ADDIS ABABA

Addis Ababa became the capital of Ethiopia in the 19th century. Literally translated, Addis Ababa means; New Flower. Many people from all over the country move to the city every day. Due to the many different ethnic influences, the city is a magical combination of culture and history. The city is growing fast and is currently one of the largest cities in Africa, not to mention the political capital of the continent!  

WAT TE DOEN IN ADDIS ABABA?

Addis Ababa (in het Nederlands Addis Abeba): het diplomatisch hart van Afrika. In de hoofdstad van Ethiopië zijn 150 ambassades gevestigd. Geen wonder dat deze stad een levendig, kloppend hart is geworden met westerse, Aziatische en Afrikaanse invloeden! Het bruist van de hippe tentjes en beats en de geur van kruidig eten prikkelt je neus overal waar je loopt. De stad groeit als kool, en de geschiedenis slaat wortel in de tijd van Menelik II, één van de laatste keizers van het land. Samen met zijn vrouw Taitu ging hij in in een dik paleis bovenop een imposante heuvel in Addis Abeba wonen. Op Entoto Mountain kun je de overblijfselen van zijn optrekje bezoeken. Ook in het Nationaal Museum kun je een interessant kijkje nemen in het leven uit de keizerlijke periode. Maar in dit museum reikt de geschiedenis nog veel verder terug: namelijk naar 3,2 miljoen jaar geleden. Je kunt het skelet bewonderen van onze voorouder Lucy: één van de eerste en oudste mensachtigen. Wandel je liever in het heden rond? Bezoek dan één van de vele andere musea of tentoonstellingen, of trotseer Merkato, de grootste openluchtmarkt in Afrika. Het rondstruinen op deze chaotische markt is al een beleving an sich, en je vindt hier werkelijk alles wat je nodig hebt, zelfs als je nog niet eens wist dat je het nodig had! Wanneer je liever wat meer zen over een markt wil lopen, kun je naar Shola markt gaan. Dit is het kleine, schattige zusje van Merkato markt: rustiger en meer relaxed.

KUNST EN EVENEMENTEN

Ethiopië is een Walhalla voor de kunst- en cultuurfreaks. Er zijn in Addis Abeba nog veel meer musea om rond te snuffelen en uren naar voorwerpen te staren! Heb je een vurige passie voor antropologie? Dan moet je zeker langs het Ethnological Museum, waar je meer leert over de verschillende etnische groepen in Ethiopië, of het Red Terror Museum over Ethiopiës communistische periode. Als je gepassioneerd je afval scheidt en helemaal warm wordt van sustainability, dan kom je zeker aan je trekken in het Zoma museum. Een spiksplinternieuw museum over het thema duurzaamheid, met een weelderig groene tuin waar je weer lekker op adem kunt komen van de drukte van de stad.

In Addis Ababa ontbreekt het ook zeker niet aan een goed feestje. Maandelijks worden evenementen georganiseerd: van grote bazaars tot spetterende live-optredens. Dit zijn evenementen waar je maar net vanaf moet weten, wat als toerist niet altijd een eitje is. Wanneer je dus in Addis Ababa bent in het weekend, twijfel vooral niet om ons een berichtje te sturen voor de leukste to-do (en to-party) tips!

Tijdens de grote feestdagen zoals de Ethiopische kerst (Gena), Ethiopisch nieuwjaar, Burning of the true Cross (Meskel) en de herdenking van de doop van Jezus (Timkat), kleuren de straten wit. Iedereen paradeert in traditionele outfits en op de grote pleinen zijn dikke evenementen. Die Ethiopiërs kunnen er wat van, feesten, en wanneer je op het juiste moment in Addis Ababa bent, doe dan absoluut mee voor een onvergetelijke ervaring!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.