klaar zijn met het poedelen in de zee of in de auto zitten, hier zijn wat toffe suggesties. Gegarandeerd succes!

– door Fonda Ruiter

Hell’s Gate, Naivasha

Met stip op 1 staat Hell’s Gate. Op de fiets tussen de zebra’s door, klimmen en klauteren door de kloof en dan je handen schoonwassen in de natuurlijke hot springs. En dat allemaal in het decor van de film Lion King! Welk kind wordt daar niet enthousiast van? En mocht het fietsen iets teveel van het goede zijn, dan kun je ook altijd nog met de auto tot aan de kloof rijden.

Naivasha is sowieso een superleuke bestemming voor kinderen. Fietssafari in Hell’s Gate, een bootsafari op het meer of een wandelsafari op Cresent Island. Hier hoeft je kind zich echt niet te vervelen. En mocht je zelf wel even lekker met de beentjes omhoog willen, dan zijn de rondgrazende zebra’s of de nijlpaarden die aan land komen bij je accommodatie genoeg vertier voor je koters.

canyons hells gate park

Ziplining

Op nog geen uurtje van Nairobi vind je de langste zipline van Oost-Afrika. In een harnas gehesen, hangend aan een kabel als een Tarzan, slinger je tussen de bomen door. Alleen voor de daredevils weggelegd! Blijf je liever wat dichter bij de grond, dan kun je je hier ook vermaken met paardrijden, fietsen of wandelen.

Canopy walk, Nanyuki

Wil je toch wel een Tarzangevoel maar mag dat slingeren wel een beetje minder, dan kun je in Ngare Ndare Forest een canopy walk maken. Tussen de boomtoppen door loop je over een 500 meter lange hangbrug. Speur de grond onder je goed af, want je kunt er olifanten spotten! Je kunt ook een twee uur durende wandeling maken naar een waterval. Hier kun je zwemmen, maar wees gewaarschuwd, het water komt uit de bergen en is steenkoud!

Raften

Nog een activiteit voor de thrillseekers onder ons! Het hele jaar door kun je raften op Tana River, maar afhankelijke van de regen, is de rivier een woeste kolkende massa water of een rustig kabbelend beekje. Goed om van tevoren even te checken, voordat je met je tienjarige dochtertje ineens in een grade 5 stroomversnelling zit!

Speeltuinen

Mochten je kinderen nog wat jonger zijn; de speeltuinen schieten als wipkippen uit de grond! Elk restaurant heeft wel een schommel en een glijbaan, die in het weekend aangevuld wordt met een springkussen. Maar de nieuwste trend zijn de mega indoor speeltuinen in de shopping malls. Voor een luttel bedrag heb je uren speelvermaak in een ballenbak, in een ware klim-jungle of basketballend op een trampoline.

De evenaar, Machakos

De evenaar loopt dwars door Kenia heen en in Machakos kun je er zelfs bovenop gaan staan! Je kunt hier ook het mysterie van het water aanschouwen; draait het linksom, draait het rechtsom of gaat het recht naar beneden, zoals het midden op de evenaar zou moeten zijn? Kijk wel even goed naar hoe de illusionist het water schenkt want het schijnt een beetje een broodjeaapverhaal te zijn! 😉

Al zin om op reis te gaan naar Kenia? Check dan gauw de reizen die we aanbieden, of start een chat met één van onze Kenia-experts!

Gede Ruins, Malindi

Aan de noordkust van Kenia vind je verscholen tussen de bomen de ruïnes van Gede. Struin tussen de overblijfselen van dit oude dorpje, klim in de boom voor een schitterend uitzicht, sla je armen om de boomstammen heen van de bomen die zo dik zijn dat je nog niet eens halverwege komt, en prik een rietje in een kokosnoot voor een heerlijke verfrissing. Echt een leuk dagje uit als je aan de kust zit.

Sheldrick Elephant Orphanage, Karen, Nairobi

Maar 1 uurtje per dag kun je dit olifantenweeshuis bezoeken. Om 11.00 uur stipt worden de kleine weesjes naar buiten begeleid en terwijl ze lekker uit een fles staan te drinken of spelend achter elkaar aan rennen, vertellen de verzorgers het levensverhaal van alle dieren. Er woont hier ook nog een blinde neushoorn!

Giraffe Centre, Karen, Nairobi

Ook in Karen, en dus heel goed te combineren met de Elephant Orphanage, vind je het Giraffe Centre. Hier kun je giraffes aaien, je laten likken door die lange ruwe tong van ze, of ze eten geven uit je hand. Super leuk!

