EEN KNALLENDE ENERGIE BOOST HEEFT WERKEN IN KENIA TESS GEGEVEN

Tess had een training voor werk staan op een leuke exotische bestemming. Helaas werd dit gecanceld en nam ze het heft in eigen handen. Wat resulteerde in remote werken in Kenia. Benieuwd hoe zij dit ervaren heeft?

CHECK MAANDTRIPS MET ANDEREN

”IK HEB HET HEFT MAAR IN EIGEN HANDEN GENOMEN EN BEN OP ZOEK GEGAAN NAAR EEN WARME, GAVE  EN VOORAL OOK GEZELLIGE LOCATIE.  VIA VIA KWAM IK BIJ CHARLIE’S TRAVELS EN IN KENIA TERECHT.”  Tess

VAN AMSTERDAM NAAR KENIA – FREELANCER CYNTHIA GING JE VOOR!

WAAROM WLIDE JE REMOTE GAAN WERKEN IN KENIA?

Ik had een training in mijn agenda staan, voor werk, een week lang is zo’n training. En pre-COVID, zou ik in zo’n week met collega’s naar een leuke exotische bestemming zijn gegaan, om die training te volgen. Maar dat zat er nu niet in, werk had alle reizen gecanceld… Toen heb ik het heft maar in eigen handen genomen en ben ik op zoek gegaan naar een warme, gave en vooral ook gezellige locatie. Via via kwam ik bij Charlies Travels en in Kenia terecht.

HOE BEVALT HET? WELKE DINGEN HEBBEN JE HET MEEST VERRAST?

Het bevalt MEGA!! Wat zalig is het hier. Ik was al eerder in Kenia geweest, dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten qua stad en natuur. Twee dingen hebben met het meest verrast. Allereerst de knallende energie boost die werken hier in Kenia me heeft gegeven! Thuis was alles maar veel van hetzelfde in de Corona tijd, hier is het elke dag nieuwe dingen meemaken, nieuwe mensen leren kennen, leuke restaurantjes en barretjes ontdekken, gekke planten en dieren bekijken, ga zo maar door. Als je van nieuwe indrukken opdoen houdt… dan is dit zonder twijfel een fijne ervaring. Waar ik ook fantastisch door ben verrast is het warme bad waarin we werden ontvangen. Bij Charlies Travels, waar de gezellige warme crew voor alle grote en kleine dingetjes voor je klaar staat. Waar vooral veel gelachen wordt en ook wel eens gefilosofeerd, over de dingen van het leven. Wat een topgroep, I assure you!

HOE ERVAAR JE CORONA IN KENIA?

Mensen zijn er zich er hier bewust van dat er iets is zoals Corona, ook al is niet iedereen helemaal overtuigd. Je hoort/ziet er heel weinig van. Maar er zijn wel wat simpele maatregelen, zoals dat je een mondkapje moet dragen op publieke plekken. Hetzelfde zoals in bijv. Duitsland of Italië, en iedereen houdt zich er gewoon netjes aan. Hakuna matata, echt no problemo!

BEN JE PRODUCTIEVER THUIS?

Haha alhoewel ik heel graag JA zou roepen als antwoord op deze vraag, moet ik eerlijk zeggen dat ik niet altijd productiever was dan thuis nee. Hier in Kenia zijn iedere dag weer leuke dingen te doen. Waar ik normaal nog even een uurtje door zou werken om wat af te maken, was ik nu mijn tijd voor ‘cocktails in de hand en voetjes in zand’ aan het maximaliseren. Maar misschien is dat juist wel goed ;)

TIPS VOOR ANDEREN DIE GEÏNTERESSEERD ZIJN IN ZO’N REMOTE  WORKING TRIP?

Doen, doen, doen!! Je gaat echt een paar onvergetelijke, onvergelijkbare weken met wat dan ook hebben! En natuurlijk is het misschien wel een beetje spannend, een beetje een experiment. Voor mij was dat het zeker, maar kies dan bijvoorbeeld om je eerste week in Kenia een ‘niet zo drukke werkweek te hebben’. Ik had bijvoorbeeld een training, in plaats van veel calls en klant meetings die ik normaal heb. Dat maakte het voor mij heel prettig om alles even uit te testen, qua werkplek, WIFI, klimaat, noem maar op ;). Dan merk je, one way or the other, je vindt je draai wel!! En dan heb je het gewoon, dan zijn die paar fantastische weken helemaal van jou; lekker werken EN maximaal genieten.

WAAROM ZOU JE HET ANDEREN AANRADEN?

