Door Kenia reizen met kinderen: waar op safari?

In de blogserie ‘Kenia met kinderen’ laten wij zien hoe fantastisch het is om met je kinderen door Kenia te reizen. Er is voor elk wat wils: actief hiken en watersporten, ontspannen op witte stranden, avontuurlijk kamperen tussen wilde dieren of een tribal trek ondernemen. In dit artikel tippen wij jou over de beste safari experiences met de kids!

Welke dieren spreken meer tot de verbeelding? Een schaap en huismus, of een olifant? De olifant natuurlijk! En waar kun je die – en veel andere iconische dieren – beter bewonderen dan tijdens een safari in Kenia? Beleef samen met je kinderen de wonderlijke momenten van een olifantenkalfje dat dartelt naast zijn moeder, een leeuw die zijn prooi besluipt, of een majestueuze giraffe die plotseling opduikt en smult van de bladeren boven je auto. Kenia heeft de Big 5 en is super kindvriendelijk, dus het is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke safaritocht met je kroost!

Masai Mara

De Masai Mara is een van de bekendste wildreservaten in Kenia. Hoewel sommige ouders het te toeristisch vinden, is het voor kinderen absoluut fantastisch. Met name de katachtigen spreken tot de verbeelding van de kleintjes en gelukkig zie je in de Mara bijna altijd wel leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Dus, als je op zoek bent naar een bestemming waar je kinderen de tijd van hun leven hebben, is de Masai Mara absoluut een aanrader!

“KINDEREN VINDEN KATACHTIGEN HEEL BIJZONDER, EN IN DE MARA ZIE JE EIGENLIJK ALTIJD WEL LEEUWEN, CHEETA’S EN LUIPAARDEN!”

leeuwinnen met kinderen

Amboseli

Het Amboseli National Park zit vol met olifanten, en als kers op de taart is er een super mooi uitzicht op de besneeuwde top van de Kilimanjaro in Tanzania.. Amboseli is ook de perfecte tussenstop op weg naar de kust en het Amboseli Bush Camp is een te gekke plek om te overnachten. Chill op het verhoogde terras van jullie slaapplek en geniet van een prachtig uitzicht op de olifanten die bij een waterval hun dorst lessen. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin, is Amboseli dé place to be!

Samburu National Park

Het Samburu National Reserve is misschien niet zo bekend als sommige andere nationale parken in Kenia, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken als je veel dieren wilt spotten. Het park is de thuisbasis van leeuwen, luipaarden, cheeta’s en maar liefst 900 olifanten. Maar het biedt ook de kans om dieren te zien die je niet snel ergens anders tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan de zeldzame Grevyzebra, de elegante netgiraf, de grappige Somalistruisvogel, de prachtige girafantilope en de snelle Oost-Afrikaanse springbok.

“GREVYZEBRA? SOMALI-STRUISVOGEL? ALLEEN IN SAMBURU KOM JE ZE TEGEN.”

Ol Pejeta

Interesse in Kenia?

Ol Pejeta

Als je op zoek bent naar een minder toeristisch park, dan moeten jullie echt een bezoekje brengen aan Ol Pejeta. Dit reservaat is het thuis van de twee laatste witte neushoorns ter wereld en is anders dan de meeste parken die je kent; het is ruim, schoon en naast de gebruikelijke dieren, herbergt Ol Pejeta ook een weeshuis voor chimpansees. Een bezoek aan dit chimpansee-rijke natuurpark is perfect te combineren met een roadtrip door Samburu, wat zeker de moeite waard is. Leg je picknickkleed neer langs de rivier Ewaso Ng’iro en spot varanen en krokodillen terwijl je geniet van je zelf meegenomen lunch.

Nairobi National Park

Heb je geen zin om uren in de auto te zitten voordat de safari begint?! Als enige land ter wereld heeft Kenia een Nationaal Park dat aan de hoofdstad grenst: net buiten het centrum van megastad Nairobi betreed je het kleinste -maar zeker niet kleine- park van het land. Met de skyline op de achtergrond zie je gegarandeerd giraffes, buffels, zebra’s en antilopen, en ook leeuwen spotten is eerder regel dan uitzondering. Mocht je geluk hebben, dan steekt een familie bedreigde zwarte neushoorns voor je auto de weg over!

Nog een kleine tip van Charlie...

Zorg ervoor dat je een dierengids bij je hebt, zodat je kinderen een sport kunnen maken van het afvinken van alle bijzondere dieren die ze tegenkomen. Met allemaal een verrekijker in de hand kunnen jullie samen op safari gaan en genieten van de prachtige natuur en wilde dieren.

“MET ALLEMAAL EEN VERREKIJKER IN DE HAND KUNNEN JULLIE SAMEN OP SAFARI GAAN EN GENIETEN VAN DE PRACHTIGE NATUUR EN WILDE DIEREN.”

Inhoud

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Op zoek naar wildlife in Kenia: Dieren in de spotlight

Charlie’s Tribe: waarom kiezen mensen voor een reis met Charlie’s Travels?  

TRAVEL STORY – 4 vrienden in Kenia