Ethiopië

“Toen ik voor de eerste keer in Ethiopië arriveerde had ik nul verwachtingen. Des te verraster was ik toen ik erachter kwam hoe fascinerend de cultuur, waarden, en tradities waren. Wat een land! Het is een van de weinige landen op het Afrikaanse continent dat nooit écht gekoloniseerd is. Italië heeft een zwakke poging gedaan en is vier jaar aan de macht geweest, maar de bevolking zelf nog steeds van mening dat dit niet telt. Toch zijn de invloeden van deze korte Italiaanse aflevering nog steeds zichtbaar. Denk hierbij aan goede koffie (espresso!), pizza’s en pasta’s.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Ethiopië

“Toen ik voor de eerste keer in Ethiopië arriveerde had ik nul verwachtingen. Des te verraster was ik toen ik erachter kwam hoe fascinerend de cultuur, waarden, en tradities waren. Wat een land!

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Ethiopië

““Toen ik voor de eerste keer in Ethiopië arriveerde had ik nul verwachtingen. Des te verraster was ik toen ik erachter kwam hoe fascinerend de cultuur, waarden, en tradities waren. Wat een land! Het is een van de weinige landen op het Afrikaanse continent dat nooit écht gekoloniseerd is. Italië heeft een zwakke poging gedaan en is vier jaar aan de macht geweest, maar de bevolking zelf nog steeds van mening dat dit niet telt. Toch zijn de invloeden van deze korte Italiaanse aflevering nog steeds zichtbaar. Denk hierbij aan goede koffie (espresso!), pizza’s en pasta’s.”

– Charlie

Home » Ethiopië

Meer over dit land

Bestemmingen Afrika Map Ethiopie
Off the beaten track
Geschikt voor families?
Makkelijk om hier te reizen?

Direct reisadvies op maat ontvangen!

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Hidden
  JJJJ dash MM dash DD
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Over Ethiopië

Ethiopië ligt in de welbekende Hoorn van Afrika, en is een landlocked land met een eeuwenoude cultuur. De uit de rots gehouwen kerken van Lalibela en ruïnes van Aksum zijn een must voor iedere cultuursnuiver en geschiedenis-nerd!

Ethiopiërs zijn prachtige mensen. Ze zijn trots en hebben een eigen religie: de Ethiopisch-Orthodoxe kerk. Hierbij komen ook de nodige feestjes kijken: religieuze festivals op eeuwenoude locaties wordt het leven bourgondisch gevierd en de geuren van kruidig eten. Wat religie betreft heeft Ethiopië meer in petto: wist je dat het Rastafari-geloof niet uit Jamaïca, maar uit Ethiopië komt? En er is meer onder de Ethiopische zon! In het noorden heb je de Tigray en Simien bergen, en ook de Danakil depression is spectaculair: het is een van de weinige actieve vulkanen met vloeibare lava. In het zuiden vind je dan weer een grote verscheidenheid aan stammen. Iedereen die ’s ochtends moeite heeft met wakker worden kan zijn hart ophalen in dit Oost-Afrikaanse land, want hier, ergens in diep de bergen, ontdekte een herder in een ver verleden een plantje die de wereld voorgoed zou veranderen: de koffieboon!

Als Afrikaanse kers op de taart is het lokale voedsel in Ethiopië van een heel ander level. Hier geen bonen met ugali (een van de minder inspirerende Keniaanse gerechten), maar uitgebreide schalen die je met je handen hoort te eten. In steden knalt de live music uit coole tentjes, en is de dynamische atmosfeer overal voelbaar. Dit alles maakt Ethiopië een unieke plek, anders dan het typische Afrika!

Bekijk onze nieuwe eigen routes

Het zuiden van Ethiopië kent de grootste stammen concentratie van heel Afrika. Het is dan ook niet gek dat de meeste reizigers het zuiden opzoeken. Je komt dan vaak op plekken terecht, waar stammen een show opvoeren voor de reizigers. Jammer, want het kan ook heel anders! Charlie ging op onderzoek uit, kun je authentieke stammen ook off the beaten track bezoeken?

Check it out! 

Heb je vragen over Ethiopië? Neem contact op met onze Ethiopië Expert via WhatsApp!

(Klik op de WhatsApp knop rechtsonderin)

Daarom met Charlie’s Travels naar Ethiopië

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!