EILANDHOPPEN LAKE TANA

Elke dinsdag ochtend vertrekt een vrachtschip vanuit Bahir Dar richting Gorgor waar je aan boord kunt stappen. Je slaapt aan de oevers van het Tanameer op een van de eilandjes. Bij Tim & Kim village stap je uit en verblijf je op een geweldige locatie, in een comfortabel bed, met uitzicht op ondergaande zon.

LAKE TANA EN TOERISME

Lake Tana is heel stiekem – of juist niet heel stiekem – een toeristen-trekpleister bij uitstek. Menig bezoeker verzamelt zich in Bahir Dar, een stadje aan de oevers van het meer, om heerlijk te vertoeven. Bahir Dar is een goede uitvalsbasis voor boottochtjes over het meer, bezoekjes aan de kloosters op het eiland, of goede ontspanningssessies bij hotels met mooie lobby’s en fancy drankjes. Dit klinkt allemaal lekker, maar is natuurlijk niet bepaald off the beaten track.

DE EERSTE DAG

Toch is het ook mogelijk om te toeristendans te ontspringen en Lake Tana op een heel andere manier te ervaren. Je kunt een meerdaagse boottocht maken die je naar verschillende eilanden brengt waar bijna niemand naartoe gaat! ‘s Ochtends vroeg vertrekt een boot richting Gondar. De tocht wordt georganiseerd door de overheid en is voor lokale bewoners een stuk aardiger voor de portemonnee dan wanneer ze de bus of auto pakken. Een gezellige boel op deze boot, dus!

Na een dag tuffen over het meer en zo’n honderd nijlpaarden spotten (met een beetje geluk een dikke croc!), slaap je aan de oevers van het meer, in de middle of nowhere, in een lokaal guesthouse. Dikke kans dat je hier geen enkele toerist tegenkomt, alleen maar vriendelijk Ethiopiërs. Wie community-experience zegt, zegt Lake Tana island-hopping!

DE TWEEDE DAG

De volgende dag na een lekker vroeg ontbijt vertrek je op de boot weer verder, richting de horizon waar de zon uit omhoog komt en iedereen goedemorgen groet met haar warme zonnestraaltjes. Precies op tijd voor lunch kom je aan in Gorgora. Gorgora ligt op zo’n uurtje rijden van Gondar vandaan. Alles in Gorgora is groen en weelderig, recht aan de oevers van Lake Tana. Helaas gaat een off the beaten track locatie niet altijd samen met de hipste koffie- of lunchtentjes. De enige, eenzame accommodatie in Gorgora is Gorgora Port Hotel; die duidelijk haar gloriejaren 40 jaar eerder had. Geen hippe racefiets of een gordijn van weelderige planten aan de muur, maar een kale eetruimte en basic kamers om te overnachten. Ondanks dat is het voor actievelingen en natuurliefhebbers een prachtige plek. Je kunt in een roeibootje op het meer dobberen, mooie natuurwandelingen maken en vogeltjes spotten. Wandel samen met een lokale gids richting de oude vuurtoren die ooit gebouwd is door Italianen en ontmoet de bevolking die rondwandelt met hun vee. Door het heuvelachtige landschap zijn er verschillende uitzichtpunten. Gooi een kleedje uit, trek een fles wijn open en kijk hoe de zon langzaam naar de horizon zakt.

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.