ETEN IN MOZAMBIQUE MET ANTHONY BOURDAIN

Eten in Mozambique is exquisit. Wijlen Anthony Bourdain wist het al en maakte er een aflevering van zijn beroemde serie No Reservations. De Amerikaanse kok reist door Moz en eet er Bananen Curry. Maar niet alleen dit; Anthony Bourdain heeft ook een aantal aangrijpende ontmoetingen met Mozi’s die als kind de burgeroorlog meemaakte. Die de lijken zagen liggen en hun familie hoorden sterven. En dan weer verder naar het eten. Want Mozambique lijkt door haar eeuwenlange oorlogen, koloniale overheersing en afschuwelijke slavenhandel een donker oord; niets is minder waar. In Mozambique is lekker eten the way of life.

In Mozambique is lekker eten the way of life!

And did they do a good job??? Een bananen curry vlakbij Maputo of het lokale gerecht de piri piri chicken. Anthony Bourdain bewondert de kookkunsten – en muzikale serenades – van de Mozis. Ilha de Mocambique, ‘a crumbling monument build on the ruins of slavery’ is de bakermat voor de meer Portugese culinaire invloed en het eten lijkt op Zuid Amerikaans eten gek genoeg. Denk aan calamares of eindeloze avocado-koriander salades met crab curry, salted fish & cradle fish. Mexico is er niets bij…

Bourdain zoals Bourdain was: “The only way you can understand Africa is to understand how bad it was in the past.” En daar heeft ie een punt!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Ook zin gekregen in Magumbe, cold beer and gossip? The future hasn’t been written yet; dus kom naar culinair en exotisch Mozambique!! Lees hier meer over exotisch Tofo en kijk ook direct even wat je nog meer kan doen in Moz. Want eten in Mozambique  is heerlijk, maar een heleboel andere dingen ook! Start hier je chat en vraag ons de bikini van het lijf over alle heerlijkheden uit dit pareltje van het Zuiden.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Eten in Mozambique met Anthony Bourdain?
Powered by