CHEBERA CHURCHURA NATIONAL PARK

Ethiopia is not associated with wildlife. The cultural and ancient history is of course also the highlight! Yet there are several places where wildlife is still present in excess! Chebera Churchura, a wildlife reserve is an example of this. The park is teeming with African elephants!

WILDLIFE IN ETHIOPIË

Ethiopië is wereldberoemd om de cultuur en de eeuwenoude geschiedenis. Denk alleen al aan de uit stenen gehouwen rotskerken! De culturele treks zijn dé highlights die elke toerist, geschiedenis- of cultuurliefhebber naar Ethiopië halen als vliegjes naar een TL-buis. Voor wildlife kun je beter naar buurland Kenia. Of… toch niet? Ethiopië heeft plekken waar heel veel wilde, exotische dieren rondhuppelen. Een voorbeeld is Chebera Churchura, een wildlife reserve in Zuid-Westen van het land. Het wemelt hier van de grote, vriendelijke olifanten!

HOE KOM JE IN CHEBERA CHURCHURA?

Een trip naar Chebera Churchura is speciaal weggelegd voor de ware avonturiers. Je komt er namelijk niet zomaar! Vanuit de hoofdstad Addis Abeba doorkruis je de bizar mooie koffieplantages in het Zuid-Westen naar Jimma. Na een nachtje rust pakken in Jimma trotseer je de hobbelige weg die leidt naar Chebera Churchura.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN CHEBERA CHURCHURA?

Een safari is er niet één zoals we die kennen uit Kenia of van televisie. Aan de wegen wordt nog getimmerd, de accommodaties staan praktisch nog in de bouwsteigers en rangers kom je er nog maar weinig tegen. Eerst kon je nog je tentje opgooien naast de rivier, maar na wat ernstige olifant-incidenten (you don’t want to know…) is dit helaas niet meer toegestaan. Aan twee dagen in het park heb je meer dan genoeg, en het is ten zeerste af te raden om in je uppie zonder begeleiding het park te verkennen!

Ethiopië staat voornamelijk bekend om de grote open vlaktes en groene bergen in het Noorden en eindeloze droge savannes in het Zuiden. Maar Chebera Churchura is een dichte Jungle met bungelende lianen en gierende aapjes. In de vroege ochtend sluip je als een echte ontdekkingsreiziger bij het ochtendgloren door het struikgewas, onder begeleiding van een scout. Volg de instructies van de gids, en wie weet spot je die Afrikaanse olifant die lekker water opslurpt bij een waterput of samen met z’n hele familie de grote open vlakte in het oerwoud overtrekt. Er leven meer dan honderd olifanten in het park, die in grote groepen rondstruinen. Genoeg olifanten te zien dus!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.