DE ROTSKERKEN VAN LALIBELA

Het magische Lalibela is het achtste wereldwonder en lijkt regelrecht uit een sprookjesboek te komen. De Rock- Hewn kerken die uit slechts een stuk steen zijn gehouwen, zullen jullie adem doen stoppen. De kerken zijn hedendaags nog steeds in gebruik en geeft jullie een uniek kijkje in de wondere wereld van de Orthodox Christelijke kerk. Het is hier genieten van de kerken en de waanzinnig mooie bergachtige omgeving.

DE RIJKE GESCHIEDENIS

In het bergachtige Noorden van Ethiopië, vind je een indrukwekkende stad met zo’n mooie naam dat we die stiekem best aan onze toekomstige kinderen willen geven: Lalibela. De stad is net zo mooi als dat de naam doet vermoeden, de rijke geschiedenis heeft overal haar sporen achtergelaten. Lalibela wint zeker de hoofdprijs van highlights in Ethiopië. Met de beroemde, uit rotsen gehouwen kerken, is Lalibela de één van de belangrijkste heilige plaatsen in het land. Zodra je hier voet zet adem je het oude Orthodoxe Christendom en stijgt de spiritualiteit haast naar je hoofd. Je zult versteld staan van het architectonisch wonder dat zich voor je ogen ontvouwt! Het complex van 11 monolithische kerken werd begin 13e eeuw volledig met de hand uit rotsen gebeiteld in opdracht van de toenmalige koning Lalibela. Sommigen noemen de kerken het achtste wereldwonder en ze staan dan ook sinds 1978 glimmend van trots op de werelderfgoedlijst van UNESCO!

DE ROTSKERKEN

Bet Maryam, één van de grotere kerken die is bedoeld om Maagd Maria te eren, is één van de oudste kerken van Lalibela en is nog steeds een populaire, heilige hotspot voor pelgrims die met gebedenboekjes in hun handen komen bidden bij de muur. Bet Medhane Alem, één van de andere rotskerken, is het grootste monolithische gebouw op de aardbol en is het thuis van het Lalibela-kruis: een heilig relikwie met mysterieuze krachten. Bet Ghiorghis is van alle kerken het best bewaard gebleven en mag zichzelf met trots het fotogenieke gezicht van Lalibela noemen. Deze kerk is namelijk razend populair onder reizigers met hun klikkende camera’s. Het is een 15 meter hoog bouwwerk wat van binnen en buiten uit rots is gebeiteld in de vorm van een Grieks kruis. Als je graag een mis mee wil pakken, bezoek dan de kerk met het ochtendgloren. Niet religieus? Geen probleem, zelfs bij jou kan de spirituele en serene sfeer je niet aan je ontgaan. Op zo’n twee uur rijden van Lalibela vind je de oudste kerk van allemaal, gebouwd onder een rots. Het is een bedevaartsoord en pelgrims komen van heinde en verre om er te sterven. Dit kun je zien aan de stapel botten en schedels die achterin de grot opgestapeld liggen. Griezelig mooi!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.