✔️ Super flexibele voorwaarden – ✔️ Verantwoord toerisme – ✔️ 100% verzekerd op reis

DOOR KENIA REIZEN MET KINDEREN: WAAR OP SAFARI?

Welke dieren spreken meer tot de verbeelding? Een schaap en huismus, of een leeuw en olifant? Precies! En daarom wil je je kind meenemen op safari naar Kenia! Wie wil nou niet een olifantenkalfje rond zien dartelen naast z’n moeder? Of een leeuw die de aanval inzet op een groep zebra’s? Of een giraffe die ineens vanuit het niets opduikt naast je auto, sabbelend op de blaadjes van de bomen? Kenia heeft de Big 5, is kindvriendelijk en dus bij uitstek het land om op safari te gaan met je kinderen. – door Fonda Ruiter

“KINDEREN VINDEN KATACHTIGEN HEEL BIJZONDER, EN IN DE MARA ZIE JE EIGENLIJK ALTIJD WEL LEEUWEN, CHEETA’S OF LUIPAARDEN!”

DE MASAI MARA

Dat vindt ook Annemarie, moeder van de 8-jarige Sophie. De eerste keer dat Sophie op safari ging was ze 2.5 jaar oud. Waar ze voorheen met een broodje achter het stuur zoveel mogelijk uren in de auto maakten, zoeken ze nu met Sophie wel een lodge op om even rustig te lunchen en misschien zelfs even te zwemmen. Sophie heeft ondertussen al heel wat Nationale Parken gezien. Ouders vinden zelf de Masai Mara te toeristisch, maar voor kinderen vinden ze het wel een geschikt park. “Katachtigen spreken kinderen aan, en in de Mara zie je eigenlijk altijd wel leeuwen, cheeta’s of luipaarden.”

leeuwinnen met kinderen

KUDDES MET OLIFANTEN

Maar Amboseli is hun favoriete park, vanwege de vele olifanten en een schitterend uitzicht op de Kilimanjaro in Tanzania. “De met sneeuw bedekte top van de Kili is ontzettend intrigerend voor kinderen.” Amboseli is volgens Cornelia, moeder van 2 kinderen, ook een perfecte tussenstop op weg naar de kust. Amboseli Busch Camp, waar je vanaf een verhoogd terras uitzicht hebt op olifanten die bij een waterval komen om te drinken, met de Kilimanjaro op de achtergrond, is waar Yga met haar 4-jarige dochter en tweeënhalfjarige zoontje graag overnachten.

lumo-conservancy-uitzicht-zebra

ZORG ERVOOR DAT JE EEN DIERENGIDS BIJ JE HEBT, ZODAT JE KINDEREN ER EEN SPORT VAN KUNNEN MAKEN OM ALLE DIEREN AF TE VINKEN.

BEKIJK DE CHIMPANSEES!

Wie naar iets minder toeristische parken wil, moet Ol Pejeta proberen. Dit reservaat onderscheidt zich van de meeste parken; het is ruim opgezet, schoon en naast alle bekende dieren herbergt Ol Pejeta ook een weeshuis voor chimpansees. Joep, die al 15 jaar in Kenia woont en gamedrives dé reden vindt om in Afrika te wonen, combineert een bezoekje aan Ol Pejeta Conservacy met een road trip door Samburu. Met zijn drie kinderen op de achterbank en een picknickmand in de kofferbak, gaat hij graag aan de rivier Ewaso Ng’iro zitten om varanen en krokodillen te spotten.

Sophie

Benieuwd naar al onze bestemmingen?

GREVYZEBRA? SOMALI-STRUISVOGEL? ALLEEN IN SAMBURU KOM JE ZE TEGEN

Ook Yoon, vader van drie kinderen van 18, 14 en 7 jaar, gaat graag met zijn gezin op safari. Samburu National Reserve is zijn favoriete park. Het is niet het meest bekende National Park van Kenia, maar wel een park waar je veel dieren kunt spotten. Naast leeuwen, luipaarden, cheeta’s en zo’n 900 olifanten heeft dit park ook dieren die je nergens anders tegenkomt.

Ooit gehoord van de Grevyzebra, de netgiraf, de Somalistruisvogel, de girafantilope en de Oost-Afrikaanse springbok? Nee? Nou, in dit park kan je kind ze van het lijstje afstrepen! Want dat is een tip van Yoon; zorg ervoor dat je een dierengids bij je hebt zodat je kinderen er een sport van kunnen maken om ze af te vinken. Allemaal een verrekijker in de hand en spotten maar!

