Duurzaam op reis naar Afrika

We wonen en werken in Nairobi, Kenia, en dat is niet zonder reden! We houden niet alleen van het land, we zien ook veel potentieel in de Oost-Afrikaanse reissector. Die markt is echter erg traditioneel en draagt lang niet altijd in positieve zin bij aan de duurzame ontwikkeling van de regio. Gelukkig hebben wij, doordat we gevestigd zijn in Nairobi, een unieke kans om het anders te doen - wij willen het onbenutte potentieel benutten! Hoe we dat doen, lees je op deze pagina.
 


Samenwerking met communities

Doordat wij direct samenwerken met veel lokale, door toerisme onontdekte gemeenschappen die onze reizigers bezoeken, kunnen wij direct en tastbaar bijdragen aan de ontwikkeling van de regio. Deze unieke positie benutten we zo volledig mogelijk door hun talentvolle contactpersonen (denk aan chauffeurs, tourleaders en creatives) te helpen een onafhankelijke en duurzame business op te zetten. We letten erop dat het geld bij de juiste mensen terecht komt en niet in de verkeerde (soms buitenlandse) zakken eindigt. Bovendien streven we ernaar zoveel mogelijk Kenianen aan te nemen binnen het bedrijf. Zij kennen het land en de regio uiteraard het best, zodat we nieuwe off the beaten track ervaringen aan kunnen blijven bieden.

Nairobi city tour

Duurzaam op reis

Perioden van droogte zijn in (Oost-)Afrika steeds langer, regelmatiger en intensiever. Kenia heeft steeds meer te maken met grootschalig landbouw- en grondstoffenverlies, waardoor veel mensen in de problemen komen. Bij Charlie’s Travels proberen we de voetafdruk van ons vervoer, accomodaties en consumptie te verminderen, want natuur en wildlife zijn misschien wel de meest waardevolle bezittingen van deze regio. Een groot onderdeel hiervan is dat we de uitstoot van al onze reizigers compenseren met één van onze lokale partnerprojecten. Ook stimuleren we bezoeken aan conservancies, waar over het algemeen meer aandacht wordt besteed aan flora en fauna dan in wildparken. Bovendien analyseren we de voetafdruk van accomodaties, zodat we meer kunnen samenwerken met accommodaties die ecologisch verantwoord te werk gaan. Het einddoel is om zero footprint reizen aan te kunnen bieden.

duurzaam, reizen, ecologisch, c02 compensatie, reizen, afrika

Respectvol contact met de bewoners

We werken zoals gezegd veel samen met lokale gemeenschappen, waardoor onze onderlinge band erg belangrijk is. Wij willen koste wat het kost voorkomen dat de gemeenschappen het slachtoffer worden van toerisme, zowel fysiek, economisch, sociaal als cultureel. Lokale culturele waardes zijn van intrinsiek belang, zowel voor ons als voor de reizen die we willen aanbieden. Daarom geven we al onze cliënten een voorlichting over gedrag, gewoontes en fooien, stimuleren we culturele uitwisseling en pogen we onze content zo min mogelijk te framen. We zijn als bedrijf dan wel jong, ruig en avontuurlijk, maar alleen met goede, respectvolle samenwerkingen kunnen we off the beaten track reizen blijven organiseren. 

Maasai in Kenia

Charlie's Travels: duurzaam op reis

Gazi Mangrove Forest Compenseren kun je leren klimaatneutraal op reis
Zoals je misschien al weet, zijn we sinds de komst van onze CSR Officer Thijs druk bezig met het verbeteren van de impact die wij als Charlie’s Travels maken met onze reizen! Dan kom je natuurlijk vrij snel aan bij de vraag: Hoe zorg je ervoor dat je reis niet schadelijk is voor het milieu?
gedragsrichtlijnen voor reizen in Afrika
Bij Charlie’s Travels willen we met onze reizen een positieve impact maken op de omgeving. Daar werken we zelf heel hard voor, maar jij kunt ook een steentje bijdragen! Simpelweg door je goed in te lezen over het land waar je naartoe gaat en hoe je je daar het beste kunt gedragen. Wij hebben het
duurzaam reizen
Veel van jullie zullen de recente Tegenlicht-aflevering ‘Reizen is het nieuwe roken’ hebben gezien. Thijs, onze CSR Officer, zat natuurlijk met popcorn en Tusker (en een sigaret, voor de ironie) voor de buis en vond het een ijzersterk verhaal. Hij zag dus vele spijkers die op hun kop werden geslagen, maar ook planken die werden

Avontuur in de bush of liever relaxen op het strand?

Sinds 2014 zijn we bezig om samen met locals nieuwe experiences op de kaart te zetten.

          TOP