Als je een mens bent die ervan houdt om andere mensen om je heen te hebben, gezelligheid, nieuwe indrukken op te doen, gekke dingen mee te maken in het weekend, zoals je dat waarschijnlijk pre-COVID in je normale week had… Dan ga op deze remote work trip MEGA energie op doen :D!! Het is gewoon lekker leven!

WAAROM WLIDE JE REMOTE GAAN WERKEN IN KENIA?

Ik had een training in mijn agenda staan, voor werk, een week lang is zo’n training. En pre-COVID, zou ik in zo’n week met collega’s naar een leuke exotische bestemming zijn gegaan, om die training te volgen. Maar dat zat er nu niet in, werk had alle reizen gecanceld… Toen heb ik het heft maar in eigen handen genomen en ben ik op zoek gegaan naar een warme, gave en vooral ook gezellige locatie. Via via kwam ik bij Charlies Travels en in Kenia terecht.

HOE BEVALT HET? WELKE DINGEN HEBBEN JE HET MEEST VERRAST?

Het bevalt MEGA!! Wat zalig is het hier. Ik was al eerder in Kenia geweest, dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten qua stad en natuur. Twee dingen hebben met het meest verrast. Allereerst de knallende energie boost die werken hier in Kenia me heeft gegeven! Thuis was alles maar veel van hetzelfde in de Corona tijd, hier is het elke dag nieuwe dingen meemaken, nieuwe mensen leren kennen, leuke restaurantjes en barretjes ontdekken, gekke planten en dieren bekijken, ga zo maar door. Als je van nieuwe indrukken opdoen houdt… dan is dit zonder twijfel een fijne ervaring. Waar ik ook fantastisch door ben verrast is het warme bad waarin we werden ontvangen. Bij Charlies Travels, waar de gezellige warme crew voor alle grote en kleine dingetjes voor je klaar staat. Waar vooral veel gelachen wordt en ook wel eens gefilosofeerd, over de dingen van het leven. Wat een topgroep, I assure you!

HOE ERVAAR JE CORONA IN KENIA?

Mensen zijn er zich er hier bewust van dat er iets is zoals Corona, ook al is niet iedereen helemaal overtuigd. Je hoort/ziet er heel weinig van. Maar er zijn wel wat simpele maatregelen, zoals dat je een mondkapje moet dragen op publieke plekken. Hetzelfde zoals in bijv. Duitsland of Italië, en iedereen houdt zich er gewoon netjes aan. Hakuna matata, echt no problemo!

BEN JE PRODUCTIEVER THUIS?

Haha alhoewel ik heel graag JA zou roepen als antwoord op deze vraag, moet ik eerlijk zeggen dat ik niet altijd productiever was dan thuis nee. Hier in Kenia zijn iedere dag weer leuke dingen te doen. Waar ik normaal nog even een uurtje door zou werken om wat af te maken, was ik nu mijn tijd voor ‘cocktails in de hand en voetjes in zand’ aan het maximaliseren. Maar misschien is dat juist wel goed ;)

TIPS VOOR ANDEREN DIE GEÏNTERESSEERD ZIJN IN ZO’N REMOTE  WORKING TRIP?

Doen, doen, doen!! Je gaat echt een paar onvergetelijke, onvergelijkbare weken met wat dan ook hebben! En natuurlijk is het misschien wel een beetje spannend, een beetje een experiment. Voor mij was dat het zeker, maar kies dan bijvoorbeeld om je eerste week in Kenia een ‘niet zo drukke werkweek te hebben’. Ik had bijvoorbeeld een training, in plaats van veel calls en klant meetings die ik normaal heb. Dat maakte het voor mij heel prettig om alles even uit te testen, qua werkplek, WIFI, klimaat, noem maar op ;). Dan merk je, one way or the other, je vindt je draai wel!! En dan heb je het gewoon, dan zijn die paar fantastische weken helemaal van jou; lekker werken EN maximaal genieten.

WAAROM ZOU JE HET ANDEREN AANRADEN?

Als je een mens bent die ervan houdt om andere mensen om je heen te hebben, gezelligheid, nieuwe indrukken op te doen, gekke dingen mee te maken in het weekend, zoals je dat waarschijnlijk pre-COVID in je normale week had… Dan ga op deze remote work trip MEGA energie op doen :D!! Het is gewoon lekker leven!

WAAROM REMOTE WERKEN IN KENIA?

BENIEUWD NAAR DE ERVARINGEN VAN ANDERE REMOTE WERKERS?

WIL JE NOU NET ZOALS CYNTHIA DEZE KANT OP KOMEN?

CHECK HIER DE MAAND-TRIPS WAARBIJ JE KUNT AANSLUITEN!

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!