Travel Story

Wij zijn drie gezinnen met in totaal 7 kids in de leeftijd tussen 8 en 12. De vriendschap gaat meer dan 20 jaar terug, we wonen bij elkaar in de buurt (Amsterdam) en hebben een gemeenschappelijke passie voor reizen. De komst van kinderen heeft ons in die passie nauwelijks in geremd. Met kindermaatjes rugzakken en een gezonde dosis lef hebben we de afgelopen jaren verschillende tropische en minder tropische oorden bezocht. Onafhankelijk, want van gestandaardiseerde, georganiseerde groepsreizen krijgen we jeuk.

Gaaf, wij willen ook op reis!

Drie gezinnen op reis

Wij zijn drie gezinnen met in totaal 7 kids in de leeftijd tussen 8 en 12. De vriendschap gaat meer dan 20 jaar terug, we wonen bij elkaar in de buurt (Amsterdam) en hebben een gemeenschappelijke passie voor reizen. Met een gezonde dosis lef hebben we de afgelopen jaren verschillende tropische en minder tropische oorden bezocht. Onafhankelijk, want van gestandaardiseerde, georganiseerde groepsreizen krijgen we jeuk.

Gaaf, wij willen ook op reis!

Met drie gezinnen naar Afrika

Vier jaar geleden gingen we voor het eerst met elkaar op reis. Suriname was de bestemming en het beviel goed. Zo ontstonden er plannen om gezamenlijk een reis naar Afrika te maken. De voorbereidingen daarvoor begonnen zo’n twee jaar geleden. Het bleek lastig om een reis te vinden die binnen het budget paste en die aansloot op onze wensen.

De diversiteit van Kenia

Wij wilden geen voorspelbaar rondje met traditionele bestemmingen. Wel wilden we afwisseling, avontuur, originele en comfortabele accommodaties, maar ook back to basic. We wilden safari en we beseften dat dit niet het enige is dat Kenia te bieden heeft. We wilden Afrika ervaren in alle facetten. Dus ook de smerige steden, primitieve dorpen, afgelegen stranden, vrouwen met pannen op het hoofd, chaotische markten, te zwaar beladen handkarren, dramatische sundowners.. .. We wilden geen Holiday Inn, wel originele verblijfplaatsen. Kamperen in de wildparken? Gaaf!!

afrika familiereis jonge kinderen

Een origineel reisplan

Na veel online gezoek, gestandaardiseerde voorstellen van verschillende organisaties en afgenomen enthousiasme, kwamen we uiteindelijk uit bij Charlie’s travels. Het bleek een schot in de roos. Deze lui begrepen precies wat wij wilden, waren uit het juiste hout gesneden en kwamen met een origineel reisplan gepresenteerd in de vorm van een website met veel video. Een reisplan dat direct aansloot op onze wens.

Avontuur ten top!

In juli 2019 hebben we de reis gemaakt. Het was fantastisch en Charlie’s travels heeft het voor ons volledig waargemaakt. Geen moment voelden wij ons onderdeel van een massatoeristische karavaan. Integendeel; we verbleven in fraaie landhuizen, kleine eco resorts met nauwelijks andere gasten en we gingen kamperen, midden in de wildparken, in het gezelschap van een verdomd goede kok, leuke gidsen en in de nacht beschermd door bewapende rangers. We beleefden waanzinnige dagen in fijne tenten, aan een knisperend kampvuur met dramatische zonsondergangen, omringd door huilende hyena’s, rochelende nijlpaarden en hysterische apen. Poepen in de bosjes, geen stromend water. Wat een avontuur! De dagen vulden we met game drives.

Sfeerimpressie van onze reis

BETROKKENHEID VANUIT CHARLIE’S TRAVELS

Natuurlijk ging er in die drie weken ook wel eens iets fout. Je bent in Afrika en het programma was vol. Dorcas en Claudy van Charlie’s travel waren echter altijd direct bereikbaar via whatsapp. Problemen werden snel opgelost, ongeacht dag of tijdstip. Het contact was altijd enthousiast, informeel en prettig. De betrokkenheid van het Charlie’s team bij onze reis was groot, dat voelden wij aan alles!

Dank Claudy, Dorcas, Kennedy en Charles voor het organiseren van onze reis. We hebben ervan genoten. We bevelen jullie warm aan in onze omgeving. We hopen in de toekomst weer gebruik van jullie te kunnen maken wanneer we andere delen van Afrika gaan ontdekken! Bahati nzuri na kila kitu!

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!