eSwatini, de nieuwe naam van Swaziland!

Nee, het is niet de naam van een nieuwe micro finance-dienst als m-Pesa: eSwatini is namelijk de nieuwe naam van Swaziland! Dat heeft Koning Mswati de Derde onlangs bekendgemaakt.

Over eSwatini

Swazila.. Pardon, eSwatini is het kleinste land van Sub-Sahara Afrika, gelegen in het zuiden van het continent. Het ligt zoals op de kaart hieronder te zien is tussen Mozambique en Zuid-Afrika in! Google Maps moet de nieuwe naam van het land alleen nog even aanpassen..

 Zuma, tot voor kort de president van Zuid-Afrika (links) met Koning Mswati III van eSwatini (rechts)

De naamsverandering is een idee van Koning Mswati III, Afrika’s laatste absolute monarch. De nieuwe naam lijkt misschien op een moderne naam die Apple bedacht had kunnen hebben, maar niets is minder waar: het betekent ‘land van de Swazi’s’ in de lokale Swati-taal.

Swaziland is vijftig jaar onafhankelijk, en ter ere van dat jubileum heeft de koning de naam van het land aangepast. Helemaal als een verrassing kwam dit niet: tijdens eerdere congressen verwees Mswati de Derde al naar ‘The Kingdom of eSwatini’.

Voordat de Britten Swaziland in 1968 koloniseerden, heette het land al eSwatini. Ook zegt de koning van het land dat de oude naam vaak voor onduidelijkheid zorgde wanneer hij in het buitenland kwam: “telkens als ik in het buitenland kwam, noemt men ons Zwitserland in plaats van Swaziland”. Dat is nu dus voorbij!

eSwatini is ‘t kleinste landje in Sub-Sahara Afrika en staat bekend als het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika. Omdat het land grenst aan zowel het Zuid-Afrikaanse Krugerpark in het noorden, als aan Mozambique in het oosten, wordt eSwatini vooral bezocht in combinatie met de twee eerdergenoemde landen. Het is de perfecte bestemming voor een off the beaten track reis: het is er minder druk en toeristisch dan zijn directe buurlanden!

eSwatini it is!

Afijn, knoop het dus in je oren: Swaziland is niet meer, eSwatini it is! Wij zullen de naam alvast even aanpassen op onze website.. Wil je een reis boeken naar eSwatini, check dan hier onze bestemmingspagina of start een chat! We hebben een heel mooie brochure voor je klaarliggen..

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over eSwatini, de nieuwe naam van Swaziland!?
Powered by