DUURZAAMHEID BIJ CHARLIE’S TRAVELS: CSR ONDERZOEKSRESULTATEN

Charlie’s Travels groeit als kool! Met die groei én de aard van het bedrijf zijn we ook druk bezig met het verbeteren van de impact op de lokale omgeving. Gedurende mijn onderzoek crosste ik samen met mijn mede Charlie’s Angels door Kenia voor een bezoekje aan onze lokale partners.

In 2018 deed ik onderzoek naar de impact van Charlie’s Travels op de lokale bevolking en omgeving.

Ik keek naar onze huidige samenwerking, wat de huidige strategieën en kansen zijn en hoe we deze nog beter kunnen maken in de toekomst. Het toenemend aantal toeristen brengen kansen maar ook bepaalde risico’s met zich mee. Het is belangrijk om dit in goede banen te leiden. In deze blog deel ik kort de drie belangrijkste ervaringen en resultaten van dit onderzoek.

ONDERNEMERSCHAP IN TOERISME

Alles werkt beter met een leider. Een voetbalteam zonder aanvoerder scoort geen punten en wat zou Nederland zonder Rutte zijn? Maar ook in het toerisme is leiderschap van essentieel belang. Door gemotiveerde leiders te hebben in deze sector creëer je een kansen voor kleine, lokale ondernemers om te groeien. In een opkomende economie als Kenia zal een effectief leider bovendien als rolmodel werken, waarmee er een sterke community ontstaat van gemotiveerde strijders voor duurzaam toerisme. Maar het begint natuurlijk bij de basis. Met goede educatie, zeker in de kleinere communities, kun je de kids al kennis laten maken met de wondere wereld van duurzaam toerisme. En dat het niet ok is om plastic flesjes te verbranden of rond te laten slingeren. Want vroeg geleerd is oud gedaan voor de ondernemers van de toekomst.

Foto: Simone Langejan
CSR-officers Thijs en Simone in gesprek met partner Robert van de Loita Hills

DUURZAME SAMENWERKINGEN

Ooit een leeuw in z’n eentje zien jagen? Nee, natuurlijk niet. Want samen kunnen ze een veel grotere prooi vangen. Zo werkt het ook in de wereld van toerisme. Huidige onderzoeken op het gebied van toerisme kijken vooral naar de motivatie van toeristen om naar bepaalde plekken af te reizen.. reuze interessant natuurlijk! Maar in veel onderzoeken mist de focus op de samenwerking tussen ondernemers, lokale partners en toeristen. En juist die samenwerking is van groot belang. Want daarmee bundel je krachten en kun je de meest bijzondere en unieke ervaringen laten zien.

Bij Charlie’s Travels versterken we die samenwerking door een persoonlijke en langdurige band op te bouwen met onze partners, zodat we zeker weten dat jullie in goede handen zijn en een onvergetelijke tijd hebben!

Maar zo’n samenwerking houd je niet zomaar in stand. Net zoals de relatie met je lover vraagt dit behoorlijk wat effort. Je moet met elkaar in contact blijven en veel blijven praten. Je leert van elkaar en soms weet één iemand net iets meer dan de ander. En accepteer dit voor het beste resultaat! Zoals Bill Nye, the Science Guy, zei: ‘’Everyone you will ever meet knows something you don’t’’.

Foto: Simone Langejan
Partner Rueben en zijn familie bij Mt. Suswa

CO-CREATIE VAN EXPERIENCES

En hoe komt zo’n authentieke Charlie’s Travels reis nou tot stand? Uit het onderzoek blijkt dat co-creatie de key factor is. Met co-creatie bedoelen we dat jij als avontuurlijke reiziger écht betrokken bent bij de experience die je aangeboden wordt. Je leert zo op een unieke wijze het échte Afrika kennen en krijg een sneakpreview van de meest unieke, off-the-beaten-track experiences en authentieke plekken. De Lion King is nice & classic, maar toch behoorlijk Disney, dit is for real….. Het constant ontdekken van nieuwe en stunning gebieden in Afrika is het grondbeginsel van Charlie’s Travels. Zo groeien wij – maar ook de lokale ondernemer – lekker door! Charlie trekt as we speak, met het Africa Inside Out team van content creators 12 maanden lang door 13 Afrikaanse landen trekt, om zo de mooiste verhalen te vertellen en op zoek te gaan naar nieuwe ‘love affairs’ met originele en vindingrijke interessante Afrikanen…. En dat zijn er een heleboel…!

Afbeelding: De verschillende locaties in Kenia waar het CSR onderzoek uitgevoerd is

Meer weten over CSR bij Charlie’s Travels?

Wil je graag meer weten over hoe wij bij Charlie’s Travels ons bezig houden met corporate social responsibility en lokale samenwerkingen en impact? Lees dan vooral hier verder, en sla vooral dit ook niet over. En ben je na dit alles geïnteresseerd geworden in het maken van een vette reis met Charlie’s Travels om ook een bezoek te brengen aan onze lokale partners. Chat nu hier met Charlie of één van onze Angels. Wij helpen je maar al te graag verder bij het samenstellen van een geweldige trip!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Duurzaamheid bij Charlie’s Travels: CSR onderzoeksresultaten?