Ol Pejeta-met kinderen

NAIROBI NATIONAL PARK

En heb je geen zin om uren in de auto te zitten voordat de safari pas begint? Ook dan is Kenia perfect! Als enige land ter wereld heeft Kenia een Nationaal Park dat aan een stad grenst: aan de stadsgrenzen van megastad Nairobi betreed je het kleinste -maar zeker niet kleine- park van het land.

Met de skyline op de achtergrond zie je gegarandeerd giraffes, buffels, zebra’s en antilope’s, en ook leeuwen spotten is eerder regel dan uitzondering. En mocht je geluk hebben, dan steekt een familie bedreigde zwarte neushoorns voor je auto de weg over!

Ooit gehoord van de Grevyzebra, de netgiraf, de Somalistruisvogel, de girafantilope en de Oost-Afrikaanse springbok? Nee? Nou, in dit park kan je kind ze van het lijstje afstrepen! Want dat is een tip van Yoon; zorg ervoor dat je een dierengids bij je hebt zodat je kinderen er een sport van kunnen maken om ze af te vinken. Allemaal een verrekijker in de hand en spotten maar!

Nairobi NP-Giraffe

DUS, PAK DE ZONNEBRAND, PET, VERREKIJKER EN DIERENGIDS MAAR IN EN NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR DE MEEST TOFFE SAFARI’S MET JE KIDS!

OVER DEZE BLOGSERIE: KENIA MET JE KINDEREN

Deze blog is onderdeel van een serie blogs over hoe geweldig je kunt reizen met je kinderen in Kenia. Kenia heeft voor ieder wat wils. Wil je actief zijn? Genoeg te gekke hikes, mountainbike-routes en watersportmogelijkheden.

Wil je relaxen? Parelwitte stranden en azuurblauwe zee wachten op je aan de kust, terwijl de superbehulpzame en kindvriendelijke Kenianen zich om je kroost bekommeren. Wil je avontuur? Ga kamperen tussen de wilde dieren, of proef het leven van de echte Maasai tijdens een tribal trek. En wil je malariagebieden vermijden? Geen probleem, genoeg opties om drie weken te vullen met onvergetelijke ervaringen! Ja, je moet een beetje flexibel zijn, maar hey, dat moet je op elke vakantie toch? Daarvoor in de plaats krijg je wel een onvergetelijke, once in a lifetime experience!

Zelf woon ik sinds 2014 in Kenia en heb ik twee dochters van 2 jaar en 6 maanden. Maar om niet alleen uit eigen ervaring te spreken, heb ik een aantal ‘experts’ gesproken: andere Dutchies die met hun kinderen in Kenia wonen.

  • Cornelia woont met haar twee kinderen van 10 en 12 jaar al 30 jaar in Kenia. Zij is een personal assistant op de Franse School in Nairobi.
  • Jessica heeft vorig jaar Zuid-Afrika verruild voor Kenia, en woont hier nu met haar 13-jarige dochter en 10-jarige zoon.
  • Janet is acht jaar geleden voor de liefde naar Kenia verhuisd en heeft nu twee zoontjes van 2 en 5 jaar.
  • Joep heeft 15 jaar geleden van Kenia zijn thuisbasis gemaakt en woont hier met zijn drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar. Hij runt Expats to Expats.
  • Ayan is naar Mombasa verhuisd om dichter bij haar moeder te kunnen zijn. Zij heeft meiden van 19, 17, 15, 6, 5, 3 en 1 jaar oud, en een zoon van 13.
  • Annemarie woont sinds twee jaar in Nairobi met haar 8-jarige dochter en heeft een woning in Diani, die zij verhuren.
  • Yga is twee jaar geleden met haar gezin voor haar werk naar Kenia verhuisd. Zij is moeder van een 4-jarige dochter en een 2,5 jarige jongen en zijn in blijde verwachting van de derde.
  • Yoon is IT-specialist en is anderhalf jaar geleden met zijn vrouw meegereisd naar Kenia. Hij is vader van twee zonen en één dochter van 18, 14 en 7 jaar.
  • Marion is 30 jaar geleden naar Kenia gekomen en heeft vier kinderen die ondertussen al 27, 24, 21 en 15 jaar zijn. Zij is oprichter van de stichting Sarakasi Trust.
Samburu NP-familie

Inhoud

HEBT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA-EXPERTS?

JE ZULT DEZE BLOGS OOK LEUK VINDEN:

MET HET GEZIN NAAR HET WONDERLIJKE AFRIKA

TRAVEL STORY – BABU EN BIBI IN KENIA

HOE ZWAAR IS DE KILIMANJARO ALS JE 50 PLUS BENT?

Chat openen
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!