• Ethiopië - Een veganistische hemel op aarde

    Veganisme is hot and happening. In Nederland poppen de veganistische restaurants als paddenstoelen de grond uit en kun je zelfs bij de slager veganistisch vlees kopen. Het is een trend – die hopelijk nog heel lang duurt – waar je niet meer omheen kunt. Terwijl wij in Nederland denken lekker op weg te zijn, loopt Ethiopië hierin toch iets op ons voor. Hier is het van oudsher al heel normaal om veganistisch te eten. Je belandt hier letterlijk in een veganistische hemel!

cultuur-veganistisch-eten-Ethiopie-Simien-Mountains
cultuur-veganistisch-eten-Ethiopie
cultuur-veganistisch-eten-Ethiopie-Gondar

En nu jij!

Is het water je in de mond gelopen van wat je net gelezen hebt? Geen zorgen, je kunt gelijk zelf aan de slag met een lekker recept! Ik deel met jullie een van mijn favoriete sausjes, Messer. Dit is een saus gemaakt op basis van linzen, lekker spicy gekruid. Super lekker met Injera, maar ook met een stuk turks brood of een wrap.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 Rode ui 
  • Teentje ( of meer) knoflook 
  • 2 Theelepels paprikapoeder 
  • 2 Theelepels chilipoeder 
  • 1 Theelepel zout 
  • Zwarte peper ( naar eigen smaak) 
  • 1 Kopje gebroken rode linzen
  • Water ( halve liter totaal)

Messer

Stap voor stap!

Stap 1. Snij een rode ui, teentje knoflook en een tomaat fijn 

Stap 2. Fruit de rode ui tot deze glazig is, voeg de knoflook en de tomaat toe en bak het voor ongeveer een minuut. De heerlijke geuren komen je nu al tegemoet. Maar het wordt nog beter! 

Stap 3. Voeg de rode paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe, en bak deze ongeveer een minuutje mee 

Stap 4. Tijd om de linzen toe te voegen! Deze bak je ook ongeveer een minuut mee. Om vervolgens de eerste scheut water toe te voegen. De linzen moeten net onder water staan. 

Stap 5. Blijf roeren, wanneer het een droge saus wordt, voeg dan wat extra water toe. Doe dit voor ongeveer 20 minuten. De saus is nu op goede dikte en klaar om gegeten te worden. Enjoy!

Als veganist op reis?

Wanneer je als veganist op reis gaat, kan het soms een uitdaging zijn om een gerecht te bestellen waar geen dierlijke producten in zijn verwerkt. Ethiopië biedt dus de uitkomst voor iedereen! Loopt het water je in de mond bij het zien van de foto’s? Chat met een van onze Ethiopië experts en wie weet zit jij binnenkort wel aan dit lekkere maaltje!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!