Kitengela Hot Glas, Kitengela

Kitengela is eigenlijk niet meer dan een rommelig kunstenaarsdorpje. En alleen daarom al leuk voor kinderen! Er lopen dieren zoals geiten, kippen, kamelen, koeien, varkens en ganzen rond en er is een behoorlijk spannende brug over een kloof. Maar waar dit dorpje om bekend staat is het glas maken. Kinderen kunnen dus leren hoe glas gemaakt wordt. Er is zelfs een heel zwembad gemaakt van glasmozaïek!

National Museum met Snake Park, Nairobi

Museum klinkt misschien een beetje stoffig, maar het National Museum van Nairobi is hartstikke leuk! Heel veel opgezette dieren en skeletten en een leuk opgezette ruimte over de Circle of Life van de verschillende stammen in Kenia. Maar mocht het kroost het museum zelf toch iets minder interessant vinden, buiten is er het snake park! Dat is leuk! Niet alleen slangen, maar ook krokodillen, mega schildpadden en andere reptielen hebben ze daar.

Zwembaden

In de tropische temperaturen van Kenia is een zwembad een aangename verkoeling. En verkoelend is het! Weinig tot geen baden worden verwarmd, zelfs de zee is meestal nog warmer. Even tanden bijten en als je er eenmaal doorheen bent, is het genieten.

Schaatsen

Wil je het nog iets koeler? Een echte unieke activiteit op dit continent is schaatsen, want op veel plekken in Afrika kun je dit niet doen! Dus mocht je een slechte winter in Nederland getroffen hebben en graag de ijzers onder willen binden, dan is dat zelfs mogelijk in Kenia!

Heb je vragen over reizen met kinderen?

Over deze blogserie: Kenia met je kinderen

Deze blog is onderdeel van een serie blogs over hoe geweldig je kunt reizen met je kinderen in Kenia. Kenia heeft voor ieder wat wils. Wil je actief zijn? Genoeg te gekke hikes, mountainbike-routes en watersportmogelijkheden.

Wil je relaxen? Parelwitte stranden en azuurblauwe zee wachten op je aan de kust, terwijl de superbehulpzame en kindvriendelijke Kenianen zich om je kroost bekommeren. Wil je avontuur? Ga kamperen tussen de wilde dieren, of proef het leven van de echte Maasai tijdens een tribal trek. En wil je malariagebieden vermijden? Geen probleem, genoeg opties om drie weken te vullen met onvergetelijke ervaringen! Ja, je moet een beetje flexibel zijn, maar hey, dat moet je op elke vakantie toch? Daarvoor in de plaats krijg je wel een onvergetelijke, once in a lifetime experience!

Zelf woon ik sinds 2014 in Kenia en heb ik twee dochters van 2 jaar en 6 maanden. Maar om niet alleen uit eigen ervaring te spreken, heb ik een aantal ‘experts’ gesproken: andere Dutchies die met hun kinderen in Kenia wonen.

  • Cornelia woont met haar twee kinderen van 10 en 12 jaar al 30 jaar in Kenia. Zij is een personal assistant op de Franse School in Nairobi.
  • Jessica heeft vorig jaar Zuid-Afrika verruild voor Kenia, en woont hier nu met haar 13-jarige dochter en 10-jarige zoon.
  • Janet is acht jaar geleden voor de liefde naar Kenia verhuisd en heeft nu twee zoontjes van 2 en 5 jaar.
  • Joep heeft 15 jaar geleden van Kenia zijn thuisbasis gemaakt en woont hier met zijn drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar. Hij runt Expats to Expats.
  • Ayan is naar Mombasa verhuisd om dichter bij haar moeder te kunnen zijn. Zij heeft meiden van 19, 17, 15, 6, 5, 3 en 1 jaar oud, en een zoon van 13.
  • Annemarie woont sinds twee jaar in Nairobi met haar 8-jarige dochter en heeft een woning in Diani, die zij verhuren.
  • Yga is twee jaar geleden met haar gezin voor haar werk naar Kenia verhuisd. Zij is moeder van een 4-jarige dochter en een 2,5 jarige jongen en zijn in blijde verwachting van de derde.
  • Yoon is IT-specialist en is anderhalf jaar geleden met zijn vrouw meegereisd naar Kenia. Hij is vader van twee zonen en één dochter van 18, 14 en 7 jaar.
  • Marion is 30 jaar geleden naar Kenia gekomen en heeft vier kinderen die ondertussen al 27, 24, 21 en 15 jaar zijn. Zij is oprichter van de stichting Sarakasi Trust.
Oeganda met kinderen reizen
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Door Kenia reizen met kinderen: even geen safari?
Powered by