GONDAR

De legendarische stad Gondar ligt in het noorden van Ethiopië, in een dal omringt door bergen. Gondar staat vooral bekend om haar geschiedenis. Het was lang geleden de hoofdstad van Ethiopië en er zijn magische kastelen te vinden. Het door de Italianen gebouwde stadscentrum is een levendige hustle en bustle. Hier zoef je in een tuktuk door de stad tussen de kuddes koeien, schapen en ezels!

EEN HISTORISCHE STAD MET MAJESTUEUZE VIBE

Addis Abeba is de hoofdstad van Ethiopië, maar dit was niet altijd al zo. Tot zo’n anderhalve eeuw geleden had het land namelijk een andere hoofdstad: Gondar. Op zo’n 12 uur rijden van Addis Abeba, ingesloten tussen heuvels en torenhoge bomen, vind je deze historische stad met majestueuze vibe. Het glimmende pronkstuk van Gondar is het kastelencomplex van Koning Fasiladas. Deze kastelen zijn nog zo intact dat rechtstreeks terug in de tijd lijkt te stappen. Na al zijn voorgangers die als nomaden rondzworven door het land, was Koning Fasiladas de eerste keizer die besloot te settelen in één stekkie. En daar was Gondar de uitverkoren plek voor. Je kunt niet alleen zijn kastelen bezoeken, maar ook badhuizen. Wanneer je in januari in Gondar bent, ben je een geluksvogel! Gondar is namelijk dé place to be tijdens het Timkat festival. Massa’s mensen uit het hele land reizen af naar de baden van Fasiladas in Gondar om de doop van Jezus in de Jordaan uitbundig te vieren. Dansend en zingend springt de menigte door de straten om de baden heen. Een belevenis om nooit te vergeten!

VERSTOPTE PARELTJES

Of je nou tijdens het Timkat festival de drukte even wil ontvluchten, of year-round gewoon een lekker drankje wil doen en een mooie zonsondergang wil pakken: dit kan allemaal bij Goa Hotel. In een Bajaj, de Ethiopische tuk-tuk (een soort driewieler met een ronkende motor) rijd je een heuvel op waar je met waanzinnig uitzicht een lekker koud lokaal gebrouwen Dashen-biertje weg kan nippen.

Maar Gondar heeft nog veel meer verstopte pareltjes! Verstopt in straatjes in de binnenstad die maar moeilijk te vinden zijn, kun je als je goed zoekt de Debre Birhan Selassie kerk vinden, één van de mooiste kerken van Ethiopië. Van buiten ziet deze kerk er vrij onopvallend uit, maar wanneer je binnen stapt… Dat laten we een mysterie voor de reiziger om zelf te ontdekken!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.