Duurzaam reizen in Afrika: Maak kennis met de lokale partners van Charlie’s Travels!

Wij hebben een bijzondere band met Afrika, en ons geheime wapen zijn onze geweldige partners. In dit artikel stellen we je voor aan enkele van deze onverschrokken avonturiers die het hart van onze organisatie vormen. Van slapende vulkanen tot adembenemende heuvels, elk van onze partners heeft zijn eigen unieke expertise en passie voor hun thuishaven. Samen creëren we onvergetelijke ervaringen en zetten we ons in voor duurzaam toerisme, wat rechtstreeks ten goede komt aan de lokale gemeenschappen.

Onze partners: het kloppende hart van Charlie’s Travels

Zoals je vast al ergens hebt vernomen, is een groot deel van ons team gevestigd op Afrikaanse bodem. Wij zijn on the ground en hoewel we iedereen met open armen ontvangen, is er één iemand niet welkom. Wie dat is? De middle man! Waarom? Omdat die gast alleen maar geld opslokt dat rechtstreeks naar de lokale bevolking had kunnen gaan! Als bewoners van dit prachtige continent kunnen we direct schakelen met onze geweldige partners en zorgen dat het geld daar belandt waar het hoort.

Onze partners zijn het kloppende hart van onze organisatie. Ze zijn degenen die jullie rondrijden, begeleiden en je introduceren bij hun families en vrienden. We proberen niet alleen samen te werken, we bouwen ook een échte business op met onze partners. We geven ze training, zodat ze weten wat jullie kunnen verwachten, en we helpen ze zelfs met het registreren en financieren van hun eigen bedrijf. Op die manier zijn ze niet alleen afhankelijk van onze klanten, maar kunnen ze echt duurzaam ondernemen.

Ontmoet digitaal een aantal van onze partners!

Voordat jullie naar Afrika afreizen, willen we jullie graag alvast voorstellen aan enkele van onze geweldige partners. Ze staan te popelen om jullie te verwelkomen en samen de meest onvergetelijke avonturen te beleven!

Meet Daniel: Onze partner in Mount Suswa

Meet Daniel! Onze partner in Mount Suswa, een slapende vulkaan in de Great Rift Valley. Daniel is 23 jaar oud en geboren en getogen in de omgeving van Mount Suswa, waar hij woont met de rest van zijn Masai-familie. En die familie is groot: zijn vader heeft drie vrouwen met elk maar liefst 10 kinderen. Gezellige boel daar dus. Daniel verwelkomt je super graag bij hem thuis en vind het fantastisch om jou het off the beaten track Mount Suswa te laten zien. Wil je meer weten over Daniel? Check dan zijn video!

Meet Robert: Onze partner in Loita Hills

Onze partner Robert is een echte Masai in hart en nieren en woont al zijn hele leven in de Loita Hills. Volgens hem is er niemand die zoveel van deze plek houdt als hij, en daarom is hij ook de ideale persoon om jouw trip naar de Loita Hills perfect te maken. Robert is nu al voor een aantal jaren onze partner en geniet intens van het rondleiden van onze reizigers en het delen van zijn passie over dit gebied. Kom hier meer te weten over Robert!

Meet Habel: Onze partner in Taita Hills

Maak kennis met Habel, de vrolijke avonturier uit de adembenemende Taita Hills. Als trotse Taita-Taveta stamgenoot, kruiste hij het pad van Charles tijdens een spontane ontdekkingstocht naar het onbekende. Habel zorgt ervoor dat onze klanten een geweldige tijd beleven met zijn motorritten door de omgeving, dorpswandelingen, magische sundowners en onvergetelijke hike naar Mount Vuria, de hoogste top in de Taita Hills. Habel is getrouwd met een prachtige vrouw en vader van een stel geweldige kinderen. Net als Mama Rose biedt hij ook homestays aan, waardoor je een authentieke lokale ervaring krijgt. Deze charmante en zorgzame man doet er alles aan om je de top van de berg te laten bereiken. Hij raakt zelf ook nooit uitgekeken op de betoverende zonsondergangen en adembenemende uitzichten in dit gebied. Voel je vrij om hem alles te vragen, hij staat altijd klaar met een glimlach!

Lees hieronder meer over verantwoord reizen

Ontwerp zonder titel (11)-min (1-min (1)
Economisch verantwoord reizen
Sociaal
Sociaal verantwoord reizen
Ecologisch
Ecologisch verantwoord reizen